Försöker motstå godisskålen på jobbet... J...

dsc00474 (MMS)

Försöker motstå godisskålen på jobbet... Jag som älskar lakrits...


Välkommen vardag

Imorgon är det dags för familjen att verkligen återgå till vardagen, jag ska nämligen börja jobba. Men ändå är det en ny sorts vardag vi kommer att ha då Tagis ska börja på förskola. Vi har två inskolningsdagar kvar sen är det allvar som börjar för honom också. Än så länge så går det bra, förutom när jag ska lämna honom då gråter han men när jag väl har gått så går det över, inget nytt. Det ska bli så spännande å se utvecklingen nu för man vet ju att så mycket kommer att hända, allt han kommer få lära sig och att pratet kommer att komma mer och mer. Men vi kommer fortfarande ha ledig tid ihop i veckorna Tage och jag. Jag är är ledig 1 vardag dag ena veckan och 2 den andra och så börjar jag sent vissa dagar så det finns fortfarande mycket till för mamma-Tagemys!

Annars så hoppas jag att Stefan och jag kommer iväg på en liten minisemester i höst. Han fick en resa till Milano av mig i födelsedagspresent och tanken var att vi skulle gå å titta på fotboll också men nu har ju spelarna gått ut i strejk och matchschemat ändras så nu vet vi inte riktigt vart vi ska ta vägen men det löser sig alltid.

Nu ska jag fundera på det roligtaste som finns ( ohh nej, är inte ALLS ironisk) matlista för kommande vecka...

För ett år sedan...

... såg det ut såhär...





Nu ser det ur så här...



Ack Värmeland du sköna!

Det var ett tag sedan jag skrev nu men det har varit fullt upp med inskolning på dagis och förberedelse inför toastmasteruppgiften på året fina fina bröllop. Men nu på måndag börjar jag att jobba igen efter att ha varit ledig i 9 veckor :)

För två helger sedan åkte hela tjocka familjen upp till Värmland för att bara ha det skönt och hälsa på släkten och se farmors gamla hus  och för att fira pappas födelsedag. Vi hade en helt underbar helg med jättefint väder. Vi bodde i Lysvik på Berga Gårds vandrarhem.Vilket läge! Runt där vi bodde var det en kohage där Tage spenderade mestadelen av tiden. Vi var i Sunne och i Torsby och uppe på Tossebergskläppen. Vi besökte även Torsby skicenter där man åkte skidor inomhus. Självklart glömde jag kameran men fick några bra bilder med mobilen som jag tänkte visa och låta den tala för hur underbart vi hade!




















Å så gick månen upp....


Så stannade vi till och kollade lite på Svennis hus på vägen hem :)

Helgen har spenderats på denna ljuvliga pl...

dsc00454 (MMS)

Helgen har spenderats på denna ljuvliga plats.


Tage skulle promt ha mössa på sig idag när...

dsc00442 (MMS)

Tage skulle promt ha mössa på sig idag när vi var ute med leija.


Tages nya bil

Idag har vi hämtat Tages nya bil, en c30 ocean race. Nu ska tydligen pappa också ha en ny bil...

Öland

Idag har vi varit en sväng på Öland och solat och badat med Wille och Stellas familjer. Härligt skönt med privat strand. Solen tog bra fast man inte kände det, perfekt med lite mer bränna lagom till bröllopet :)

Härliga dagar i Djursvik

Vi har varit nere i Djursvik och haft ett par härliga dagar i solen. Vi hann även med ett stopp i Fulvik där Tage tyckte det var hur kul som helst å springa i sanden å gunga å busa. Sen köpte jag världens dyraste såpbubblor på Supermarket i Torsås, 35:-, herregud! Tur jag inte bor där med tanke på hur roligt Tage tycker det är med såpbubblor... I tisdagskväll passade Stefan å jag på att fiska lite, jag har inte fiskat på 2 år så det var på tiden mitt lilla spö fick lufta sig lite men inget napp blev det, inte ens ett hugg trots att vi hade fått tips om ett bra ställe. Men jag fick se en säl istället :)
Här är jag i mina schyssta vadarbyxor :)