Mmmm

Som vanligt när Stefan är borta är det detta som gäller





Ont i ögonen

Nu har jag pusslat i ett par timmar, tiden försvinner ganska fort när man sitter där men det är så skönt. Bara lyssna på lite musik och bara ta det lugnt. Det känns inte som att jag kommit nånstans idag men jag har ändå fått dit ganska många bitar. Stefan och jag tyckte 500 bitar var rätt lätt, så vi ville ha lite mer utmaning å jissess vad 500 bitar till är mycket. 1000 bitar är lite väl bra, jag tror vi ska gå ner till 500 igen så slipper det ta så länge. Så här ser det ut än så länge


Nu är det gjort

Nu har jag meddelat kursansvarig att jag hoppar av kursen. På något sätt så har jag dåligt samvete, jag vet inte varför, jag tror det är för att jag inte har fullföljt något som jag anmält mig till det brukar jag annars alltid göra.  Jag har packat ihop böckerna igen och ska skicka iväg dom men nu är det  ju Hem till gården så jag får gå upp till affären sen.

Jag har hunnit med en tur till ÖB i dag, ringde Maria på förmiddagen så vi åkte över. Saga hade separationsångest, det var bara "mamma me" hela tiden, jag kunde inte ge henne ett kex för det skulle mamma göra. Lilla vän, inte lätt. Ikväll är jag själv, Stefan ska dricka öl med jobbet när de slutat och sen har han inte bestämt sig än om han ska på Backyard Babies eller inte så vi får väl se när han kommer hem. Annars så är helgen rätt obokad förutom att Hardy å Birgitta kommer på middag på söndag.

Dinkelbullar

Idag bestämde jag mig för att baka bullar. Givetvis trodde jag att jag hade mjöl hemma men icke, eller jo det hade jag ju, dinkelmjöl. Degen blev helt underbar, mjuk å fin men själva slutresultatet blev väl inte jättebra men bra. Det stod på paketet att dinkelmjöl var kompaktare så man behövde inte lika mycket som vetemjöl. Detta resulterade i att det blev för lite mjöl i degen för bullarna vill inte lossna från pappret... Men men det blev fina eller hur....



Förresten så är jag 98% säker att jag ska hoppa av matten. Jag har nämligen hittat en ny mattekurs till hösten som heter Matematik för SO/SV-lärare 4-6 och det känns som att den matten matchar bättre min utbildning än Grundläggande matematik för F-6 och som helt är inriktat på mindre barn. Ni märker att jag egentligen är 100% säker va???

Ska jag fortsätta eller inte??

Nu vet jag inte hur jag ska göra längre. Ska jag fortsätta med matten eller inte. Känns inte som att jag har tid att plugga, behöva ta ledigt från jobbet för att gå på seminarie osv. Nej, nu vet jag inte hur jag ska göra längre. Är det värt det?

CSN

Åhhhhh.... Idag kom det, det där jäkla brevet.....

"Dags att börja betala!"

Inte ens ett hej kunde de kosta på sig.... Åhhhh....

2558:- varje kvartal..... Åhhhhh......  Om någon har 244 252kr över så säg till, jag tar de gärna! Har ni 10232kr så funkar det också eller jag kan faktiskt nöja mig med 2558kr också  :)


Operation?

Igår pratade jag med Agria och hon sa att det fanns inget i vår försäkring som talade mot att vi skulle få ersättning för en patella-operation men att hon inte kunde lova ersättning över telefon. Det som krävdes var att hunden hade varit färsäkrad hos dem sedan fyra månaders ålder och Leija har varit försäkrad sedan hon var två månader så det var ju inga problem där. Nu ska Stefan och jag bestämma om det ska bli en operation eller inte. Det finns ju saker man måste tänka på, hur man ska ta hand om henne efter operationen eftersom vi båda jobbar. Men på något sätt löser väl sig sånt också.

Eller...

kanske något härifrån???  Fanns ju sjukt snygga saker här också...

Vill ha

Jag tittar lite på tapeter nu, vi ska ju nångång tapetsera nere och Stefan och jag är sådana att vi byter tapet varje gång vi är och tittar. Sen säger vi att vi ska åka dit igen och beställa tapeten och medans vi förbrilt letar upp tapeten i rätt katalog så hittar vi en ny tapet och så tappar vi lusten och åker därifrån... Men nu hamnade jag på sidan där det finns fototapeter, det är ju så grymt snyggt men ack så dyrt... Men nån gång kan man väl kosta på ngt eller?

