Dan före dan före dopparedagen

Hur kommer det sig alltid när man är ledig å får sova ut att man aldrig kan göra det då? Vet inte hur tidigt jag vaknade idag sen dess har jag legat å vänt mig om 100 gånger tror jag å haft helt sjuka drömmar... en dröm där jag kastade ringarna till Stefan... tur att det bara var en dröm för det skulle jag aldrig göra i verkligheten.

Idag är första lördagen på evigheter som Stefan och jag är lediga tillsamman och det finns INGET inplanerat å det är så skönt. Ska verkligen bara ta dagen som den kommer! Måste dock handla lite, det är väl det ända inplanerade.

Lönen kom igår, JIHHHAAA!!!!!! Äntligen mer på kontot än ett ruttet korvöre! Igår fick jag även mitt SISTA csn-bidrag. Trots att jag går i skolan halva januari så blir det inga pengar för det. Nu måste jag börja tjäna pengar som en vuxen människa, oho.....

I torsdags hade vi våra provopponeringar, det gick bra för mig, inte alls mycket att ändra på. Jag fick 32 kommentarer från examinatorn en annan fick 140, så det betyder alltså att jag inte är så dålig på att skriva uppsats eller??? Men jag tycker inte om det i alla fall även om det går bra!

Funderar på om man ska ta en långpromenad med hund och make idag, gå till Värsnäs kanske??? Får se hur pigg maken är på det.


GOD JUL Å GOTT NYTT ÅR ALLA SOM LÄSER MIN BLOGG!

Julstämningen...

....har minsann kommit till skorstensvägen! Innan har den varit så långt borta så jag trodde inte den skulle hitta hit  men nu har den kommit. Nu har jag julpyntat och det blev så fint så, tre nya tomtar är det iår. Känns som att jag behöver fler, tycker de inte syns här i huset.... Får nog bli några nya nästa år också. När jag började pynta satte jag ju givetvis på en julskiva men eftersom det var hur mycket repor som helst på den skivan så byttes den snabbt mot Metallica, kanske lite annorlunda julmusik men synfoniorkestern gör sitt!


Nu ska jag ut på en tomterunda å lämna tupperwaregrejer!


Hohoho!

Efterlysning!

Jag skulle vilja efterlysa min kalender som harvarit borta i två veckor nu. En svart avlång kalender med 2007 tryckt på framsidan. Så jobbigt att den är borta, allt jag ska göra står ju i den, så till er som jag har glömt bort att jag skulle komma till eller ringa till: FÖRLÅT! Mitt minne är bra MEN väldigt KORT, utan min kalender så kommer jag inte ihåg någonting.

Kom tillbaka, snälla!

Julgodis å pepparkakshus

Igår var det dags för att göra lite julgodis. Inspirerade av Leilas sockerbomber gjorde vi kola och Rocky road. Jisses vilken sockerchock för kroppen. Egentligen var det herrarna som fixade det medan vi damer gjorde pepparkakor. Magda gjorde pepparkakor i mängder trots att det slank ner lite pepparkaksdeg i magen... Erica och jag gav oss på att göra egna pepparkakshus helt från början. Erica gjorde modell i papper, Ika mätte på pepparkaksdegen å visst hennes hus kanske blev lite bättre när det gäller storlek, mer jämt å så men det var mer sport att göra det utan en mall :) Efter mycket om och men var allt klart och dags för kristyren då kom vi båda på att vi glömt å gjort hål där dörren skulle vara... Men det fixar sig ju lite kristyr. Husen väntade vi med att sätta ihop så kristyren fick torka helt, så jag vet inte Ericas färdiga resultat men jag tänkte visa mitt. Måste säga att det blev himla snyggt, kanske drar lite inne i huset men vaddå, lite glipor får man räkna med :)



Bränsletillägg

De ringde från resia nu och sa att vi var tvungna att betala lite till för priset på oljan hade stigit så mycket att MSC Cruises var tvungna att ta ut ett bränsletillägg. Kan inte låta bli att tänka på Sällskapsresan " det är kallt på rummet och ändå har vi betalt bränsletillägg..."  Hahahaha!

Resultat

Nu har jag börjat å sammanställa mina intervjuer. 15 sidor har jag har att gå igenom.... och det tog mig säkert fyra timmar att skriva ner alla intervjuer... helt sjukt att det ska ta sån tid.

Nu är det dags för middag, knäckebröd å varm choklad med grädde :) Stefan är i Västervik å lär sig ta droger eller just det, han skulle lära sig om droger och alkohol på jobbet hmm... asså att upptäcka det...

Har jobbat idag, uppe med tuppen kl. 05.45.... är lite seg nu.


För övrigt blir jag sjukt irriterad på folk som klär in sina hus med hur många lampor som helst och särskilt i alla olika möjliga färger??? Hur kan man tycka det är snyggt å förresten skulle vi inte vara rädda om miljön?? Hur kan 25 000 lampor i trädgården då vara befogat????

Blodet droppar...

Igår skar jag mig i fingret när jag skulle skära tomater, jäkla vad det blödde... Å pappa som säger att man inte skär sig på vassa knivar, yeah right.... Jag har lycktas bevisa motsatsen. Det var på mitt vänstra långfinger som jag skar mig, där jag redan har tappat viss känsel så nu försvinner väl hela känseln i fingertoppen....