Fynd från Ullared

Idag har jag varit på Ullared med jobbet. Givetvis gick det att spendera pengar idag också å Tage var den som fick mest, konstigt va??? Här är några av mina fynd.


En skaljacka till Tage, 149:-. Helt överkomligt!


Nya badbrallor till Tage 49.95:- och en bikini till mig 90:-


En söt lite vattenkanna till Bananis, 7.95:-


Å två ljusstakar, den höga 39.95:- och den låga 29.95:-

1 årskalas

Igår var vi på 1 årskalas. Min systerson firades med massa av paket. Tage var lite avis på allt papper och alla fina saker. Tur att de inte bor så långt bort....


Tage passade på att använda Isaks paket som en stol...


Glass är ju lite sådär äckelgott i början...

Härlig lördag

I lördags var vi hemma hos familjen Arneving och hade det jättetrevligt. God mat och efterrätt och frågar man barnen så var nog snackset det bästa. Jissess vad Tage mulade i sig ostbågar och chips. Salta pinnarna var himla goda att slicka på.... Det blev en himla sen kväll, 02.40 var vi hemma, men det var supertrevligt och Micke och jag vann ju till slut spelet, eller hur :)




Willw hade fått en jättefin fåtölj av sin morfar som Tage tyckte var jättefin. Han kröp upp och satte sig i den lite då och då så nu får vi leta fåtölj!




Så långt kvitto blev det inte denna gången...

dsc00299 (MMS)

Så långt kvitto blev det inte denna gången :) bara hälften så dyrt som förra gången. Nästa gång måste det ju bli jättebilligt...


Är på väg till ullared med jobbet. Kul, ku...

dsc00098 (MMS)

Är på väg till ullared med jobbet. Kul, kul! Frågan är om man får se ola-conny idag med? Å kanske till och med morgan? Jag ska hålla er uppdaterade :)


Min man en biff??

Stefan reser sig från soffan och säger att han har träningsvärk.

"En kille från jobbet var med och tränade igår, han har tränat mycket innan så han sa att jag skulle göra så här istället när jag tränade här" säger han och pekar på armen.

"Aahaa..." svara jag.

"Jag kommer bli en biff nu" säger han och går....

"Eller hur",svarar jag och börjar skratta.

Då kommer han tillbaka och säger "jag kommer bli som Burra" ( en som vi känner som är/har varit bodybuilder)

Jag börjar asgarva!



Killen längst till höger är Burra....

Jobb, jobb, jobb

Det blir inte så många inlägg just nu, jag är mitt upp (eller jag är ju faktiskt snart klar...) i jobb. 2 dagar kvar sen är det dags för lite ledigt igen. Har jobbat sen i fredags och var bara ledig igår,hua... Men snart blir det roliga inlägg igen :)

Sagostund

Ikväll hade Tage sagostund för Leija, Mulle Meck bygger en hundkoja, det var ju en passande bok han valde :)


Potatis

Ikväll när vi gjorde i ordning mattallrikar till morgondagen så ville Tage ha potatisen i hans skål och det fick han. Han börjar då äta på den som ett äpple.






Tages halvfärdiga rum

På tisdagen drog jag ju igång projektet att måla Tages rum. Hade jag vetat att han skulle bli sjuk så hade jag aldrig gjort det men men. Tänkte visa lite bilder på hur det har gått och hur det ser ut.



Tage hjälper Stefan att lägga ut skydd för golvet. Vi hade ju detta som sovrum innan och när Tage flyttade inte så gjorde vi inga ändringar alls. Note to my self, nästa gång ska sådant här vara fixat innan nästa barn kommer alt. när nästa barn är liten bebis!




Tage skulle hjälpa till...


Mäta, tejpa, mäta, tejpa...


Och så här blev det. Färgen blev himla bra, vilket även Stefan tyckte så klart.... Det som saknar nu är panelen i taket. Men inom snar framtid ska även den vara på plats :)

Nu vänder det :)

Tage har varit sjuk sedan i onsdagskväll, hög feber och hosta. Han har inte ätit redigt sen i onsdags och i söndags fick vi inte i honom någon vätska alls förrän på kvällen. Men igår eftermiddag när jag kom hem från jobbet vände det och nu har det bara blivit bättre och bättre. Han har fått en hemsk hosta men vi har medicin mot det så jag hoppas att den ska försvinna fort. Det är första gången Tage är så här sjuk och fy säger jag bara. I söndags hade han ingen feber på morgon men framåt lunch började den komma igen så då ringde vi sjukvårdsupplysningen för att kolla om de hade några tips. Vi hade kontakt med det under eftermiddagen och tillslut så fick vi en till på Kalmarjouren för att kolla så Tage inte hade halsfluss eftersom han inte ville dricka (vi fick inte i honom glass heller...) Men det besöket var TOTALT meningslöst. När vi träffade läkaren så var det samma läkare som inte ville ge Tage någon hostmedicin här på vårdscentralen och på 2 minuter konstaterar han att Tage har en virusinfektion och att det bara är att ge honom vatten, tvinga i honom, vår vilja var tvungen att vara större än Tages. Sen skulle vi kolla så att han kissade också, för gjorde han bara det så fick han i sig vätska som han skulle. Men läkaren brydde sig inte om att fråga OM Tage hade kissat. Vi åkte därifrån så arga och besvikna. ALDRIG mer tänker jag ha honom som läkare här på vårdcentralen. Vi fick inte heller prata till punkt utan han avbröt oss konstant så han tyckte nog verkligen att det bara var slöseri med tiden att vi var där. Härdanefter åker vi direkt till barnakuten, ALDRIG mer kalmarjouren med Tage.

