Blodet droppar

Idag har jag skurit mig i fingret när jag skulle öppna en förpackning på jobbet. Det gjorde ont, jätteont. Halva pekfingret på vänster hand försvann... eller inte... men nästan!  Det blev ett rejält jack i alla fall. Pust! Helt sjukt vad handikappad man blir för nu vill man ju använda fingret konstant...

Idag har jag monterat hela dagen på jobbet, från kl. 8 till 18.53 så jag stämplade ut. Är ganska seg nu måste jag säga! Ska kolla lite på Grey´s då maken är generös och visar det en stund mitt i den heta fotbollen.

Påsk på Gotland

Denna påsken spenderade vi på Gotland, det var super! Vädret var ändå helt ok, jag trodde att det skulle vara mycket värre. Vi har besökt Visby, Fårö och tittat på Jungfru rauken, alltså turistat till tusen och detta har givetvis dokumenterats så denna gång tänkte jag inte skriva så mycket utan låta bilderna tala.



Observera Emilia att vi bara har lagt in rumsrena bilder!

El gotlando

Japp, idag bär det då av till Gotland. Har inte börjat packa än utan ligger och har det skönt på soffan framför tvn och mina såpor. Det känns som att vi kommer ha en ganska fullpackad bil. Stefan och hans fiskespön, vi måste nu fälla det dubbla sätet så att han ska få plats med alla sina saker, bara det kommer ju ta halva bilen sen ska jag och min packning, johanna och hennes packning och Leija få plats... Hmmm, undra hur detta ska gå. Kanske skulle gå och börja packa lite, så jag är klar till yrvädret Stefan kommer hem för jag lär få hjälpa honom också, lilla pojk.

Imorgon missar jag alla påskkärringar, inte mig emot sådär jättemycket men jag hade gärna sett en liten söt Saga som påskakärring, nåja, jag får väl vänta till nästa år. Undra hur Filippabus kommer se ut?

Nehe, nu ska kanske lägga över korten från honeymoonen också på datorn så att inte alla dom korten "råkas" raderas i helgen, nu kanske det bara råka bli några fiskebilder.... hehehe....

Ha det så gott i påsk och glömma inte äta massa med godis och ägg!


Hipp hipp hurra

Så var man ett år äldre, är hela 26 år numera, helt sjukt vad tiden går. Pappa var först å gratta mig efter midnatt och konstaterade att minstingen var hela 26 år, gift, hus och volvo, herre gud vad vuxenpoäng....

Igår firade vi mig lite med la familia. Det blev rotfruktsgratäng med fläskfile och ädelost och citroncheesecake till efterrätt. Gott gott, sen efter cheesecaken var det dags för melodifestivalen men vi kom in vid femte bidraget så vi missade början. Men jag måste säga att jag är nöjd med resultatet, jag tror inte att Sannas låt hade gått hem i den stora finalen även om det var bra, nej, antingen BWO eller Charlotte tyckte jag. Definitivt inte Christer! Efter melodifestiveln spelade vi lite Wii, Maria och Magnus hade en intern kamp där jag tror Maria vann till slut.

Idag har vi börjat på hålet i väggen, vi kunde ha kommit längre om Byggmax hade haft en såg så man kunde få måttbeställda spånskivor men icke... Dåligt värre! Men vi har reglat upp väggen lite och sen konstaterat att hålet blir 120 i diameter, får vi bara ser när det blir klart sen. Imorgon tror jag att jag ska riva lite tapeter medan Stefan har fotbollsträning. Sen på onsdag åker vi till Gotland och härmed beställer jag fint väder! Annars åker jag hem igen.... nej, det gör jag inte men jag har en känsla av att det kommer gå åt mer vin om det är dåligt väder och vi ska sitta inne hela tiden... Synd är att vi missar Pierre och Stina men men så kan det vara ibland, vi får hoppas att de är jättebakis på söndag så de måste åka hem på måndag då kan vi ha frukostdejt :)

TTTTTRRRRÅÅÅKKKIIIIGGGTTTTT

Det är skönt att vara ledig, man kan läsa och greja här hemma MEN kvällarna är så fruktansvärt tråkiga. Det ända vi göra är å sitter framför tv eller så sitter Stefan vid datorn hela kvällen med fotbollsspelet å jag tittar på tv, jag är så jäkla trött på det. Ännu tråkigare är att Stefan har fotbollträningar på kvällarna och det förstör hela kvällen, man kan inte göra ngt innan eller efter så då blir att jag sitter här, antingen vid datorn eller vid tv. Jihaa....

Jag ska försöka ta tag i å framkalla kort från bröllopet och göra ett redigt album med alla fina kort som Sara tog, känns inte redigt bra att de bara ligger i datorn utan man vill ju ha ett fint album så man kan visa andra å så. Hur kul är det nu? Jaha, du vill se kort från bröllopet, då måste vi gå upp till datorn så ska du får se....

