Vardagen är äntligen här!

Det är något jag har saknat ett tag nu, något som gjort att jag inte kommit in i vardagsrutinerna riktigt än men nu är det över. Nu är vardagen tillbaka och Hem till gården börjar äntligen sändas igen! Gud så skönt att få tillbaka sin normala vardag igen :)

Album

Jag har idag börjat på ett album till Svennis. I den tänkte jag skriva ner allt möjligt och sätta in lite kort. Mamma gjorde det när hon väntade nån av oss och det tyckte jag var kul och läsa så jag tänkte göra samma sak. Tror det kan bli en kul minnesgrej :)


Svennis övar sparkar?

Igår när vi skulle gå och lägga oss så fick vi en sån mysig avslutning av dagen. Haha, det kan ju tolkas på olika sätt men jag ska berätta hur det ska tolkas :) Jag kände att det fladdrade i magen så jag tittar på den och får se att det är någon som sparkar från insidan. Jag sa till Stefan att titta på min mage och med ett leende sken han upp, han såg också att det rörde sig där inne. Men så fort Stefan la handen på magen så slutade det... Men sen bäst var det var så kom det sån jättespark så det gick verkligen att undgå och det var så mysigt! Det var det första tecknet vi har fått på att det verkligen bor någon där inne, förutom ultraljuden då... Igår var alltså en bra dag på många sätt!

Dop som också blev bröllop

Idag skulle vi på dop kl.13.00. Stefan och jag pratade om i morse att de kanske gifter sig och det visade sig att vi skulle få rätt. Efter tre toner på bröllopsmarschen så tittar jag på Stefan och säger "de ska gifta sig". Vilken underbar överraskning och de var så fina! Vi önskar er all lycka och välkomnar er i äktenskapsgänget!


Herr och frun Jonasson



Ultraljud

Idag har vi varit på det ordinarie ultraljudet och allt var bra med Svennis. Han var lite bångstyrig och ville inte visa ansiktet men till slut så fick vi se även det. Det är helt otroligt att man kan se njurar, diafragma, aortan, alla fyra kammare i hjärtat, helt fascinerande. Vi blev framflyttade fyra dagar så 27 januari är det tänkte att han ska komma så idag är jag 18+1. Vi vet inte att det blir en han men eftersom vi döpt den till Svennis så blir det att man säger han.

Så här såg han ut idag, hela 14cm lång mellan huvudet och stjärten.

Ny frisyr

Idag har jag varit hos Johanna och klippt mig. Det är allid lika pinsamt när vi kollar när jag var där senast. 28 april var senaste gången... När jag gick därifrån idag så undrade hon om jag kom tillbaka innan den lille kom. Haha, skrattade jag det är klart att jag gör.... Men det är ju bara fem månader bort...

Anyway så här ser jag ut nu. Ursäkta mina ögon men jag är väldigt fokuserad på att jag inte ska blinka... å det märks...



Sen medans jag väntade på Stefan skulle sluta jobba så tog jag en runda på baronen och ja, det slank ner en cheeseburgare.... Mitt hamburgebehov har blivit större av någon anledning.... Men jag köpte också en top, tyckte den var lite söt.




Nu ska jag äta lite ostbågar, köpte värsta påsen på Maxi idag :), å så jag jag titta på CSI Miami.

Svennis vill ha mer utrymme...

Idag gick dragkedjan i mina brallor sönder. Jag stod i en självscanningskassa så märkte jag att gylfen var öppen. Åh, pinsamt, tänkte jag och skulle dra upp den men det gick inte för den var sönder... Så jag fick gå å dra ner tröjan för att försöka dölja det. Svennis tyckte helt enkelt att det började bli lite trångt...

