Bibeln

I denna delkursen läser jag om Judendomen och givetvis så läser man ur bibeln då. Gamla testamentet är faktiskt kul att läsa. Gud är alltså inte snäll när han förgör alla människor i världen och räddar bara Noa och lite djur. Sen längre fram i första moseboken så handlar det om Isak och hans söner Jakob och Esua och det är en berättelse full av svek, bedrägeri och elakhet. Isaks fru Rebecka lurar sin man så att Jakob får välsignelsen i stället för Esua och det ärJakob som blir den rika och som ska föra säden vidare. Esua blir dock inte så glad över broderns svek och han ska döda honom och då går Jakob i tillfälligt landsflykt till sin morbror Laban och tar där två hustruar Lea och Rakel. Som sagt det är ganska spännande att läsa och det är inte alls så långt i från dagens situation där världen är full av svek, bedrägeri och elakhet inom familjen.

Tänk att så gammal litteratur kan vara så akutell än idag!


Ge mig ett O...

Det blev omelett till middag, kul söndagsmat.... men vi kom inte på något bättre. Har precis betalat räkningarna, finns det ngt mer som suger? Denna månaden har jag bestämt mig för att lägga lite pengar på mig själv  och inte på huset, får se hur det går. Man fyller ju år också, då vill man ha fina saker till gästerna kommer.

Leija löper nu, hon är lite knäpp då. Hon ska ut väldigt ofta, helst slicka lite där hanhundar har kissat, (tack gode gud för att jag inte är hund), och så slickar hon överallt på en, inte undra på att man sover i långärmat och långbyxor!

Pokerfejs verkar inte vara någon hit, har sett det på en engelsk kanal innan, var inte kul då heller. Vad människor är pengakåta, finns knappt ett frågeprogram på fyran där man inte kan tjäna pengar. Tänk om de kunde göra något vettigare med dessa pengar istället, jag kan komma på MÅNGA saker som man kan förbättra i detta ruttna Sverige!

Mat

Denna eviga fråga, vad ska vi äta? Det är så otroligt tråkigt att komma på vad man ska äta, känns som man äter samma saker hela tiden. Klockan är nu 19.30 och vi har inte bestämt än vad vi ska äta, förmodligen blir det ingenting... tjänar vi in dom pengarna ;)

Sitter i soffan i jobbarkläderna, har inte ens orkat klä om än, kanske lika bra att ha kvar namnskylten om Stefan skulle glömma vad jag heter. Skulle vilja titta på One three Hill nu men min kära sambo avskyr det programmet istället blir det rockstar, tack å lov ingen fotboll!

Mat....

I natt igen...

hade jag en dröm om att jag fick en bebis... Även denna gång kom jag inte ihåg förlossningen och precis som innan var det en alldeles underbar liten flicka, som givetvis hette Embla. Enda problemet i denna drömmen var att Stefan hade köpt likadan barnvagn som Maria och Magnus så vi fick byta vår. Jag förstår inte varför jag ska ha dessa drömma, det gör ju en bara med sugen!

Mot sängen!

25 år

Om 26 dagar fyller jag 25...  När jag gick på mellanstadiet, tror jag det var, jag kanske hade denna dröm på högstadiet med kommer inte ihåg (förövrigt kommer jag inte ihåg nånting ifrån högstadiet känns det som, förutom att vi limmade igen toalocken...hahaha....) men i alla fall när jag var 25 skulle jag, enligt planerna då, vara gift och ha barn, bo i Halmstad och jobba som artilleriofficier... Får se nu, hur mycket stämmer, är jag gift? nej, men dock på god väg! har jag barn? ehh, neeij, min sambo tycker det är viktigare å byta bil en gång om året. Bor jag i Halmstad? Tvärnej, jag bor inte ens på västkusten.... dock har jag tagit mig ifrån ena hålan och flyttat till en annan, men jag trivs kanon i denna hålan det är inte så långt in till stan. Jobbar jag som artilleriofficier? Oh NO! Arbetar jag möjligtvis i närheten av den branschen? Oh NO! Vad gör jag då? Jo, jag läser till lärare och extraknäcker på IKEA, vilket är så långt bort i från det militära livet man kan komma. Hur hamnade jag här då? Det började bra med det militära livet men vad hände sen? Jo, han med stora H:et gjorde entre i mitt liv, han var noga utplockad vid matlämningen i matsalen på Eksjö Garnison. Var denna pojke med stora H:et intresserad av det militära livet? NEJ! Så vad gör man inte för kärleken... Så nu sitter jag här 24,8år gammal med ett helt annorlunda liv än det jag drömde om när jag var mindre.

