Ny dammsugare

Vi har köpt ny dammsugare, helt sjukt bra. Den suger så in i norden till skillnad från vår gamla. Stefan har invigt den idag och passade på att ta idolbild.


Näst sista dagen

Shit pommfritt vad detta året har gått fort men samtidigt känns det som att det var jättelängesen Stefan och jag var på vår långresa till Karibien. Detta året har innehållit mest glädje måste jag säga. Jag är klar med mina studier och kan titulera mig lärare, vi har varit på en fantastisk resa och fått se så mycket. Min bror har gift sig, Pierre och Stina har blivit föräldrar, Petter och Sara ska bli föräldrar likaså Emilia och Micke (å bror å mia). Erica och Micke köpte vandrahem och har gjort ett enormt arbete med det och fått det så himla fint. Martin å Magda har flyttat till en mysig lägenhet med pool på baksidan. Stefan och jag har firat vår första bröllopsdag och definitivt inte vår sista, jag kan fortfarande titta på ringen och säga till mig själv att jag är gift, det känns overklig på något sätt. Vi har haft så många roliga stunder med våra nära och kära.

Det ända som inte var så kul  med detta året var den dagen då Stefan fick reda på att de var varslade och den dagen de fick beskedet att de skulle bli uppsagda f.o.m 1/4. Det är inte lätt att vara en stöttepelare hela tiden och det är inte kul att leva med någon som inte är på bra humör men så är det ju ibland men jag tyckte att vi klarade det bra, jag hade fått bli hans "sugar-mama" om han inte hade hittat ngt jobb. Men så kom den underbara dagen, antingen en måndag eller tisdag kommer inte redigt ihåg. Jag hade pratat med Stefan under dagen men han sa inget utan när han kom hem så berättade att han fått nytt jobb. Jag blev så glad att jag började gråta. JAG SA JU ATT DET SKULLE LÖSA SIG!!! Det var så skönt och nu har han bara tre dagar kvar på sitt gamla jobb innan han börjar på det nya. Ska bli himla spännande.

Ja, det här blev min årskrönika. Massa saker mer har ju hänt men jag kan ju inte skriva allt då skulle det aldrig ta slut (jajamen, jag har ett j-ligt händelserikt liv :)    )  
Så kära vänner nu önskar jag er ett gott nytt år och hoppas att det kommer bli ett spännande år!

GOD JUL

God Jul på er kära vänner, hoppas ni får en härlig julhelg!


Köttbullar

Jag och Stefan har också hunnit med att steka 92 st köttbullar under tiden jag gräddade bullarna. Att det ska vara så jäkla svårt å få runda köttbullar, det är ju helt sjukt. Hur f*n gör man? Våra blev allt utom runda... Men de blev rätt goa ändå. Tanken var att vi skulle ha köttbullar, potatis å gräddsås ikväll men det orkar vi inte göra nu så vi gör oss varsinn macka sen med köttbullar å ägg istället :)


Rakt ner i papperskorgen

Där hamnade mina lussekatter, lussehjärtan och lussebullar. Jag gjorde lite olika former men vad hjälpte det när de blev oätliga.... De var inte klara när de kom ur ugnen, vet i fasen inte vad som hände men jag skyller lite på smöret för det är inte bra å baka på. Billigt smör från Citygross funkar inte! Jag använde det en gång innan på vanliga bullar å de blev hur torra som helst. Och hur blev de vanliga bullarna då???? JO, torra..... Så de här två timmarna jag har varit i köket har varit totalt onödiga.... Tacka vet ja Milda smör, det går å baka på!!!!

Jag har dokumenterat det hela också...




Bakar

Jajamen, nu är degarna på jäsning. Japp, ni läste rätt, degarna! Jag hade bara en påse med saffran så då kunde jag ju inte göra en hel sats lussebullar.... Så nu blir det en halv sats lussebullar och en halv sats vanliga bullar, ambitiöst va? Så om 20 minuter är första degen klar, då ska jag baka ut lussebullarna och efter tips från Sara så blir det inga vanliga lussekatter utan det blir lussehjärtan här, lägger in bild sen å visar. Nu ska jag ner igen och förbereda plåtar å grejer till utbakningen. Vad Stefan gör, undrar ni säkert??? Det är ju söndag, fotboll på tv och på datorn, killar kan göra två saker samtidigt....

