On board!!

Hej hej!
Nu ar vi ombord pa baten, den ar gigantisk och det kommer nog inte bli manga inlagg da det var ganska dyrt med internet.... Men hur som helst, vi har det kanon! Allt ar superbt trots den langa resan hit, det blir inga fler overnattningar pa flygplatser for oss!!!!!!!!!

I Hollywood, Fort Lauderdale var det kanon, mycket pensionarer! Idag har vi haft lite sightseeing och varit i en park och tittat pa djur, vi hittade tre olika sorter, JIHAA.... Men sen har vi atit en gigantisk pizza och druckit loads of Budweiser sa vi ska inte klaga. Vi har hunnit o branna oss ocksa :)

Nu vantar vi pa att vara vaskor ska komma till hytten sa vi kan byta om, vi har haft sakerhetsgenomgang och testat vara flytvastar sa de funkar!!!

Vi har det KANON!!!!!

Ha det gott!

kram kram

p.s jag har full forstaelse for saga nu nar hon blir overtrott och inte kan sova och blir kinkig....  ;-)

Här kan ni titta

Detta är kanske sista inlägget innan vi åker, beror på om det händer något roligt innan som jag måste rapportera om. Men iallafall så tänkte vi försöka skriva lite när vi är iväg och då är det här vi gör det, förhoppningsvis kan vi lägga in lite bilder och göra er lite avundssjuka ;) Det första vi ska göra, lovar jag nästan, är när vi kommer ombord att vi (efter fått vår hytt och kollat in den) går och kolla om man kan låna en dator och skriva att vi är ombord, kanske är någon som kan pusta ut då??? För i nuläget vet vi nämligen inte vart vi ska kliva på, vi vet att det är i Port Everglades men inte mer, ingen pir eller terminal eller så... Så det blir att åka runt i taxin å försöka hitta båten, som tur är är det inte Finlandsfärjan vi ska åka med utan en något större båt så den ska väl inte vara omöjlig att hitta. Titta gäran på kartan nedanför, kunde inte lägga in den i fullsize men den är klickbar :)



Dessutom har min man kommit på idag att han kanske behövde lite kläder tvättade... Jag började påminna honom för två veckor sen att kolla ut vad han ska ha med sig så vi inte behöver tvätta i allt i sista sekund, men icke....

Hit ska vi

image274

Dag 1 Tisdag Fort Lauderdale 19.00
Dag 2 Onsdag Till havs
Dag 3 Torsdag Till havs
Dag 4 Fredag San Juan (Puerto Rico)
Dag 5 Lördag Philipsburg (St. Maarten)
Dag 6 Söndag Port Castries (St.Lucia)
Dag 7 Måndag St. John´s (Antigua)
Dag 8 Tisdag Roadtown (Tortola)
Dag 9 Onsdag Cayo Levantado (Samanà - D.R)
Dag 10 Torsdag Till havs
Dag 11 Fredag Fort Lauderdale 8.00


Och sen mellan fredag och måndag är vi i miami beach och bor på detta hotell
image276image277image278

Färdig!!!

Nu har jag skickat in uppsatsen för registrering och den finns numera även att hitta på högskolebibblans hemsida. Detta betyder att jag är HELT klart, inget mer att skicka in! Nu ska jag bara njuta och ta dagarna som de kommer :)

p.s jag håller på att blir sjuk tror jag... å vi som ska åka snart.... d.s

Mina gudbarn

I helgen när vi firat min examen har jag fått fina kort på mina gudbarn så jag tänkte dela med mig.

image270

image271

Examen

Numera kan jag titulera mig lärare. Jag är inne på tredje dagen som lärare, känns helt ok faktiskt. Måste komma ihåg å säga att jag är lärare nu och inte att jag läser till lärare, en viktigt detalj! Det enda som var lite tråkigt med min examensdag var att jag inte hade någon som jag kände som också tog examen. Om Emilia eller Johanna hade tagit examen samtidigt hade man kunnat träffats innan och haft det gott men men det fick ju gå i alla fall. Hela helgen har det firats å jag har fått många fina presenter och blommor. TACK alla som uppvaktat mig på min examen! Nu är det jobb på IKEA och semester som väntar. Om en vecka åker Stefan och jag ner till Kastrup och imorgon vid denna tiden har vi flygit i 2 timmar. Ser verkligen fram emot semester, bara darlingen och jag!

image269

Vatten

Stan é full med vatten... eller nej, toan é full med vatten.... Jag fick för mig att jag skulle rensa filtret som sitter längst ner mot golvet på tvättmaskinen, sagt och gjort! Sen slängde jag i en ny tvätt och så började jag dammsuga, sen när jag var klar tyckte jag att det lät lite lustigt från toan... Då har jag inte fått dit pluppen ordentligen så hela toagolvet var fullt med vatten... OJDÅ.... Efter jag fått upp allt vatten, testade jag å sätta dit pluppen igen men inte rätt den här gången heller... Torka lite vatten till å testa igen och nu fick jag dit den. Jag fick iallafall golvet torkar och det är ju inte så dåligt :)

Vår

Idag har jag jobbat och då fick jag se att de var i full färd med att plocka upp våren på IKEA. Det var så fint! Härliga ljusa färger och man kände med en gång att man genast ville ha vår. Men jag vågar inte hoppas på våren än för då kommer väl mastodontovädret med tonvis med snö. Men det är helt klart ngt jag ser fram emot VÄLDIGT mycket, särskilt att det ska bli ljusare om dagarna å kvällarna :)

image268

Smörgåstårta och cider

Idag har min darling och jag firat att jag har haft min sista skoldag, bara examensdagen kvar. Känns helt skumt, här har man gått i skolan i 18 år av sitt liv ochså helt plötsligt är man klar...

