Fröken Ika

Ikväll har jag varit fröken. Elin kom in och behövde hjälp med matten och jag måste säga att det är rätt kul med matten när man förstår den. Ikväll har vi pratat om kilogram, hektogram och gram. Julia hade 1kg äpplen och 400g kiwi. Hur många gram frukt har Julia??? Elin kämpade på bra och jag hoppade att hon förstod något iallafall. Men på ett tal försvann min pedagogiska förmåga och jag fick inte redigt fram hur jag skulle förklara för henne för jag såg på henne att hon inte förstod. Vi skulle ta bort 276g från 845g. Elin försökte räkna i huvudet men svaret stämde inte riktigt så jag tyckte att vi skulle ställa upp talet men så räknade de tydligen inte. Jag förstår inte, det är ju hur lätt som helst å räkna så så varför inte lära ungarna det??? Hur som helst, vi körde en uträkning a la stenåldern (som jag tydligen lärde mig räkna på) Men Elin tyckte att 5-6 blev ett och jag förstår att hon tycker det men det är ju inte rätt så jag fick leta reda på lite rekvisita. Det enda jag kom på var vitlöksklyftor och la 5 klyftor i en hög och frågade henne om man kunde ta bort 6 klyftor men då såg hon ju att man inte kunde göra det och då får man ju låna från siffra bredvid så fram med äpplen och halstabletter för att komma upp i siffran 15 och vips så blev ju det hela lättare. Nästa tal skulle hon ta bort 845g från 1000g och hur gör man när det inte går att låna från nollor??? Stackarn, det måste ha snurrat rätt bra huvudet när hon gick härifrån men jag hoppas som sagt att hon lärde sig något.

Förövrigt så har maken och jag varit flitiga idag med, vi har snickrat panel och målat. Stefan han har spikat och sågat och spikat och sågat. Nu kan vi inte göra mer för vi behöver lite hjälp igen med att sätta upp lite mer "en kvarttumtre", eller 70x28 som man också kan säga.... :)

Ny panel

Japp, idag har pappa och Roger varit här och hjälpt oss att komma igång med bytet av panelen på huset. Det gick redigt bra och vi hann spika dit några nya bitar innan mamma å pappa var tvungna att åka iväg på nästa kalas. Denna helgen är mina föräldrar värsta partypinglor, härligt!!! Tänkte visa lite bilder och vill ju då också poängtera att ni lägger märke till att Stefan är med och hjälper till. Han har sågat till en bräda och spikat upp den alldeles själv! Jag är så stolt!





Mamma var med också och jag fick till och med med henne på kort men hon är snabb som tusan och hann å vända bort halva ansiktet.


Regn

Nu måste jag faktiskt säga att jag är så jäkla trött på detta regnade. Hade det inte varit för regnet så tror jag att vi hade kommit betydligt längre med att byta vår panel. I morgon och till helgen vill jag ha fint väder för då har jag tänkt å riva all gammal panel.

Nu ska jag snart åka å jobbe, är på vardagsrum denna vecka. Måste säga att jag trivs jättebra där!

En härlig dag

Idag har det varit en härlig första bröllopsdag. Vi har precis kommit hem från stan där vi har varit och ätit på Gröna stugan där grannen fick servera oss :) Stefan åt gazpacho (hur det nu stavas, kall tomatsoppa  iallafall...) och jag åt vitlöksbröd till förrätt. Huvudrätten bestod av plankstek som Stefan åt och jag tog lammfilé med färskpotatissallad. Mycket gott!!! Stefan orkade inte någon efterrätt med det gjorde jag :) Passionsmousse med chockladglass :) Det var supergott allting, och till allt drack vi rött vin. När Stefan kom hem fick jag 12 röda rosor, en för varje månad vi varit gifta men han sa att det blir bara så i år, det blir så  dyrt nästa år och kommande år....



Kvällen avslutas med CSI och ostbågar!

