Julen

Då var julen över och det är ett nytt år. Jag tänker inte kommentera det mer för jag har redan tjatat så mycket om det. Tänkte visa lite bilder från julen. Kameran glömde vi i Rinkabyholm på julafton så den kom inte med på juldagen men nu har vi en ny fin kamera som ska med överallt och inte glömmas!


Den började med att vi kvällen innan klädde granen, som vanligt. Förra året kom den ju inte ens in..... Tage hjälper pappsen så stjärnan hittar rätt.


På julafton var vi i Rinkabyholm. Tage åt farmors smaskiga julbord för fulla muggar. Paketöppningen var också kul och tänka sig att vi allihopa fick vara med på samma kort, det hör ju inte till vanligheterna. Tack farmor!


Det hände en liten olycka så finbrallorna var bara att glömma... men pyjamasen skulle ju på sen så det var ju lugnt! Sen var det sängen som gällde för Tage och vi andra kunde slappa och öppna ännu mer julklappar.

Gnällinlägg

Jag är så trött- Två nätter i rad har Tage sovit hos oss och man sover inte precis gott då när han ligger som en värdekvarn. Han ska ju ligga hos mig också så jag sover på 30cm och Tage och Stefan delar på resten av sängen. Nu på morgonen har han varit hopplös, vill inte sova fastän han är jättetrött, han vill inte äta gröt utan tycker det är trevligare att stoppa in fingrarna i munnen så han klöks samtidigt som han försöker äta kex.... Till slut tog mitt tålamod slut och jag stoppade honom i sängen. Nu ligger han där och försöker sova men han har ju sån hosta så det går inte så bra... Undra om man kan få hostmedicin nu när han har blivit 1 år eller om det är något annat de ska skylla på? Ibland kan man undra varför man har sjukvård om man inte kan få hjälp. Nehe, han verkar inte vilja somna så jag får väl ta upp honom för femtielfte gången... Det här bådar verkligen gott inför dagen, ibland önskar jag att det var jag som fick åka och jobba....

GOD JUL önskar vi morgonpigga!

dsc00224 (MMS)

GOD JUL önskar vi morgonpigga!


Tomten verkar ha hittat hit trots snöstorm...

dsc00221 (MMS)

Tomten verkar ha hittat hit trots snöstormen :)


Smarrig chokladkaka

Idag är det dags för fika här hemma med mammorna eller rättare sagt mamman. Sabina och Stella har åkt till Falkenberg och ska fira jul. Idag eller rättare sagt igår bakade jag denna smarriga kaka, en favorit i repris!



Å här är receptet.

200g smör
200g marabou chokladkaka
4ägg
2dl socker
1krm salt
2dl mjöl
1krm bakpulver

Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme. Vispa socker och ägg poröst. Blanda i salt, mjöl och bakpulver och vispa. Blanda sedan ner chokladblandningen. Smörj en form med kokos och häll i smeten. In i ugnen på 200gr i ca 20 minuter, nederst i ugnen. Kan med fördel göras dagen innan och kakan är väldigt lös men det ska vara så. Serveras med vispad grädde eller glass. Jag brukar variera chokladkakorna. Idag har jag mintchoklad, en personlig favorit!

Receptet kommer från en av Stefans jobbarkompisar.

Kusinerna bus

Tage och Isak hann och busa lite själva idag medan Maria hämtade Saga på dagis. Isak hade ju massa nya saker att titta på så de lekte på :)

Tage tyckte dock det var onödigt att Isak skulle ha strumpor på sig...


Sen passade Tage på att ge honom lite huvudmassage så håret ska växa lite jämnare ;)

Tage 1 år

Så kom dagen då, 1 år, vart har tiden tagit vägen??? För exakt ett år sedan låg jag på BB och kämpade med mina värkar. Maria hade precis åkt hem och jag ska snart i badet. Jissess. Men nu ska jag inte bli sentimental :)

I söndags började vi fira Tage och hade kalas med släkten, han fick jättefina presenter! Tack allihopa! Han fick även smaka på glass för första gången :) Kl. 20.30 stöp han i säng efter lite välling och sov hela natten i sin säng, HEJA! Första gången på över en vecka. Igår tog han sovmorgon och kl.8 var det dags att kliva upp. Dagen spenderade vi hos Ingela tillsammans med de andra mammorna från jobbet, sen var det hem, sova, för att åka vidare mot nästa galej nämligen lill-julafton med våra älskade vänner. Väl där fick Tage paket igen, tack tack tack!!! Idag vaknade han vid sex och då passade jag på att sjunga för honom medan han åt välling sen somnade han om till kvart i nio. Sen var det gröt och paketöppning igen :) Mormor, Maria och farmor ringde och grattade och sen på eftermiddagen kom Isak och Saga och fikade lite. När pappa kom hem var det dags för paketöppning igen... Till middag blev det potatisgratäng och kotlett och nu ligger det en trött liten herre i sin säng och toksover, det har varit hektiska dagar för lilleman men jag tror han har haft himla kul iallafall :)

Lite bilder från i söndags och idag.













Heja heja

Igår tog Tage sina första 10 steg, det var med stora ögon som vi tittade på vår duktiga lilla plutt. Idag har det bara blivit några få steg men det övas för fullt. Så här glad var killen igår :)


Nytt gömställe

Idag hittade Tage ett nytt gömställe...



Det var väldigt gott å bita lite på stången också...

