Ny färg

Nu har jag målat om lite i sovrummet. Innan hade vi blå och beige randig vägg men nu är den svrt och beige randig i stället och det tycker jag blev kanon. Nu måste jag bara köpa ett svart överkast och lite snygga kuddar å ha i sängen. Tycker att det är Stefans tur att betala på Ikea nu så jag tror nog att det blir en tripp dit i veckan. Jag var där idag för jag ville ha en svart och vitrandig matta men den lyckas ju aldrig vara hemma när jag ska ha den så jag köpte två runda vita mattor istället.



En sketen torsdag

Ja, tordag i dag då, så var en ny  arbetsvecka gången.  Min seminarieledare från högskolan var och hälsade på min vfu-plats igår och det var totalt meningslöst. Givetvis passade jag på att kritisera högskolan men inte hjälpte det, det var försvarstal som svar så jag gav upp. Idag har jag varit på av-media och skulle kolla upp videokameror men givetvis hade alla blivit uthyrda på morgonen... Jaha... Övigt har dagen mest varit slapp, strukit lite, handlat lite osv. Så nu sitter jag å tänker på min kära man och hur mycket vi har och ska umgås denna veckan. Åhh, vad mysigt kanske ni tänker men ICKE! I måndags var det fotbollsträning, likaså i tisdags. Igår umgicks vi, var och fikade hos maria och magnus sen när vi kom hem var det tv-program i varsitt rum och sen tog datorn över. Idag tyckte han inte att det var någon idé att komma hem från jobbet eftersom han skulle på fotboll och ta en öl innan och imorgon åker han till Malmö vid lunch och kommer hem på söndag nångång, har ingen aning om när.

Så full fart mot helgen eller?

Del 5

Japp, det blev en del fem i denna såpa. De skulle ju byta klädsel med den bilen som var i Växjö MEN då var det större högtalare i vår bil plus att vi hade en kudde i baksätet som man kan dra ner och så barnen slipper ha bilstol när de kommer upp i den åldern. SÅ därför passade inte de sätena i vår bil. Då var vi tillbaka till ruta ett men de ha tagit vår deal som Stefan gjorde så vi har bestämt oss för att vi ska ha bilen, nu ska bara liljas fixa alla grejer och SEN är bilen vår. Detta har varit en pärs och jag vill verkligen att den ska vara över för nu orkar jag inte mer.

Nu ska vi förövrigt köpa såna där blå plastsockor som det finns hos tandläkare och så ska alla som ska åka i vår bil ta på sig dom....   :)


Del 4 och förhoppningsvis den sista delen.

Idag är min man glad! Idag fick han beskedet att han får bilen imorgon med MÖRK klädsel. Så nu ska väl allt vara ok. Misstänker att han försöker göra allt vad han kan för att sluta lite tidigare imorgon.

Imorgon ska jag ju vikariera för Marina, hon ska intervjua de som har sökt till den biträdande rektorstjänsten. Så imorgon är jag lärare på riktigt :)

Del 3

Japp, då var vi inne på del tre i denna såpa... Idag har vi fått reda på att det finns en bil i Växjö med den klädseln som vi ska ha så nu ska Liljas byta säten vår bil. Låter ju himla smidigt... Så på fredag kan det vara klart och vi kanske kan hämta bilen, fattas ju bara att det händer ngt nu när de ska byta säten.... Sen är det bara dragkroken och andra däck som ska på bilen sen är den fullständig. Nu får det fasen vänta bra länge innan vi byter bil igen.

Grey´s anatomy började nyss. BÄSTA!!!!!  Till det blir det pepparkakor och ädelost :)

Vår nya bil, del 2

Japp, då tänkte jag ta del två. En del kanske läst i mannens blogg men jag skriver det ändå. Jo, vi fick ju vår bil i måndags då men stora kruxet var att det var fel klädsel i den. I stället för mörk klädsel var det ljus klädsel och det ville vi inte ha och sen hade de inte satt på friktionsdäck heller men det är ju enkelt å byta men en klädsel.... Vi kollar vår orderbekräftelse och på den står det Nordborg M-grå/Arena DJ7C. Jag kollar upp detta på Volvos hemsida och den kombinationen finns inte utan den som finns är Nordborg M-grå läder och textil AJ70 och Nordborg Arena DJ70. Så vad jag fick ut av det var att de måste ha blandat dessa två kombinationer. Hur som helst vi åker till Liljas och pratar med han vi beställde bilen av, vi kollar att det står likadant i hans papper och det gör det. Sen när jag jag säger att den kombinationen som står på lappen inte finns så kollar han i sin dator och vips så finns den där. Så bilen på pappret har vi fått men det är inte den vi beställde och när vi försökte poängtera detta för försäljaren och han måste gjort fel poängterade han för oss igen att den bilen som är på pappret är den som står där uppe. Jo, sa vi det vet vi MEN DET ÄR INTE DEN VI HAR BESTÄLLT. Nej, svarar han. Ne, då kan man ju tycka att han borde säga att han gjort fel men icke sa nicke. Så istället för att komma överens om ngt där tyckte han att vi skulle åka hem prata igenom en lösning som skulle funka för oss (stefan presenterade en när vi var där men den kunde han inte ta ställning till). Direkt citat från försäljaren: " Istället för att jag ska sitta här och erbjuda två gratis tankningar är det bättre att ni åker hem i lugn och ro och pratar igenom detta." Precis som om två tankningar skulle vara plåster på såren för att den idioten beställer fel klädsel på bilen.