Ledig i tre dagar

Tjohooo!!! Jag är ledig i tre dagar, det ska bli så skönt. Vissa har ju gått på långa julledigheter men när man jobbar inom handels så finns ju inte det direkt... Men men, det ska bli skönt å vara ledig nu, jag har bara varit ledig 1 dag på 6 dagar å det känns i kroppen. Nu ska här julpyntas klart.

Helgens projekt är:

  • köpa julgran
  • handla de sista julklapparna
  • handla lite grejer åt mamma
  • hänga upp bröllopskorten i vardagsrummet
  • baka de där jäkla lussekatterna kanske???
  • ta det lugnt å njuta lite med :)

Förövrigt så glömde jag ta kort på hur het jag var i mina nya kläder, men jag kan tillägga att jag fick många fina komplimanger så nu kan ju bara tänka er  ;)  Till min outfit hade jag mina röda pumps också, oerhört läckert :)

Snart ska jag köra in maken till bowlingen å sen ska jag bestämma vad jag ska äta. Jag är sugen på att ta med mig hamburgare hem men pommesen hinner ju kallna å då blir de ju så sunkiga. Jag är nog inte sugen på pizza och jag är nog för hungrig för att fixa hamburgare med pommes hemma... Ahh, att det ska vara så svårt. Helst hade jag velat ha en krämig potatisgratäng med en god köttbit å en god sås till....

Julfest

Imorgon mellan 20.00 och 23.00 har vi julfest med jobbet! Härliga tider.....
Men hursomhelst hittade jag asfina kläder på stan idag som jag inte kunde motstå att köpa, en lite julklapp till mig själv. Titta...




Kan ta en bild imorgon också så får ni se hur de ser ut på :)

Titta så många paket

Så här många paket har vi just nu och då är det INGEN till mig där än....


Lilljulafton

I lördags efter jobbet styrde jag kosan mot Öland och hamnade i Färjestaden hos Petter och Sara. Vi brukar träffas varje år och ha vår egna julafton med lite paketbyte och bakning. Men i år hann vi inte med någon bakning utan bara god mat och alkohol :)  Min kropp hade inte redigt bestämt sig på söndagen när jag kom till jobbet om jag var bakis eller inte, det tog lång in på eftermiddagen innan det kunde konstateras att jag mådde bra. Hursomhelst så fick jag en kortlek med jättestora kort i mitt paket, jag är helnöjd. Vill även påpeka att jag fattade Petters regler med en gång och jag tyckte det var en väldigt bra lösning på paketleken att alla fick paket :)




Så här glad blir man efter vin och polsk sprit med bladguld i  :)




Martin fick en poo-pooing Santa Claus med pooing refill, den är så sjukt rolig!




Tack vänner för en rolig kväll!

Lucia

I fredags var jag, Maria och Saga på luciafirande i Madesjö. Det var Marias skola som gick luciatåg i kyrkan. Det var himla fint. På deras skola finns det musikklasser och det var bland annat de som var med. De var verkligen jätteduktiga och det är alltid lika impande när en kille sjunger solo inför skolan. Efteråt var det mingel i lärarrummet, jag pratade med mina gamla handledare å det är ju alltid lika kul.

På hemvägen stannade vi på ÖB å shoppade lite å så åt vi lunch på Mc Donalds. Saga tyckte det var kul å stoppa in pommesen i öronen, vilket jag tyckte var himla kul men inte min syster så jag fick försöka hålla mig för skratt å säga nej när Saga tittade på mig. Inte lätt!!!! Sen försökte Saga sno en annan unges ballong så vi fick be om en ballong till Saga också och hon blev himla nöjd.






Julshopping

Idag på min lediga dag så har jag shoppat alla julklappar. Jag gick ut stenhårt och tre timmar senare var jag klar. Stackars mitt bankkort, det har fått jobba hårt idag men jag hoppas att personerna blir nöjda över sina paket. Nu är jag helt slut och slötittar på Våra bästa år. Sen är det dags att baka lussebullar, ska bara göra en halv sats för jag tror vi knappt kommer äta upp dom men lite julgott måste man ju ha. Så måste jag ju slå in alla paket, särskilt innan Stefan kommer hem. Jag tror min make kommer bli väldigt nöjd med sina julklappar i år. Nu ska jag bara skriva ner min önskelista till honom :)

Välkommen Mio

I förmiddags fick vi ett mms på Pierre och Stinas fina bebis. Det blev en liten pojke som ska heta Mio och han så underbart söt. Stefan och jag tittade på varandra och sa båda två: "Pierre är pappa nu" och vi var helt överens om att han kommer bli världens bästa pappa.

