Mammafika

Idag skippade vi vår onsdagspromenad och bara fikade istället. Therese hade gjort en väldigt smarrig paj, yummi! Tage och Stella fick leka en stund själva för Wille sov, å sov, å sov men till slut vaknade han och efter lite mat var även han med och lekte.




Jag har börjat planera :)

dsc00035 (MMS)

Jag har börjat planera :)


Tages otursdag

Idag har det inte varit Tages dag... Han har trillat å trillat å trillat. Första gången stod han mot sin blåa stol å pang så trillade han och slog i hakan. Så nu har han ett sår under hakan. Sen voltade han vid babysittern in mot soffrummet och slog i huvudet. Sen hörde jag hur han trillade och började tjuta å då hade han trillat vid trappen. Nånstans vid dessa incidenter har han lyckats få ett blåmärke på kinden. Han har redan en reva på kinden sedan han å Stefan åt gröt i lördags morse. (Jag vet inte hur de äter gröt...)

Nu röjer han loss av bara järnet, man skulle kunna tro att han satt i sig en sockervadd eller nåt för han är så speedad så det är inte sant! Han babblar och far runt som en dåre, tur att det är läggdags nu, om vi nu får honom i säng... Men jag ska gå å gympa så det blir Stefans problem :)

Tut, tut

Vilket tåkigt höstväder det är idag, man har inte lust att göra nånting... Men Tage och jag byggde ihop hans tågbana han fick av Yvonne å Lajen när han döptes. Den var spännande tyckte Tage, särskilt när man kunde äta lite på den också...





Nu ligger herrarna och myser i soffan och jag ska gå ner och se om jag hittar något gott recept eftersom jag bjudit in till fika kl.15 :)

Min lilla hulligan


Äntligen

Äntligen har jag fått lite gjort på ovanvåningen. Idag skickade jag iväg Stefan och Tage så jag kunde få greja lite här hemma. Tavlorna har kommit upp och fula, halvdöda blommor är borta från fönsterna. Nu är det så här fint :)


Det är inte alla bebisar som är 9 månader som har tv på rummet... Jag har utökat Tages egovägg med lite nya bilder.


Här har äntligen tavlorna kommit upp på väggen!


Jag har börjat på en fotovägg i sovrummet.


Å kvinna å man när uppe på väggen bredvid sängen.

Brrrrummmm

Idag efter promenaden var det fika hemma hos Sabina och Stella. Sabina hade bakat en helt ljuvligt chokladkaka med Polly i, smaskens!!! Tage mumsade gröt och päron/mangokräm, vilket han tyckte var mumma. Efter sitt mellanmål upptäckte han att Stella hade en bil och den var ju himla spännande, både att sitta på och stödja sig mot. Stefan blev så himla ivrig så han ville köpa en direkt efter jobbet men så akut är det ju inte men till helgen kanske???


Apa i bur?

Nej, Tage i sängen :)


Nu går det undan

Igår dök han ner i golvet och fick en fläskläpp, idag ställde han sig vid krukan och tjång så trillade på han och krukan och han fick ett märke vid ögonbrynet. Stefan tycker vi ska köpa en sån där mjuk hjälm men det är väl ändå för mycket.... Det är ju en del i hela processen sen får man ju hoppas att han lär sig något på vägen :)


Maracas

Idag har jag varit kreativ och gjort en egen maracas till Tage. Han tyckte den var jättekul :)

Allt du behöver är:

  • En tom toarulle
  • Makaroner
  • Vanlig tejp
  • Dubbelhäftande tejp
  • Tyg



Val 2010

Jissess vad skyltar det är överallt nu, partier hit å dit. Har absolut inte följt partiernas presentationer i tv slaviskt utan bara tittat när det har varit paus i andra tv-program. Ikväll lyssnade vi lite på Sahlin och Reinfeldt och så fort Sahlin börjar pratar så sluta jag lyssna, hon är så tråkig människa så det är inte sant, hon inger noll förtroende. Stefan och jag har annars roat oss alla valkampanjer på stan, särskilt åt socialdemokraterna. De skulle bjuda på godis när vi gick förbi för någon helg sedan, röd rollokola var det och Stefan undrade om de inte fanns i blått.... Saga skulle få en ballong från sossarna och Magnus frågade om den inte fanns några blåa, det blev sådär uppskattat.

Spännande blir det nästa söndag, jag tycker att den nuvarande regeringen har skött sig bra så en period till är helt ok för min del.

Bananis bus!

Nu ska jag visa vad min busunge har gjort de senaste dagarna...






Så jag vet var jag har honom...

dsc00017 (MMS)

Så jag vet var jag har honom...


Blöj- och klädfajt

Göta petter vad det ska vara jobbigt att byta blöja och kläder nu. Vill inte ligga still för fem öre och jag svär på att Tage var ål i sitt förra liv för så som han vrida och vända på sig är helt otroligt! Förkylningen är lite bättre men snoret rinner fortfarande och nu är Stefan och jag som har fått vår beskärda del av förkylningen :( men men bättre det än att Tage är hängig. Denna veckan är fullspikad, det är babyrytmik, babysim, visning av Tages kort och jag ska på pedikyr, gympa och klädparty å så ska vi ju klämma in lite promenader på det också, kul kul!

Kunde man äta blöjor sa du?


Eller man kanske kan ha den som mössa?

Jag har fått en snorunge, kanske därför ha...

dsc00011 (MMS)

Jag har fått en snorunge, kanske därför han har sovit dåligt nu två nätter.