Kolla
här var fina saker det finns!

Noskvalster

Japp, veterinären trodde det var noskvalster som Leija hade så nu blir det medicin i tre veckor men bara en tablett i veckan så det är ju inte så farligt. 480:- kostade det, hoppas att det hjälper annars blir det lugnande nästa gång så hon kan titta mer än den microsekund leija ville öppna munnen.... Tydligen så blir tonsiller röda också om det är noskvalster men med det lilla, och då menar jag verkligen lilla, hon hann å se var det ingen fara. MEN så börjar hon känna lite på Leijas kropp i övrigt och stannar på höger bakben. Leija har patella där och det märkte hon väldigt tydligt och hon tyckte att vi skulle fundera på operation i förebyggande syfte innan det blir värre för det kan nämligen leda till atros och då blir det ju medicin hela livet plus operationer. Ser ni som jag? Alla pengar bara flyga iväg????? Röntgen, operation, rehabilitering.....  Imorgon ska jag ringa till Agria och höra om det är något som går på försäkringen, annars blir det ju sjukt dyrt. Så jag återkommer med mer spännande info när jag har pratat med dem.

Ångest

Jag hade inte lite ångest idag när jag började skolan igen. Fy fasen, jag kan ju säga att jag INTE har saknat det (tur att det bara är 10v) och nu är jag i valet och kvalet om jag vill fortsätta men det är ju inte dumt å ha matte också så jag får väl fortsätta. Skulle handla alla matteböcker på Akademibokhandeln idag men finns det någon sämre bokbutik??? En bok utav sex hade dom, jaha.... Å ni var till för studenterna ja.... I onsdagskväll fick jag reda på att jag kommit med och när kursen började så jag har ju inte direkt haft tid å beställa några böcker heller men jaja, nån gång kan väl jag få vara en student som bara slappar sig igenom... Så nu har jag beställt böcker för 1000kr (måste gå tillbaka till akademibokhandeln och beställa en bok som jag inte får tag i på ngt annat sätt, bajs också...), tänk att man glömmer bort så mycket det dra med sig, jag skulle ju bara läsa lite matte för jag tycker det är kul. Tur att jag hinner få lön innan!

Virgin School

Jag tror jag dör av pinsamhet. Ser ni Virgin school på kanal 5 nu? Det handlar om en 26 årig oskuld som är på kurs för att lära sig mer om sex och han "lärare" är säkert 60 bast. Han har torrjuckat mot spegel och läraren påpekar att han ska säga "Huh" och stöna. Detta blir för pinsamt för mig så jag slår över, när jag slår tillbaka så ligger hon med bara ett linne på sig och han får titta på hennes muff där han kommentar var "vad stor den var". Sen nästa dag masserar hon honom på ja, hela kroppen. Det här är nog den sjukaste dokumentären jag har sett i hela mitt liv.

Måla måla måla

Ikväll har jag målat lite på min tavla med fjärilen på och jag kan säga att nu ser den inte alls ut som när jag började.... Jag målar dessutom med oljefärg nu, innan målade jag med akrylfärg. Man kan säkert inte blanda färgerna så men det skiter jag i, jag måste ju få experimentera lite :)

Innan såg den ut så här


Nu ser den ut så här


Å vips så passar ju inte det guldiga in så det ska jag nog ändra och så är ju inte den stora fjärilen klar. Det är det som är så kul med att måla, att man kan ändra och måla över och byta färg osv. Å bakgrunden är ju lite mesig nu, ja, vi får helt enkelt se hur den utvecklas.

Kroppkakor

Idag har vi firat mamma och det gjorde vi med ett redigt kroppkakekalas. Kroppkakor är ju helt sjukt gott. Jag orkade bara med fyra idag, brukar ju klämma fem... Hur som helst så var det supergott. När vi parkerade bilen hos mamma å pappa idag möttes vi utav denna bild



Pappa å Magnus var i Riskebo och jagade igår och det resulterade i ett litet rådjur. Tur att inte Leija var med för då hade hon nog blivit helt knäpp och skulle bita i den och jag har inte redigt lust med att trigga hennes jaktinstinkter....

Saga och Filippa lekte och busade som tusan och när Saga satte sig i Filippas knä var moster/faster snabbt framme med mobilen och tog kort, de är ju bara för söta.


Sen ville Filippa att jag skulle ta kort på henne hela tiden, jag anar en blivande fotomodell, hon kan posa iallafall...