Grattis Pierre å Stina till er fina fina Mio!

Pepparkakor

Igår bakade vi pepparkakor hemma hos Maria, Magnus å Saga. Saga var mer förtjust i att äta degen än att göra figurer, dock var det väldigt tröttsamt för henne för efter 10 minuter ville hon gå å vila och på två röda somnade hon. Men vi fortsatte och bakade och fantasin flödade iväg, för vissa lite mer å för andra lite mindre. Stefan gjorde en toalettstol, Magnus ett svärd och jag gjorde en bläckfisk. Maria höll sig dock till formarna. Bästa pepparkakan blev nog ändå till av ett misstag, jag råkade lägga en gran i baken på Magnus gris så det såg ut som den har räserfart eller är lite dålig i magen... Titta själva...






Tapetsering

I lördags var pappa här och tapetserade vår vägg i vardagsrummet så åtminstone det blir klart till jul. I år blir det inga gäster hos oss inte, så som det ser ut... Men tillbaka till tapetseringen, det blev kanonbra, Stefan och jag är supernöjda. Pappa tyckte dock inte om tapeten då den inte var så rolig att sätta, men efter några svordomar så var den på plats :)



Ursäkta stöket i det andra rummet.... det är just därför det inte  blir några gäster här....

sova kanske?

jag har varit vaken sen 02.47.... 30 minuter senare kommer stefan hem, trodde jag skulle somna om då men icke. nu ligger jag i soffan och tittar på film å hoppas att jag somnar till den.

Julklappar

Igår var Stefan å jag på stan och köpte lite julklappar, vi är nästintill klara, vi har bara pappa Hardy å Saga kvar. Sen ska vi ju köpa till varandra å till den som vi får på lotten. Förra året snodde vi Saras familjs koncept att lotta vem man ska köpa sin julklapp till och sen lägger vi lite mer pengar på den istället för att köpa till allihopa. Tycker det är supersmart, den enda som blev besviken var Stefan för han är galen i paket å ska flest å dyrast... Snacka om att bli som barn på jul... Hursomhelst, nu sitter jag och slår in dessa fina klappar, faktiskt ganska kul. Dessutom slår jag in Magnus paket som han ska få på lördag då vi firar hans födelsedag, kom ihåg Magnus, den som ger dig flest paket vinner och är bäst!!!

Bytt gardiner

Idag har julgardinerna åkt upp här, tror faktiskt inte jag har satt upp dem så här tidigt innan men va fasen allt för att få lite julinspiration för den finns ju inte annars, särskilt inte när det ösregnar ute och är 7 plusgrader.... Tänk när jag var liten så var den massor med snö, jag kom ihåg en gång blev skolan till och med inställd en dag för att det hade kommit så mycket snö... det skulle vara nu....

Jag har även gjort ett litet besök hos Bröderna Olsson och fått bräder tillsågade till dörrposten in mot soffrummet och på lördag kommer pappa å tapetserar, så nu måste vi bli klara tills dess. Ska bli så skönt å få ett rum klart till jul iallafall. Sen stannade jag till på Blomsterlandet också å köpte lite julstjärnor och en tomte. Det har blivit tre nya tomtar hittills i år, får se om det blir ngn mer tillökning. Så här ser ut i alla fall



Å här är mina fina julstjärnor som pryder köksfönstret


Idag är ingen vanlig dag....

för idag är det Magnus födelsedag, HURRA HURRA HURRA :) Å jag tror det var 25 han fyllde också :)



Ledig

Nu är jag ledig i två dagar, ska bli skönt, för jag tror nämligen att jag håller på å bli sjuk. Känner mig inte redigt hundra men jag hoppas att det är något som går över fort. Imorgon ska jag fixa lite med soffrummet och sen byta gardiner tänkte jag, får se hur mycket jag hinner med. I helgen har det varit väldigt mycket folk på jobbet och jag tycker att det har funkat bra. Denna helgen är spikat för tapetsering, födelsedagskalajs, slänga skärp å lite njuta också. På fredag är det äntligen dags för soptömning å den ska vi tusan inte missa! Ja, det händer inte så där jättemycket här annars... jobb å plocka här hemma, som vanligt.

Ha det gott!