Jag vet också att jag kommer klara den sista kursen, ska bara göra ändringarna från opponeringen idag och sen är det klart! Så skönt, borde fira det med en utekväll med massor av drinkar men det får bli en annan gång. Nu är det soffläge och tv som gäller, det tar på krafterna att ha opponeringar en hel dag!

Adios!

Snön försvann

Kunde det inte fått vara lite vinter nu med snö och kallt väder så man kan åka skridskor? Men icke, nu regnar det ute och det suger totalt! Tänk vad skönt det ska bli och komma bort nu två veckor och få se solen och kunna ha bikini på sig, solen är man ju inte direkt bortskämd med, detta gråa väder är så tråkigt.

En på jobbet är precis hemkommen från Florida, de har varit på Disney World i Orlando och det hade varit 30 grader varmt men så plötsligt var det -2 en dag när de vaknade.... Det hade tydligen blivit kaos, det var breaking news på CNN och det rullade en banner på tvn där det stod att de skulle ta på sig mössor och vantar... Folket i USA kan tydligen inte tänka själva. Så skönt det ska bli å komma dit och någon annan tänker åt en, snacka om semester.

Kollade med resebolaget idag om hur man ska packa egentligen och det enda man behövde hålla koll på var ingen vätska i handbagaget, tydligen räknas läppsyl och läppstift som vätska. Måste tipsa Magnus mamma om det, så hon sätter på lite extra innan flyget går. Stefan och jag måste nog provpacka ett par gånger, innan förra fredagen hade vi ingen ångest för vilka kläder man skulle ha med sig men när vi hämtade båtbiljetterna fick vi en liten fin broschyr med diverse information och tips. Vid frukost och lunch fick man inte komma i badkläder eller trasiga jeans eller komma barfota. Vid middagarna var det smart casual som gällde men männen fick gärna ha kavaj och slips. Två eller tre galakvällar kunde det bli och då var det evening dress eller den lilla svarta som gällde för damer och tuxedo eller dinner jacket blev bra för herrarna. Det är kaptenen som bestämmer vilken klädsel det är som gäller och det får man på sitt lilla dagsschema. Det kunde till och med bli en temakväll, och hur i hundan ska man packa för det?


I broschyren finns även lite helpful hints, härkommer ett urval:

  • Keep to the right when walking around the ship. (oh my god, undra vad som händer om man går på vänstersidan??? måste testa!)
  • Try to avoid wearing high heels.
  • Keep your hands away from open doorways as the movement of the ship may cause the slam shut. (Memo till mig själv, håll händer i styr!)
  • When decks are wet, use extra caution when walking.
  • When going up or down the stairs, use the handrails.
  • Avoid to change your daily diet. It may cause intestinal problems.
Det ska bli så kul att få uppleva detta fantastiska land där alla tänker åt en!

Girls girls girls

Skulle bara säga tjejer att vi vann även nyårslekarna i år. Igår var vi hemma hos Maria och Magnus och körde sista leken och jag vann över Stefan med 7-6. Visst var det bra att jag gissade rätt på att en människa svettas 1300 liter/år! Jag som för övrigt hatar allt vad svett är...

Igår skulle jag även prova in mina nya jeans, Saga tyckte de var så fina att hon kräktes på dem tre gånger... Hmm, är det ett tecken på att jag inte skullle ha köpt dem?????

Kl.13.00

Då kom den sista uppsatsen. Nu är det bara läsa å läsa å läsa som gäller :)


12.47

en kvar...

12.14

Alla utom två har lämnat in sina arbeten...

12.03

och det har bara kommit in fyra arbeten. Senast kl.12.00 skulle alla vara inskickade idag. Jag har iallafall fått den ska jag opponera på, tack erica för att du skickade den i tid! Hmm, undra hur länge det tar innan alla kommer in och vad händer med alla som missat deadline????

Inskickad

Så var uppsatsen inskickad för sin sista opponering som äger rum på tisdag sen är jag klar med min utbildning. Känns helt skumt, ska jag verkligen bli så vuxen nu så jag måste jobba hela tiden??? Kan man inte bara få pengar i alla fall?? Idag är det två veckor kvar till jag tar min examen, ganska så exakt faktiskt, har för mig att det var nu på förmiddagen.

Hmm, måste gå å inse att jag är klar med min utbildning, har inte redigt förstått det än. Trodde inte jag skulle vara helt klar, jag var övertygad om när jag började skriva mitt ex.arbete att jag aldrig skulle bli klar i tid eftersom jag suger på att skriva å jag tröstade mig att man ändå kunde få vara med på examensdagen MEN nu är jag med på examensdagen och är HELT klart INGET bakom mig, jag får ut min lärarexamen.... Ursäkta att jag tjatar men det har verkligen inte ploppat upp för mig att jag är klar....

2008

Då var det nytt år då och vi är redan inne på dag 2. Vårt nyår var super! En lugn dag med massa mys, mat å dricka. I år träffades vi redan kl.12 för att ta en prommenad å grilla korv! Mycket bra idé, måste vi göra om nästa år! För att inte tala om bastningen efteråt!!

Här kommer lite bilder från vårt nyår!



GOTT NYTT ÅR!!!