Sen var det dags för fika och det bjöds på rulltårta. Kakmonstret Saga kom fram och mumsade i sig en rulltårtebit på 2 sekunder med efterföljande ord: "MER KAKA, MER KAKA, MER KAKA...." Filippa ville inte ha rulltårta utan beställde bullar istället så farmor fick tina några och då passar Filippa på att säga: "Farmor har väldigt fina bullar...." Jissess vad vi skrattade.... Efter fikat hittade jag funktionen på min mobil där man tar kort med färdiga ramar å titta så fina alla blev:




Inte bättre

Leija har inte blivit bättre med sitt hostande så imorgon får jag ringa till veterinären. Vi misstänker att hon kan ha noskvalster och är det det så blir det medicin och om medicinen inte hjälper blir det att söva ner henne och skölja näsan. Så om det nu är noskvalster så hoppas jag innerligt att medicinen hjälper. Lilla plutt, det är faktiskt synd om henne och vi vill inte lämna henne ensam nu så när vi ska åka ner till mamma å pappa om en stund så får hon vara hos farmor och farfar. Eftersom det blir värst när hon anstränger sig så tror jag inte hon orkar med två barn som vill leka med henne.

Sjukling

Idag har vi en sjukling här hemma och det är inte Stefan och jag utan det är Leijsifejs som är dålig. Jag tror hon är förkyld så hon går här och harklar sig och hostar så fort hon anstränger sig lite. Blir det inte bättre till på måndag så får vi ta å ringa till farbror doktorn.


Gymnasielärare Emilia

Igår var vi å firade att Emilia tagit sin lärarexamen. Det var skumpa, smörgåstårta, vin och trevligt sällskap, hur mysigt som helst. Man träffas ju för sällan helt  klart. Nu väntar nästa utmaning för Emilia och den kommer hon klara galant det är jag helt övertygad om. Jag tror bebisen kommer tidigare än vad som är tänkt så nu väntar jag med spänning :)


Bästa reklamen

Jag bara älskar reklamen med Gainomax. Apan är så söt. Samtidigt får jag dåligt samvete när jag äter en banan...


Halva veckan gången

Då har nästan halva veckan gått, jag förstår inte var tiden tar vägen. Idag fyller Johanna år, tyvärr träffas vi inte lika ofta längre eftersom vi inte läser ihop men det är alltid lika kul när vi ses. Grattis på födelsedagen vännen, hoppas du får en bra dag! Idag har jag lite pysselverkstad hemma. Jag målar hyllplan till datarummet och hyllplan till gästrummet som ska bli nattduksbord. Jag har ganska många småprojekt som aldrig blir klara så jag tänkte att jag måste ta tag i dem. Ett annat stort projekt är ju soffrummet nere. Vi MÅSTE riva ner resten av tapeterna. I april har vi hållt på i ett år med det rummet.... och när bara en i hushållet verkar bry sig om rummet överhuvudtaget är det ibland svårt för denne person att hitta motivationen...

Igår var jag barnvakt igen och denna gången lyckades jag få Saga till att somna. JIHAA!! Och hon väntade med och bajsa tills mamma kom hem, dubbelt JIHAAA!!!! Självklart tog jag ett par kort...





Det bästa var att Maria berättade att Saga har gjort om Lilla snigel. Saga sjunger: Lilla pappa akta dig annars tar mormor dig. HAhahaha... så jäkla bra. Akta dig för mamma magnus,  hon är brutal!

Snipp snapp snut...

.... så var helgen slut. Och på tal om snut så blev jag stoppad i morse på blås- och körkortskontroll och jag klarade hälften utav det... Ni som tror att jag har kört rattfull gissar fel och ni som gissar på att jag hade glömt min plånbok hemma gissar alldeles rätt. Detta är andra gången som det händer, att jag blir stoppad utan att ha mitt körkort med mig.... och den är andra gången som jag klarar mig. Tredje gången kommer jag ju åka dit så det smäller om det! Tur att de inte för någon historik på en så de kunde sett att jag glömt körkortet en gång innan. Men denna gången var det en trevlig ung kille, så inga agg mot polisen denna gång.

Helgen har inneburit mycket spring som vanligt, har varit mycket folk och mitt under rusningen i kassan i lördags så får vi utrymning. Jajamen, ut med alla kunder och all personal och så var det upprop som gällde för personalen. Daniel och jag klarade detta galant tyckte vi (vi hade en egen utvärdering där vi gav oss toppbetyg) Efter utrymningen var det hur lugnt som helst i kassorna, en del sket väl helt enkelt i att gå tillbaka, men lugnet varade bara i en halvtimma sen var det igång igen. Jag kanske ska säga också att larmet var falskt, inget hade hänt.