Vad gör jag om ytterligare 25 år då? Hmm, förhoppningsvis har jag barn, om nu Stefan slutar köpa bilar. Jag bor i Förlösa i mitt drömhus med jätteköket allan. Jag har bara 15 år kvar till pension, om jag nu kan leva på ingenting när jag pensionera mig, kanske kan bli lyxprostituerad panchis i Thailand, leva livet, käka mystiska svampar försvinna bort i flummet.... nej nej, tillbaka till verkligheten! Jag hoppas jag får leva och ha hälsan, som min kära svärfar säger!

Over and out!

Förkyld

I onsdags blev jag sjuk, bara så där,kände mig risig på tisdagskvällen och hela onsdagen låg jag i feber och kunde inte ta mig ur sängen. Inte dirket det jag hade planerat eftersom jag hade tenta på torsdagen. Jag orkade knappt läsa nånting men hur som helst så gick tentan rätt så väl och jag tror att jag klarade den, gör jag inte det kan jag inte vara många poäng ifrån. Men hur som helst tillbaka till onsdagen, som sagt så låg jag i sänge hela dagenoch på tordagen vaknar jag hur pigg som helst, trodde jag.... Jag är förkyld, jag hatar att vara förkyld, jag får ju ingen luft och jag vägrar ta nässpray så jag får sova med öppen mun och vaknar flera gånger om nätterna för jag är som en öken i munnen. Har inte sovit bra nu på två nätter, vad mycket som påverkas när man inte sover rätt.

Idag har jag en skön hemmadag i min ensamhet. Stefan och Fidde är och tittar på bil till Fidde men jag vet att min kära hane tittar han också, han är så sugen på att byta bil igen, vi har ju faktiskt haft vår bil i ett år snart!! Hemma har jag pysslat lite, satt upp tavlor, tvättar och plockat. Jag har börjat göra ett fotocollage på väggen i datarummet med bilder på oss å vår famlij å kompisar. Är nöjd med hur det ser ut, kanske ska de sitta tätare? Lägger in en bild på det. (Carro, jag ska snart lägga in lite kort på huset, måste bara städa innan korten tas...)  Jag har också bestämt att den gröna färgen ska bort, det ska bli beige istället, tycker om den gröna men.... nej, det ska bli beiget!

Lunch!


Ångest

Nu börjar den här tenta ångesten krypa på allt mer å mer. Det känns som att jag har koll på det fast samtidigt inte, jag tror jag har rätt bra koll på det rent kunskapsmässigt men sen att knyta ihop saker att det stadiet hör till den ädla sanningen och att det är samma sak som en annan sak, det har definitivt inte koll på, men det behöver man nog inte för att klara tenta. Det hoppas jag på att man inte behöver i alla fall, jag är glad att jag inte är hindu för om min make skulle dö före mig, så måste jag, om jag nu vill vara en god änka, lägga mig på elden (levande) tillsammans med min avlidne make och dö jag också. Måste erkänna att det känns lite jobbigt, sen när man har mens, då vill ingen ta i en för man är oren, man får inte ens laga mat för då blir hela familjen oren och oren vill man inte vara om man är hindu, så det fanns nog en mening med att jag skulle bli född här och inte i Asien.

Ikväll fick jag en god nyhet. Jag ska numera jobba schemalagt varannan helg på IKEA, gött med fasta dagar! Den mindre goda nyheten är att Stefan vill byta bil igen, *pust*....

tillbaka till hinduismen....