Mmmm...

dsc00280 (MMS)

Mmmm...


Sjuk Tage som inte vill vara med på bild...

dsc00279 (MMS)

Sjuk Tage som inte vill vara med på bild...


Tages rum

Tänkte bara säga att jag har satt i gång projektet med att måla om Tages rum, jag köpte färgen och Stefan målar :) Hoppas vi kan fixa klart det ikväll men det beror lite på Bananis också om han somnar i kväll som han ska annars så får vi fixa det sista imorgon efter jobbet. Har tagit bilder under hela projektet och även på den lilla hjälpredaren så ni ska snart få se :)

Sjukling

Idag har jag en sjukling här hemma. Tage har feber,hosta och är lite snorig. Kände igår kväll att han var väldigt varm och han kom aldrig till ro i sin säng så i natt har han sovit hos oss och det har gått rätt bra. Idag har han i stort sett sovit hela dagen. Har inte tagit någon temp på honom för jag orkar inte ta fajten med mätaren i rumpan... Stefan ska köpa med sig en ny termometer som man kan ta i pannan istället. Men är som en litet eldklot, så varm och nu vid lunch ville han inte ta mer panodil men jag har fått i honom välling så han är inte helt tom i magen iallafall. Hoppas det går över fort!

Tages rum

Jag har länge velat göra om Tages rum men det har inte blivit av. Helst av allt skulle jag vilja tapetsera om rummet, har hittat en jättefin blårutig tapet men vi har ju strukturtapet nu (jag HATAR strukturtapet!) och det är sånt jobb med att få bort den så nu är jag inne på att måla istället. Sitter och kollar på Styleroom om jag hittar något snyggt. Tanken är att det ska bli panel i taket också, idéerna är många. Återkommer när jag vet hur jag vill göra :)


p.s tankarna om ett nytt hus har börjat komma mer å mer här hemma, får se vart det slutar... d.s

Leksaken Lack

Allt kan verkligen bli leksaker när ett barn är i farten. I veckan var vi och köpte Lackhyllor som ska upp i tv-rummet. Dessa tyckte Tage var jätteroliga att leka på man kan ju krypa, gå, stå och sitta på dem. Inte behöver man köpa dyra Fischer Price leksaker inte...


Leija gungar

Tage tyckte, eller var det Stefan, att Leija skulle gunga på gunghästen och så här såg det ut...


Mammafika

Igår var det dags för fika igen, vi har träffats nästan varje vecka i ett år. Det är så kul att vi fortfarande håller kontakten och träffas. Tage och jag längtar tills fikorna för det är så himla roligt. Snart kommer det även en middag på Vitavall också och det ser vi fram emot. Igår hade jag äntligen med mig en kamera, kan kanske bero på att vi var hemma hos oss... Här är våra kära barn :)




Mjukstart

Jag fick verkligen en mjukstart nu när jag började jobba. Jobba en dag sen ledig i tre dagar, lyx. Sen jobbar jag i och för sig fyra dagar men jaja... Tage och jag har varit och simmat idag och jissess säger jag bara. Innan har Tage varit så där förtjust i att doppa huvudet men idag var han som en fisk i vattnet. Han hoppade själv från kanten och dök ner i vattnet och så har han simmat och simmat och plaskat och åkt rutschkana, det har varit full rulle idag. Väl i bilen somnade han och sov sen i 1½ timma. Skönt för inatt vaknade han vid 03.40 och trodde att han skulle gå upp då... Hostan har än en gång kommit tillbaka och ställer till det. Stefan hade viktig dag på jobbet så han fick gå ner och sova i gästrummet så jag och Tage har brottats i sängen alldeles själva. Min förhoppning var att efter han väl somnat att vi skulle få sovmorgon men nej, 07.30 öppnade han sina blå och det var bara att gå upp. Hoppas han sover bättre inatt. Annars så har han börjat äta sämre, ett par skedar går bra sen ska han plocka ut maten ur munnen. Har ju givetvis googlat och läst lite och det verkar helt normalt, det är bara att kämpa på och låta honom äta det han vill. Inga barn svälter ihjäl i Sverige så det ska väl lösa sig här också.






Kolla vad jag hittade i garderoben :) min ...

dsc00273 (MMS)

Kolla vad jag hittade i garderoben :) min möhippeoutfit, 4 år sedan i augusti...


Första dagen avklarad

Igår gjorde jag första dagen på jobbet och även fast mycket har hänt så kändes det precis som vanligt. Det var faktiskt skönt å vara tillbaka och slippa tänka på saker som varför äter Tage inte, varför sover han inte längre, varför skriker han som en galning osv. På uppacket så skadade jag mig givetvis eller skadade å skadade, jag fick en blodblåsa, det har jag aldrig fått innan....



Tage hade självklart kört livet ur sin far under dagen och när jag kom hem så fick jag en stor puss :) Härligt!