Nu ska jag äta sen är det soffan och slötitta på tv som gäller innan det blir sängen å jobb imorgon igen.

Håller i fortfarande

Än har jag inte gett upp mitt nyårslöfte! Jag äter inget godis på vardagarna och jag tycker att det går bra. Ibland får jag ju såna sötsug så det är inte sant med då tar jag en frukt eller en bit ost å kex istället så går det över. Ikväll till På spåret blir det det här:



Leija är också lite sugen :)

Jag har jouren ikväll också. Stefan är ute med sina numera före detta jobbarkompisar och tar en öl. Han visste inte när han kom hem så fram till tolv har han skjuts hem sen får han ta sig hem bäst han vill. (å nåde honom om han inte är tyst när han kommer hem!)

Jag sluta vara snäll

ja, på jobbet iallafall.... På grund utav att jag skulle vara snäll idag mot en kund så slutade allt med så mycket trubbel så det är inte sant och när allt väl hade löst sig och jag konstaterar att det inte har varit min dag och ska åka hem så är det sista Alex säger till mig: "men kör försiktigt hem nu". Och det gjorde jag, jag var extra observant på vägen hem för att jag inte skulle köra av vägen eller köra in i någon. Jag var så observant att jag helt glömmer bort att jag ska hämta Leija.... Så när jag kör ner på vår väg så slår det mig, LEIJA.....  Det var bara å ringa svärmor och säga att jag glömt henne, som tur var så fick hon bo över där inatt så ska jag hämta henne imorgon. Jag fick rådet att sova gott och det ska jag försöka göra....

Fucking jävla strukturtapet

Jag har skrivit det innan jag skriver det igen. JAG HATAR STRUKTURTAPET!!! Den gör att vi inte kan ha vår nya klocka uppe på väggen då sifforna trillar ner. Det har de gjort med jämna mellanrum inatt så sömnen har varit sådär...

Så här såg det ut när vi vaknade



och så här såg det ut när jag kom hem från Saga



å då har vi ändå varit uppe en extra gång med stegen och satt dit dom. I hate you strukturtapet!

Gaga har kört slut på Ika

Nu är jag hemma efter en hel dag med Saga och jag är slutkörd totalt. Vi har sjungit, läst böcker, lagat mat, tittat på Dora och massa massa mer. Straxt innan tio klädde vi på oss och började kampen hem till mig där vi skulle ut med Leija. Jag tog med mig både pulka och barnvagn, smart drag! På vägen hit så åkte hon pulka, nästan hela vägen, sen skulle hon "pinga" men det gick inte så mycket framåt så jag satte henne i vagnen, inte så poppis så för att göra det roligare så fick jag springa med vagnen... och pulkan.... Haha, det var en syn. Efter vi varit ute med Leija och busat i snön började långa vägen hem till Saga igen och jösses vad lång den kändes. Saga började bli ganska trött så hon åkte i vagnen hela vägen, väl hemma så skulle vi försöka vila (då har vår utflykt tagit två timmar...) Saga är så trött så hon gråter och "gocka också...." Ja, dockan ska också sova. Och precis under detta försök att lägga henne så ringer Maria, typiskt men men det hela slutar med att Saga och dockan ligger i sängen och rullar runt och sjunger medans Ika sitter i stolen bredvid och halvsover. Sen "vaknar" jag av en väldigt otrevlig lukt... Jag trodde Saga och jag kommit överens om att hon skulle hålla inne på popen tills pappa kom hem men icke...

Dagen har gått bra, hon åt som en tok, köttbullar å makaroner och äpple. Men hon är ju bara för skön, bäst var det är så får man värsta pussen helt utan anledning, pussar hon inte på munnen så är det på kinden, på benet eller på armen  :)  Hon är väldigt kär i sig själv också. Hon satt och speglade sig i ugnsluckan och när hon såg snyggingen på andra sidan var ju tvungen att pussa den tjejen också. Så kan hon räkna med, "ett, två, åtta, TIIIOOOOOOO"  Haha, ja, man kan ju hålla på å berätta saker i evigheter, barn är så roliga.