Fredag

Japp, då var det fredag igen. Idag har jag varit på premiärtur på Citygross, jag åkte dit med intentionen att bara småhandla men när jag gick ut därifrån var jag nästan 800kr fattigare.... Jag hade grym ångest men när jag tänkte efter så fick jag nästan två kilo fläskfile, nästan ett kilo ryggbiff och fyra lax bitar för 250 kr och så handlade jag blommor å bordstabletter å lite annat så det var kanske inte så konstigt att det gick på lite pengar.

Sen efter Hem till gården var det dags att sätta igång med dagens projekt, putsa fönster. Örrrk, vad tråkigt det är. Jag har dessutom bara hunnit med undervåningen, övervåningen får jag ta ngn annan dag. Men jag har hunnit med å fika i solen också, så himla gött! Jag har tagit fram utemöbler på framsidan så nu kan man sitta där och njuta av vårsolen. Efter fikat var det dags att putsa fönstrena på insidan och då kom jag på den geniala idéer att ta mig ett glas vin medan jag putsade och vips så blev det hela lite roligare :)

Ikväll ska vi äta laxpaket med räkor, lök, morötter, paprika, grädde och vitt vin, det är så gott!!!

image303

image304

image305

image306

Seg

Jag är så seg hela tiden så det är helt sjukt. Tänk om man hade kunnat köpa lite energi eller någon som kan peta en där bak med en eldgaffel så jag gör någonting. Visserligen är det skönt att bara vara när man väl är ledig  men det finns ju så många måsten.... tvätta, stryka, dammsuga, plocka i och ur diskmaskinen, damma, torka golv, dammsuga igen för leija håra ner så dant, plocka undan alla grejer vi drar fram, åka å slänga papper. Ja, det finns alltid massor med saker man kan göra MEN... det görs inte ändå. Om två timmar är jag på jobbet, innan dess måste jag gå en långprommis med Leija undra om jag ska dammsuga lite så slipper jag göra det imorgon.

Idag är det 10 dagar till jag fyller år  :)

Jaha

Då var maken hemma igen från Malmö men jag var inte så intressant ikväll, datorn och fotbollen hade större prioritet. Härligt att du är hemma igen!

Ny färg

Ikväll har jag fått lite ny färg i håret.  Maria hjälpte mig å färga mitt utväxta hemska hår så  nu ser det inte alls så dumt ut. Det braiga var att mina svarta slingor syns fortfarande igenom :)


image302

Helt sannlöst, nu ser man lika blek å tråkig ut som innan, VART HAR ALL FÄRG TAGIT VÄGEN????

Alldeles själv

Ikväll är jag alldeles själv. Stefan åkte till Malmö i morse och kommer hem imorgon, klockan ringde 04.40 i morse, då var man inte pigg... Sen ett par timmar senare var det dags för mig att bege sig till jobbet. Idag var det apmycket på uppacket, vi hann inte klart på långa vägar. Jag slutade tidigt idag så skönt eller 16.00 är ju normal slutarbetstid för vissa men icke för mig, det enda negativa med handel. Imorgon är det full dag, 8-19.30 som gäller, då är man lagom trött. Sen skulle ju jag varit ledig i två dagarn eftersom jag jobbar helgen också men så blev det inte. Eftersom Citygross öppnar imorgon (kl.17 för er som inte vet) kan det betyda mer folk på ikea också och Citygross stänger också kl.21 på torsdag precis som vi så då ville min chef ha lite mer bemanning i kassorna, så när hon stod och bönade och bad på sina bara knän (eller kanske inte...) så sa jag att jag kan komma in på kvällen så då jobbar jag 16-21 på torsdag å vips så var vi uppe i nästan 42 timmar denna veckan. Som tur var kunde Birgitta hjälpa mig med Leija även imorgon, thank you!!!!

Läste en artikel på aftonbladet nu och hur en amerikansk soldat hade kastat en hundvalp ut för ett stup, jag blir så irriterade på hur man behandlar hundar! De trodde att det kunde vara fejkat men de var tvungen att undersöka videon närmare eller varför inte fråga soldaten. En sak denna sjuka värld förstår jag inte, om man nu gör något sånt här hemskt eller misshandlar någon eller tejpar fast sitt mobbningsobjekt i en lyktstople VARFÖR I HELVETE MÅSTE MAN FILMA SKITEN??? och värst av allt lägga ut den så att andra kan se?? hur sjuk i huvudet är man inte då? Jag skulle vrida av öronen på min dotter eller son om jag fick reda på att de gjort ngt sånt!

Det var nog allt för idag, eller nej förresten Emilia lilla stumpan, jag tycker synd om dig som ska råka ut för saker som gör att det kostar pengar, men vi kanske kan vara fattiga ihop sen :)

Titta här...

Kolla in denna artikeln som maken hittade på aftonbladet. Där har vi varit  och vi har druckit den drinken :)

http://www.aftonbladet.se/resa/amerika/dominikanska/article1928511.ab