Bomull

Idag firar Stefan och jag vår första bröllopsdag och det är bomull. Spännande värre, tycker dock att det är lite mer spännande än nästa år då det är papper... Men shit vad detta året har gått fort. Jag har tittat på min vigselring hur många gånger som helst och knappt fattat att jag är gift. Jag tänker på att jag har nytt efternamn varje  gång jag skriver det. Jag ångrar inte en sekund att vi gifte oss dock tycker jag Stefans "nykärs-känsla" gick över lite för fort ;)

Men det är du och jag darling, i nöd och lust! Älskar dig!


Nya kanaler

I veckan nu har Stefan äntligen fått det nya modemet till bredbandet och nya grejer så vi har telia bredbandtv. Det bästa med allt är att vi nu kan hyra filmer via bredbandstv och det är ju kul det mindre roliga är att vi har även fått nya sportkaneler, inte en eller två  nya utan FYRA. Gissa vem som är överlycklig....


På måndag är det ett år sedan vi gifte oss, tänk vad tiden går snabbt!

Ännu tröttare

Igår skrev jag att jag var trött på byggställningen som Magnus och jag hämtade. Innan gårdagen var slut var så j-a trött på den så jag nästan kräktes. Vi skulle ju sätta upp den igår men vi kom inte långt förrän pappa konstaterade att det var fel bredd på skiten. Vi ska ha 70 men vi hade 160 och det fick inte plats mellan husen. Jag var så arg och irriterad att jag nästan började gråta så istället för att bygga ställning fick vi gå in och äta smörgåstårta. Med inspiration av Saras kompis Sara som blivit modig och ta tag i saker som känns jobbiga tänkte jag att nu ska jag också bli mer modig. Så jag körde bestämt till BMS för att ta tag i det här. Med diverse tänkbara senarier i huvudet var jag redo och jag kom  mitt i fikat och börjar bestämt med att säga: Jag har fått fel ställning! Ja, det blev någon miss där Hardy har redan varit här och fixat det så vi kör ut med de nya grejerna, säger han jag pratar med. Det stod inte på vårt papper att du skulle ha 70 bred, säger han. Men det sa jag, sa jag och det står på mitt papper som jag visade honom påpekade jag. Ja, det är bara att be om ursäkt från vår sida men vi fixar de nya grejerna under dagen. Vad bra sa jag och åkte.

Summa sumarum, det var inte jag som fixade det hela, men jag är väldigt tacksam över att Hardy hjälpte mig men jag fick ändå säga mitt och att det var dom som hade gjort fel så jag är rätt nöjd ändå. Ett steg närmare en modigare Ika.

Flitiga dagar

Igår och idag har jag varit väldigt flitig. Igår hämtade Magnus och jag en byggställning som vi ska ha när vi byter panel på huset. Tre och en halv timma och tre rundor tog det för oss att hämta skiten och då menar jag verkligen skiten för jag har redan tröttnat på den och vill inte lämna tillbaka den. Tur att jag har Magnus som kan hjälpa mig, stackars han får alltid ställa upp, är det inte å köpa staket så är det å hämta byggställning. Efter ställningen var hämtad ställde jag mig och målade 10 bräder och nu har vi bara tre kvar, hurra!!! Sen naturligtvis så lagade jag mat till maken kom hem som den pliktfulla fru jag är.... Sen var jag trött. Idag har jag grejat i trädgården, rensat rabatter, flyttat växter så nu måste jag köpa några nya växter, kul kul. Nu ligger jag och päser på soffan efter att ha bakat en kaka. Mor och far och svärföräldrarna kommer ikväll och ska hjälpa oss att sätta upp ställningen så då måste man ju ha lite fika :)

Jag har förövrigt blivit beroende av att spela wordlink på msn....

Möhippa

I går fick jag en skiva av Magda med min möhippa på. Hon (misstänker att även martin har hjälpt till) har klippt ihop det till en film med musik till och den var så bra! Stefan han skrattade ganska mycket, särskilt när Magda säger: " Sara bajsar del 3... eller jag menar Saga bajsar del 3..." När filmen var slut så hade de lagt in kort från bröllopet coh i bakgrunden sjöng Daniel Lemma If I used to love you, då kom tårnarna tillbaka! TACK SÅ MYCKET FÖR FILMEN!!!!