Stopp

Nu är det helt stopp i mitt huvud, jag har suttit sen kl.10 och pluggat och skrivit frågor om Buddhism, jag hoppas verkligen att det har fastnat trots att det inte känns så. Ska bli skönt när tentan är över på tordag och som vanligt lovar man sig själv nu att till nästa delkurs ska jag börja läsa litteraturen tidigare, jag ska renskriva mina anteckningar och jag ska börja plugga tidigare till nästa tenta. Dessa löften har jag gjort inför varje delkurs jag har läst på högskolan, tror jag har klarat det 2-3 gånger, vi får hoppas på en fjärde gång nu.

Idag har Stefan varit hemma också, han kräktes i natt så han fick vara hemma idag och hoppas på att det inte var kräksjukan, men han är bättre nu och ska till jobbet imorgon. Men idag har han hunnit bli tokarg på leija, så han tycker verkligen inte om henne just nu, han har inget tålamod... Hoppas han kan köpa ett till vi skaffar barn!

Blommorna skriker efter vatten, måste göra de glada!

Tack å hej, leverpastej!

En helt vanlig onsdag


Eller det kan man nog inte kalla det. Idag har det snöat helt sjukt mycket här i Kalmar och det håller fortfarande på. Vi har redan skottat 3 gånger idag och jag antar att det kommer att bli minst 2 gånger till. Jag tycker ju det är kul med snö eftersom Leija tycker det är så himla roligt. Det bästa är att nu kan jag ha henne lös när vi är ute å går för hon skiter i allt folk och bara fokuserar på snön, det är så kul och skönt att kunna ha sin hund lös och se den hoppa omkring i snön. Har varit lite duktig idag och tagit lite vinterbilder här utan för. Ikväll ska löka med ett par kompisar, kolla film och äta gott, ska bli så skönt!


tentaplugg

Om en vecka och två dagar har jag tenta i religion. Jag har inte haft tenta på 1½ år, känns skumt att ha det igen, det är ju så mycket man måste läsa. Jag ska ha tenta på buddhism, hinduism och new age, buddhismen och hinduismen är så snurriga så jag kommer att blanda ihop allt. Hinduismen har många gudar och dessa gudar har många olika namn så en och samma gud kan ha två-tre namn, för att inte tala om hur många olika betydelser brahman har.... Min effektiva pluggperiod är på förmiddagen, eftermiddag är ganska körd för min del, får verkligen tvinga mig till att sitta då. Inte gör det bättre att vi fick vår boxer installerad idag och att man har massa gratiskanaler än så länge, måste ju titta hela tiden, de kan försvinna om jag stänger av tvn (som Joeys free-porno kanal..hihhi.....) Nehe, nu började NCIS, det brukar vara bra, kan jag ju renskriva lite anteckningar samtidigt :)

Är så j-a trött på att göra allt själv

Jag orkar inte göra allt själv, jag förstår inte varför du inte förstår det? Spelar ingen roll hur jag säger det till dig, du verkar inte förstå.

Jag vill också vara kille och sakna den genen som gör att man skita i allt hemarbete!


Vibrator....

platta å inget annat. Idag efter jobbet var jag med min kära svärmor och testade att träna på en vibratorplatta. Det var faktiskt riktigt coolt. En träning som passar mig perfekt, jag behöver knappt göra något utan bara stå å vibrera. Måste säga att det känns lite i skinkan. Synd bara att det är apdyrt. 10 ggr kostar 600 kr och man ska gå två gånger i veckan för att få effekt, har en fattig student råd med det?? Ehh, nej! Sen efteråt satt vi i en bastu med infr-ljus som tydligen ska ta bort kalorier, vet dock inte om jag tror på det, varmt som tusan var det i alla fall så svetten rann. Men vibratorplattar var nog lite effektiv i alla fall för jag är helt slut nu, ligger i soffan å slappar å väntar på Du är vad du äter.