Pyssel pyssel

Ikväll medan Stefan sov på soffan så passade jag på att pyssla lite. En tjej på jobbet hade gjort en jättefin stjärna utav papper och nu fick jag syn på den på en blogg också och då vill ju självklart jag också göra den och så här fin blev den :)


Live från kosta.

dsc00194 (MMS)

Live från kosta.


Laxpaket

När Stefan inte är hemma brukar jag passa på att äta sån mat som han inte tycker om. Min plan var att äta färska räkor, bröd å ost men eftersom Tage somnade i bilen hem från kusinerna (den otroligt långa vägen) så fick vi hoppa över affären. Väl hemma inventerade jag frysen och kom fram till att laxpaket var väldigt länge sedan jag gjorde och så här gör man.

Klicks ut lite smör på en foliebit, lägg på en laxbit. Salta, peppra och på med vitlökspulver. Sedan lägger man på morot, paprika och purjolök (skurna i tunna skivor). Strö sedan över lite dill. Sen får man forma folien till ett paket så man kan hälla i lite vitt vin och grädde och sen snurper man ihop det till ett paket och in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Sen när man öppna upp paketen så lägger man på antingen lite kräftstjärtar eller räkor. Serveras med nykokt tagliatelle. Mmmmmm!


Otursfredag

Inte nog med att Tage druttade in i bokhyllan på natten utan när vi var hemma hos Maria, Saga och Isak så missade han att sätta handen på bordet och pang så slog han i pannan och ögonbrynet i bordskanten.... Som tur var fick han låna Sagas skinn som han kunde gosa med. Om ni tror att det är över så icke! Han trillade en gång till på bordet och när vi kom hem så hängde han för mycket på fläkten på sitt rum så den trillade över honom och han fick ett rivsår på ryggen... Min lilla plutt, men där tog oturen äntligen slut.

Mys, mys!

Puklaåkning

I går var vi hemma hos Maria, Saga och Isak en stund på eftermiddagen. Stefan skulle på julfest på kvällen så vi behövde hitta på något så dagen inte blev så lång. När jag kom bort var de på väg ut för att åka lite pulka och snowraiser, vilken tur att jag hade pulkan i bilen så Tage å jag kunde hänga på :)


Ny frisyr

Ikväll bestämde vi oss för att klippa Tage, hans hår bara växer och växer så det blev en tur med trimmern. Först fick han sitta i mitt knä och  när det blev tråkigt fick vi sätta igång tvättmaskinen, den är ju så himla kul och spännande att titta på...



Om ni undrar över hans joack vid ögat så tyckte han att det var en bra idé att vara uppe vid tre-tiden natten till fredagen... Så när vi var på hans rum så skulle han resa sig mot bokhyllan och tjong så var inte balansen som den brukar så han for in i hyllkanten... Ajajajaj, vad ont det gjorde, men sen somnade han i alla fall...

Så här stor blev hårhögen

Min egna tvättmaskinreperatör

Jag tror jag har hittat problemet morsan!


Huliganunge!

Jag har sagt det innan och kommer nog få säga det många gånger till. Vi har fått en redig liten huliganunge! Förra veckan kröp den lilla krabaten bort till ekskåpet och sen hör att han är på mitt finporslin och precis när jag kommer in i rummet så slänger han en kaffekopp i golvet... Som jag har kämpat med dessa jäkla kaffekoppar! När jag äntligen sparat ihop ett dussin, visst är det ett dussin mamma?, så slänger han en kopp (eller rättare sagt två men bara en gick sönder..) så den går sönder, pust! Kopparna går inte att få tag på längre heller...



Så här ser skåpet ut nu...


Pepparkakståg

Stefan och jag har bakat ett pepparkakståg eller rättare sagt jag har gjort det. När Stefan skulle hjälpa till och sätta ihop det ikväll så tappar han en del till skorstenen i det varma sockret och sen åkte skeden ner... Så det gick mycket bättre när jag fick pilla själv. Så här blev resultatet.





Självklart har tåget en förstaklassvagn!  TUT TUT

Mekar lite med gå-vagnen. Kollar så att hj...

dsc00173 (MMS)

Mekar lite med gå-vagnen. Kollar så att hjulen rullar på bra...


Den lilla skiten!

Jag brukar läsa gamla inlägg lite då och då som jag skrivit. Nu läste jag det här som jag skrev kvällen innan Tage kom, nästan exakt 24 timmar innan. Vad jag inte visste då var att den lille skiten redan hade bestämt sig för att titta ut dagen efter.... Tänk om jag hade vetat det då, då hade vi haft ett helt annat samtal magen och jag innan jag somnade! Eller tänk om han inte kommit då utan kommit som beräknat, hade det varit Tage då?

Pasta med kasslersås

Jag tycker det kan vara svårt att hitta på något med kassler, känns som att jag gör samma saker hela tiden. Här är i alla fall ett recept jag brukar göra som är himla gott.

250g kassler
1 purjolök eller 1 gul lök
1 msk smör
1 st vitlök (riv den så blir det mer smak)
50g soltorkade tomater i olja
2½ dl grädde (jag brukar ta matlagningsgrädde)
peppar

Tärna kasslern och hacka purjolöken och hacka tomaterna. Fräs tillsammans i smör. Pressa ner vitlöken och lägg i tomaterna, häll sedan på grädden. Låt såsen puttra i några minuter. Servera med pasta och riven ost.