Imorgon börjar jag klockan 06.00!!!!! OH MY GOD! Hur ska jag orka å gå upp??? Jag ska gå ner och göra frukosten klar nu så den bara är att slänga i sig i morgon. Hur som helst så provade jag mina "vpf"-brallor (varupåfyllnadsbyxor) och dom kan jag inte knäppa längre. Som tur är har jag ett tredje par byxor, hoppas att de passar! Snart måste jag gå och lägga mig om jag ska få mina sömntimmar eftersom jag måste gå upp vid kl.05.00! Men jag slutar 14.45 imorgon och sen är jag ledig ända till på måndag :)

Det börjar hända lite

Magen börjar faktiskt växa lite. Även om det inte syns så väl med kläderna på så syns det utan kläder och brallorna börjar sitta lite tajt nu. Idag är det 17 hela veckor som har gått och fortfarande mår jag prima ballerina, så skönt! 28 augusti är det dags för ultraljud igen och då hoppas jag att den mår lika bra som förra gång.





Är ju inte bästa bilden, men vi lär oss nog så småningom :)

Svettig fredag

Puh! Nu har jag städat hela huset och klippt gräset. Jag är helt slut och svettig som tusan. Måste sätta mig ner en stund innan jag hoppar in i duschen. Idag har jag upptäckt ett nytt ställe som var jätteskitigt som jag inte tänkt på innan. Alla innedörrar, fy vad skitiga de var.... För att inte tala om insidan av toadörren, uscha! Jag har aldrig tänkt på att de kan vara så skitiga.

Ikväll kommer det lite folk hit. Vi ska grilla och ha det gott. Sen är det jobb i helgen igen men sen är jag ledig två helger på rad :)

Jag har den...

lite före dig...



Vill du också ha den innan posten kommer? Gå till larmtorget idag och hämta ett ex :)

Titta mamma!

Titta så fin den är! och nu har kommit mer blommor och mer är på väg :)


Härliga onsdag

Idag är jag ledig, imorgon är jag ledig och på fredag är jag ledig. Hur gött som helst. Nu har jag strukit lite men jag fick så ont i svanken så jag var tvungen att ta en paus. Jag tror jag har kännt av Svennis lite men det är ju så svårt å veta om det är han eller om det är ngt annat men jag hoppas att det är han. I natt drömde jag att jag fick en flicka, förlossningen gick hur lätt som helst, den tog typ 1 minut men jag tror inte det  blir så i verkligheten.... Stefan blev lite besviken över att det blev en flicka... haha, det är lustigt hur man kan få ihop sina drömmar!

På morgonen plockade jag blåbär från min amerikanska blåbärsbuske, det blev en skål full med goda blåbär. Jag rekommenderar att köpa en sådan buske för det är sjuk goda blåbär!

Titta så smarrigt


Senare idag ska Stefan och jag ge oss in i barnvagnsdjungel, spännande värre! Hör av mig om hur det gick.

Ny lampa

Vi har letat lite efter en lampa till soffrummet och det är ju inte det allra lättaste. Det finns många fina och många dyra men så tittade vi på ett inredningsprogram förra veckan och fick inspiration. Vi åkte til lkea och köpte en lampa i korgstuk som vi senare sprejade svart, det blev hur snyggt som helst och till en billig peng också :)

Före


Efter

Sven-Göran???

Ja, det är frågan... Det är ju nämligen så att Stefan och jag ska ha en liten bebis och om Stefan får bestämma så är det en Sven-Göran som bor i min mage. Det spelar ju ingen roll vad det blir men visst hade varit kul med en pojke när syster och bror har flickor men som sagt det spelar ju ingen roll.

Den lilla krabaten är beräknad till januari, närmare bestämt den 23:e men det kan ändra sig med någon dag vid nästa ultraljud. Vi är ju självklart hur glada som helst även om det känns evigheter till januari och fortfarande lite svårt att förstå för man känner ingenting.

Här är "Svennis"



Jobbardags

Då var det dags att börja jobba igen då. Ja, vad mer ska man säga, hoppas att det är bra bemannat och att folk kommer i lagom ruscher till kassan annars får jag springa häcken av mig. Vet att jag kommer vakna varannan timme i natt och kolla klockan så att jag inte har försovit mig men men jag lär ju i alla fall somna gott imorgon kväll :)

Nu ska jag styrka mina jobbarkläder, köpte nya skor idag med som jag ska inviga imorgon. Lyx!