Blä

Idag var nog första riktiga dagen som jag kände total panik med min uppsats. Åkte in till bibblan för att i god tro bli klar med mitt metodkapitel så att jag på måndag skulle kunna börja analysera, men efter en och en halv timma och jag skrivit tre meningar började paniken komma. Jag läste samma sak om och om igen men jag förstod den inte... Så ringde de från jobbet och undrade om jag kunde komma in å jobba i eftermiddag, eftersom Stefan skulle ha bastukväll med pojkarna på jobbet så tyckte jag att jag kunde jobba och då kom det, det där som gör att man känner flyt när man skriver. Jag hann skriva lite innan det var dags att åka hem till vovven. Jag lovade mig själv att jag skulle åka till bibblan innan jobbet imorgon och efter jobbet på söndag kväll men bibblan har bara öppet 11-15 på helgerna så där gick min plan i stöpet... Så imorgon blir det upp med tuppen (nästan iallafall) för att skriva klart den sista intervjun innan jag ska till jobbet. Sen har jag tre veckor på mig innan jul och få fram en analys och ett resultat, det ska väl inte vara helt omöjligt eller???

Det ska bli så JÄVLA skönt när skolan är över och alla måsten bara försvinner. Slippa dessa jävla uppsatser, så jäkla nice! Jag längtar verkligen! Om två månader är jag och min honey på sjön, förmodligen äter vi middag så här dags och vem vet, det kanske är captens dinner??? Måste ladda ner Love boat!

Sängen! Natt natt!!!

Mullig hund

Jajamen, det har jag. En mullig liten Leija som ska banta ett halvt kilo eller träna upp sig så hon får lite mer spänst. Jag trodde inte mina öron idag när Ankie sa att Leija skulle kunna banta ett halvt kilo. Jag har alltid sett min hund som smal och kräsen med maten men tydligen får hon sig det hon behöver plus lite till.... Nu ska det bli mer konditionsträning och styrketräning för att hon ska bli fit for dogbeach 2008. Dessutom har min lilla plutt en lätt släng av patella vilket betyder att hennes knäskål flyttar på sig ibland. Men som tur är är den väldigt lätt och behöver inte opereras eller så utan det räcker med att jag tränar upp hennes knämuskler så det håller lite bättre. Dock så litar hon inte på sitt högerknä när hon ska simma utan simma bara med vänster bakben, lillplutt. Domen efter friskvårdskursen blev följande: mullig hund med en släng av väldigt lindrig patella.

Så nu blir det prommenader med mullig hund och mullig matte för att uppnå spänst i huden :)

image249

Förändring

Japp, nu var det dags för en ny förändring i huset. Hallen skriftar färg, från tvåfärgat till enfärgat. Den ska bli VIT!!!! Vi har det så mörkt i hela vårt hus (det negativa med vårt hus) så nu gör jag allt för att göra det ljusare. Innan blev ju trappen vit och det blev sån skillnad så nu är det hallens tur. Mitt i alltihopa skriver jag ju min examensuppsats.... URK, jag och upsatser, som jag påpekat innan, går verkligen inte ihop. Tänk om man fick kopiera och skriva av hela tiden, vad bra det hade varit. Säger som en på ett seminarie jag hade, "jag läser gärna andras arbeten och forskningar men jag vill inte göra dom själv". Men jag tänkte att måla om hallen kan vara ett bra brejk att vila hjärnan på när man inte orkar sitta vid datorn. Idag har det inte varit någon särskilt produktiv dag för uppsatsen. Jag har haft panik ett par gånger och allt känns hopplöst MEN jag ska f*n i mig ro i hamn detta så jag är helt klar med min utbildning. Imorgon är planen att skriva klart om reflektiv utvärdering och Schöns jäkla reflektion i praktik som jag inte förstår så mycket om. Imorgon måste jag upp tidigt :)

Här är lite bilder på hallens förändringar hittills :)



Så här tvåfärgad är den nu

Så här vit ska den bli

å sånt här kaos blir det med en gång

Leija tycker det är så där kul....

Otur

De senaste tre dagarna har inte varit några bra dagar för vår kära bil. I tordags fick vi ett stenskott i framrutan på väg hem i från Öland och idag fick Stefan punktering på höger bakhjul.... Så nu kör vi med tre vinterdäck och ett sommardäck, det roliga är på högersidan då det sitter två olika fälgar på däcken där. Helt klart känner vi igen vår bil nu, bara att kolla på däcken :)

Snö

Då var första snön här som ligger kvar och Leija är överlycklig. Hon vill vara ute hela tiden och helst ska jag kasta snö till henne, det tycker hon är hur kul som helst!

Själv har jag konstaterat att jag inte äger några vinterskor och hade helst hoppats på att vintern kom i februari, då kanske jag skulle kunna ha råd med ett par skor. Nu får det bli gummistövlarna istället :)


En bild från förra vintern och min galna hund.

image243

Idag kom det

Till DIG som tar Lärarexamen i januari 2008!

Just nu är de flesta av er fullt sysselsatta med att skriva ert examensarbete.
Om drygt två månader tar ni er Lärarexamen.
"Ofattbart att tiden från upprop till examen gick så fort" brukar många säga.

Examenshögtiden, som beräknas ta ca en timma,
äger rum fredagen den 18 januari 2008 kl 1100 i Kalmar domkyrka.
Varje student (den dagen nybliven lärare) kan ta med sig 4-5 anhöriga.
Mer detaljerad information om intåg och var ni ska sitta kommer senare.

Då var det bokat nu då, min examen. Jag blev lite skakis när jag fick det. Är jag äntligen framme vid slutet? Jag fick lite panik med min uppsats om att jag verkligen måste få den klar. Dock stod detta längst ner i mailet som gjorde att man kunde andas ut lite:

PS En fråga som kommer varje år från ett antal studenter är om man kan vara med på examen även om man restar på några poäng. Svaret är JA.


Regn

Vakna och höra att det regnar ute är det tråkigaste som finns! MEN det känns dock lättare att sätta sig med uppsatsen en sån här dag än när det är fint väder ute. Så nu ska jag läsa om hur lärare reflekterar över sitt egna arbete.

Kanske skulle baka lite kakor sen?

Förresten, en bra muffinssida!
www.dagensmuffin.se
massor med bra recept!