Här är vår dag i bilder





En trött Ika :)

Allt flyter

Ikväll var Stefan och jag på bio och såg Allt flyter. Stefan var måttligt road tror jag för han var inte redigt pepp på filmen med efteråt så tyckte han minsann att den var lite rolig och det var den. Kanske inte biovärd men helt klart hyrvärd. Anledningen till att vi var på bio ikväll var att min chef hittade ett presentkort och så gav hon det till mig och sen visa det sig att det var 300:- på det  :)  Så förutom biljetterna så bullade Stefan och jag upp med största popcornen och två stora läsk, jag är så mätt på popcorn så det är inte sant.... Å nej, popcorn är inte godis för mig så det får jag äta på vardagarna.



Imorgon ska jag vara barnvakt åt Saga. Jag ska vara där borta senast 7.20 för då ska Maria åka. Jag har inte varit uppe så här tidigt sen jag vet inte när, jag kan verkligen inte komma på det, måste ha varit i somras någongång då jag hade varupåfyllnad. Så imorgon är det pulka som gäller :) Återkommer med bilder som visar hur vår dag har varit.


Mot ljusare tider

Idag har jag bytt gardiner i gästrummet och i köket så nu är julen definitivt borta i dom rummen. Självklart blev det ljusa färger så jag får in så mycket ljus som möjligt.





Är ju inte världens bästa bilder men man ser ju lite hur det blev iallafall. Efter vi slängt ut granen så blev det ju så tomt i det hörnet så jag åkte till Ikea och köpte en stor blomma så nu är det inte lika tomt men jag saknar något där ändå, det är inte de ej ditsatta listerna i taket eller sockeln utan något annat, jag får helt enkelt fundera lite på det. Kanske ska ta kort på det å se om ni har några förklag??? Hur som helst så när jag var på Ikea så köpte jag en ny lampskärm till köket, en helvit som är veckad, blev kanonsnyggt. Det är så smidigt när man kan byta lampskärmar så till taklampan, man får en ny lampa för bara 69:-, hur nice som helst :)

Ny klocka

I lördags köpte vi en ny klocka som vi har satt upp i trappen idag. Det var ett projekt i sig, inte nog med att man ska sätta siffrorna rakt man ska hålla sig vän med sin partner också... Tycker ändå att vi lyckades rätt så bra. Med en gång så ser det så annorlunda ut här uppe, mer ombonat på ngt sätt.


Snö

Idag har det ju snöat och jag tycker det är så härligt. Det blir så himla fint ute när snön ligger på träden. Stefan däremot tycker inte om det lika mycket, tråkmåns. Leija däremot älskar snön, det är det bästa hon vet så vi har varit ute och lekt lite idag.




Ut med julen in med nåt annat...

Idag har jag packat ihop julen. Det som finns kvar är adventsljusstakarna och granen med endast ljusslingan i. Imorgon så åker granen ut också, innan den börjar barra som en galning.


Hej då tomtarna, syns om 11 månader

Mmmm frukt

Än så länge har jag hållt mitt nyårslöfte :)  Igår kväll så skar jag upp en apelsin och lite banan och sen en liten skål med torrostade jordnötter, det var så ju så gott. Till veckan har jag laddat upp med melon också :)


Pussel

Stefan och jag har lånat ett pussel av mamma och pappa. Det är faktiskt himla skönt å vila hjärnan med. Att man sen kan sitta och leta efter en bit HUR länge som helst är liksom lite charmigt. Igår tror jag vi satt i två timmar och då lyckades vi å lägga ramen och lite till och vi lyckades också hitta dubbletten :)




Första dagen på nya året

Då har snart första dagen gått på det nya året och här sitter jag i soffan och tittar på parlamentets 10 års jubileum. Gårdagen spenderades på Öland hos Petter och Sara och vi hade det hur skönt som helst. Middagen var supertb, sällskapet likaså, vi hade det enkelt hur gött som helst. Det bästa av allt var att jag körde och bestämde att, nej nu vill jag åka hem och då gjorde vi det, man slapp vänta på taxi eller hinna med en buss. Helt klart värt det. Jag och den gravida drack cider och alkoholfri skumpa och det var jättegott.

Blev det något nyårslöfte då? Ja, det blev det. Jag ska bara äta godis på helgerna och mer grönsaker till maten. Det borde väl inte vara så svårt å hålla. Får se hur det går, har ju klarat första dagen nu, bara 364 dgr kvar :)

Jag har ett mål med detta året också och det är å hitta mig en hobby, jag tillbringar alldeles för mycket tid framför tvn och datorn och jag känner mig hängig och trött hela tiden och jag tror att det är en bidragande orsak till det så har ni förslag på hobbies så säg gärna till!