Öland

Denna helgen har vi spenderat på Öland med våra kära vänner. I fredags åkte Stefan och jag upp till Persnäs där Stina och Pierre bott medan de varit hemma på lite semester. Senare på kvällen åkte vi vidare till Lammet och griset och åt, och åt och åt... Vilken god mat! Jag har aldrig ätit så god fläskfilé och fläskkarré i hela mitt liv. Tyvärr tyckte jag att lammfilén var lite väl rosa för min smak. Mätta och glada åkte vi hem efter tolv och satt och småpratade innan läggdags. Efter frukosten på lördagen åkte vi till Sandvikskvarn och köpte fisksoppa till Stina till kräftskivan på kvällen. Vi köpte även med oss pizzor hem som vi svullade på. Sen tog vi det lungt. Pierre, Stefan och jag kastade gris ( man kastar små plastgrisar och hoppas på att få dem i olika ställningar) jag förlorade båda gångerna då mina grisar rörde varandra och jag fick börja om på noll poäng. Jag var måttligt road, särskilt av att Stefan vann båda gångerna... Sen gjorde vi oss i ordning och åkte ner till södra öland till Micke och Erica på kräftskiva. Vi gick tipsrunda, där vi elefanterna tog hem segern med alla rätt :) Jag konstaterade även att Robban är den nya Björn Hallberg då han gång på gång drog såna tennisanekdoter så vi bara tittade på varandra. Kvällen var trevlig, blev inte så mycket partajande, är det åldern som börjar ta ut sin rätt? Det var en himla skön kväll, vi satt ute till kl.02 och pratade, Erica hade hängt lyktor i träden så det var hur mysigt som helst. När vi gått in så började det regna så vi hade bra tajming. Lagom till handbollen började var korven klar. Riktigt nice! Gustav hade somnat på soffan och drog rejäla timmerstockar :) Stefan och jag orkade bara se en halvlek så vi gick och la oss. Sen var det upp klockan tjugo över nio å äta frukost. Så  nu är man lagom sliten efter bara ett par timmars sömn i natt så jag somnar nog som en stock i kväll.

Här är lite bilder från gårdagen.







Gustav sjunger gamle Niklas... Gustav sjöng mycket under kvällen...

Gustav trött efter allt sjungande....

Handboll kl. 03

Magda är djupt insjuken i matchen...


Finbesök

Idag har vi haft finbesök på jobbet. Min högsta chef har varit på besök, det vill säga Mr K eller Ingvar Kamprad som han kanske föredrar att man kallar honom. Det var himla kul å träffa honom eller träffa och träffa. Hanna och jag hade inte redigt tid att träffa honom då det har varit en busy dag, väldigt busy. Men han lät hälsa att vi i kassan gör ett toppenjobb och det förgyllde Hannas och min dag :) Helt sjukt att man har sett en av världens rikaste människor och hans fru och de var precis som vilket pensionärspar som helst. Härlig gubbe!

A piece if cake

Har ni inte köpt Leilas Lindholm receptbok "a piece of cake" så gör det fort! Det är farligt att titta i den, man blir sugen på allt. Vad sägs om citronpaj med hallonmaräng eller raspberry cupcakes med raspberry frosting???? KÖP DEN!!!


Sommaren som försvann

Som vanligt går tiden helt sjukt snabbt på sommaren, även fast jag inte vill så börjar det faktiskt lida mot sitt slut och som vanligt har jag jobbat hela sommaren. De senaste veckorna har jag jobbat sjukt mycket också. 11 timmars dagar sliter ut kroppen! Men här är lite bilder från min sommar som jag har tagit med mobilen.


























Ommöblering

I söndags började vi möblera om lite. Vi tyckte att vi inte hade tillräckligt med projekt igång så vi satte igång ett till. Men det här projektet har vi slutfört också det har vi ju inte redigt med de andra.... Eller detta är nästan klart. Det saknas en ny golvlampa.... Vi har flyttat upp våra soffor som vi hade nere och det blev redigt bra. Äntligen har jag fått bort det hemska soffbordet :)

Så här blev resultatet