Vi har dividerat fram och tillbaka och vårt förslag är en piss i mississippi för Liljas så det är bara patetiskt för de om de inte skulle ta det. Det är ju inget fel på bilen och den ljusa klädsel är snygg MEN DET ÄR INTE DEN VI HAR BESTÄLLT!!!!

Som läget är nu tillverkas inte denna modell längre så det är inte bara till att beställa en ny MEN de ska ta kontakt med Volvo Sverige eller vad det nu hette och se om man inte kan få fram en ny bil i alla fall och då är det förmodligen nya 8 veckor att vänta....   Yihaaa!!!!!! Gud vad jag ÄLSKAR att byta bil.

Vår nya bil!!!

Har kommit men i fel utförande... Min man är inte så glad just nu... Återkommer med mer info, ska åka in och hämta honom nu så ska vi inspektera bilen... *pust, stånk, stön* Hur ska jag nu få honom till att stryka denna veckan???

Min man...

han lägger beslag på allting. Innan var han på någon meningslös fotbollsblogg men då ingen läste han bloggar där har han börjat blogga här. Så nu när man går in på denna sidan har han sparat sitt inloggningsnamn och lösenord så han bara behöver trycka på logga in. Jag var här först! Inte nog med det tycker han att jag ska cykla till Nybro när vi har fått vår nya bil... Karlar....

Jag ska för övrigt införa en ny dag i vårt hushåll, jag fick inspiration av Ivy i What about Brian i onsdags. Hon hade en egen dag, Ivy-day, där hon bestämde allt de skulle göra. Givetvis tyckte jag att detta var en superidé och vi ska införa det. Vi röstade och jag vann med 3-1 (Stefan var egentligen inte med när Grynet, Leija och jag röstade men de var helt på min sida!) Jag tror jag ska ha den första Ika-dagen på söndag, eftersom fotbollsmatchen blev inställd så passar det utmärkt.

Jag är ute på min praktik nu och har gjort första veckan. Helt sjukt vad tiden går. Men jag är på en kanonskolan med bra elever och en super handledare. Hon är jättebra, precis så man själv önskar att man blir sen när man är klar. Klar ja... om 16 skolveckor är jag färdig lärare.... OJ....

By the way så är vi med i tidningen idag, barometern på familjesidan. Stefan har kollat familjesidan första varje dag denna veckan så äntligen, idag, var vi med. Nu kan han nog sova lite bättre. Nu måste jag nog ta en prommis med Leija, fast egentligen hade jag bara velat ligga på soffan, är så trött!


Over and out

Resa

Idag var Stefan och jag inne på Resia och kollade upp lite resor eller egentligen kollade vi upp en resa som jag hoppas innerligt att det blir. Det som står på tapeten är en kryssning i Karibien, det låter ju bara så underbart. Resan börjar i Fort Lauderdale och sen blir det stopp i Puerto Rico, St.Maarten, Grenada, Barbados, St.Lucia, Tortola och Cayo Levantado. Man reser i tolv dagar och fatyget är ju inte att snacka om, frågan är om man hinner gå runt fartyget på den tiden.... Sen när vi är tillbaka i Fort Lauderdale är planerna att stanna ett par dagar extra för att kolla in Florida lite medan man ändå är där. Så nu hoppas vi att allt går i lås och att vi kan åka :)


image196
image197
image198image199

Göteborg

Förra veckan, tisdag till torsdag, var vi i Göteborg med min syster och sambo och bebis. Resan började tisdag morgon med att mojängen man ska sätta bältet i på Marias sida låg under mittensätet där Saga låg och operation ta fram mojängen började. Efter att pojkarna grejat i 10 minuter och inte fått fram den, ringer jag till Hardy (stefans pappa, vi hade hans bil upp) och frågar hur man fäller upp sätet och vips så fick vi upp den. On the road igen. Vi stannar någonstans i Sverige och fikar, jag hade gjort ägg- och köttbullemackor och Maria hade tunnbrödsrullar med skinka och skaldjursgegga. Mumma! Magnus hade lite problem med att få upp locket till kaffet och stod och kämpade i evigheter, själv hade jag inte problem med mitt te så jag glatt och tittade på och drack mitt varma te medan han kämpade. Men efter en stund så fick han upp den och även de andra fick lite varmt att dricka. En stund efter vi har börjat köra igen så knäcker jag första ölen för dagen, Magnus som körde var nog allt lite avis. Väl framme i Göteborg gick vi en runda på stan och sedan ballade min mage ur... Men efter lite vila blev det lite bättre och på kvällen anslöt Helen och Johan till truppen och vi gick å åt på en Italiensk restaurang där maten var superdupergod! Pastan bara smälte i munnen. Onsdagen ägnades åt shopping och meningen var att vi skulle ta en tur på Liseberg också men det var stängt.... Jag som skulle vinna megastor chipspåse.... Lunch åt vi på feskekôrka, jag tog den största baguetten jag kunde hitta. På kvällen åkte vi hem till Helen och Johan och åt pizza och spelade nintendo Wii. På torsdagen bar det hemmåt och vi gjorde ett stopp i Kungsbacka på ett stort Outlet med många affärer. Jag shoppade reebok-skor, två par för 400kr :) Efter en mastodontbuffé var vi på väg hem igen och nu var jag chaufför och då går det fort :) Vi var hemma efter femtiden, nöjda och belåtna. Och vi hade en glad hund som väntade på oss.

Här kommer lite kort från resan.