Tagisbananis :)

 

Blev visst lite många bilder men det var så många jag ville ha med....

Influensan

Ja, så löd domen efter läkarbesöket igår. Stefan har åkt på influensan och lite värre än vanligt verkar det som eftersom den vandrar i kroppen. Började med ont i halsen och 40 graders feber och gick sedan uppåt mot bihålorna med nästan lika hög feber och idag har han börjat känna av halsen igen. Han blev sjukskriven veckan ut vilket betyder att jag får vara hemma också med tillfällig föräldrarpeng med Tage. Vi, Tage och jag, försöker peppa honom allt vi kan för att han ska bli frisk.

Här myser Tage lite med pappa så att han ska känna sig lite bättre.


Sen tyckte Tage att det var lite väl tråkigt att bara mysa och ville kolla om pappas näsa tutade....


Å sen var buset full i gång! Men jag vet inte om Stefan var så nöjd över det...

Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga. Tage hade feber mellan tisdag och torsdag och så var han dålig i magen så det hur många blöjor som helst. Stefan hade feber natten till onsdagen men det lugnade sig men i fredags var det kört. Ont i halsen och 40 graders feber och jag som började min jobbvecka.... Så Tage fick åka till farmor och farfar och sova över där och jag kunde åka och jobba. Kändes hur lustigt som helst att sova utan Tage men det gick det också. I går kom han hem och Stefan trodde det hade vänt men icke sa nicke. Efter en nästan sömnlös natt var han yr i bollen idag och mormor och morfar fick rycka ut. Som tur var var de barnvakt hos syster yster igår så de var redan inne i stan. Fy, mitt samvete var inte att leka med men jag visste ju att han hade det bra så det var bara att bita ihop. Imorgon har jag fixat så att andra kan ta mina pass så jag kan vara hemma med tillfällig föräldrarpeng så ska Stefan till vårdcentralen, hoppas han får nån medicin så att han blir bättre. Så typiskt att det skulle hända denna veckan då jag jobbar som mest men men så är det.

Vi är väldigt ledsna över att vi missade gårdagens 30-års fest för Sara, vi hade sett fram emot det jättemycket. Hoppas hon blev nöjd över presenten och var jag har läst så verkar det som en lyckad fest.

Nehe, nu är det veckofinal i BB, å ja, jag har fastnat för det....

Söndagsmys i soffan

Vi har köpt en schäslong till vår soffa och då kan vi ligga i den allihopa och bara mysa :)


En vagn, två vagnar å sen tre vagnar

Just nu har vi en liten vagnpark här hemma! Vi har letat lite efter en ny smidigare vagn när vi ska till Kreta. Helst av allt ville jag ha en Avanti men den säljs inte här å köpa en vagn på nätet som vi inte har sett kändes sådär. Men förra helgen så köpte vi den här:



Helt nöjd var jag ju inte eftersom det inte var en Avanti men den funkar absolut. Den har allt vi vill ha full liggläge,stor korg under å lättkörd men det var ju som sagt ingen Avanti. MEN i lördags satt jag på blocket å kollade lite och vad hittar jag inte då om en Avanti och den såg superfin ut. Ångesten var stor, varför var vi tvungen att köpa vagnen förra helgen, så bråttom var det ju liksom inte. Stefan tyckte jag skulle ringa å höra om vagnen var kvar, sagt och gjort å igår var vi och hämtade hem min kära Avantivagn :) Se så fin den är!



Var den tredje vagnen så bra då? Ja, jo, det är den men den har ett litet minus, bara ett litet å det är handtaget. Det är inte så högt å eftersom Stefan och jag är ganska långa så är det lite dumt men det är väl kanske en vanesak också eftersom man har kunnat ställa handtaget på Emmaljungan. Så nu tutar å kör vi i den fina Avantin :)

Måste ju göra klart 'sagan om svennis'... ...

dsc00316 (MMS)

Måste ju göra klart 'sagan om svennis'... Så kul att titta på magbilderna å så liten Tage var när han kom.


Barnfåtölj

När vi var hemma hos familjen Arneving för ett par veckor sedan hade ju Wille fått en sån fin fåtölj från sin morfar och nu har jag hittat den på nätet :) Den är ju bara så fin, får nog spara lite å sen köpa den eftersom Tage tyckte ju så mycket om den.


Bild lånad från houseofhedda.com

Sen finns ju denna fina fåtölj också men den har ju ingen fotpall och det är ju lite kul med en fotpall till.

Bild lånad från houseofhedda.com

Tage har fått ny mössa :)

dsc00307 (MMS)

Tage har fått ny mössa :)


Pannkakor och majs är grejer det!

dsc00305 (MMS)

Pannkakor och majs är grejer det!


Rensa rensa

Vilken härlig dag det är och jag är ledig, bara där blev den ju ännu bättre :) Jag försöker passa på att rensa lite nu medan Tage sover och projektet just nu är hans leksaker. Allt behöver ju inte vara nere utan nu ska det upp till hans rum och så får lite vara kvar här nere (blev dock inte då lite som jag trodde....) sen tänkte jag göra en utelåda med lite bilar och ringar och grejer som han kan ha nu när vi äntligen lyckats att få honom att gå ute :) Tage och jag ska även ta en tur till återvinningen för att slänga lite skräp och sen blir det till Ikea en sväng för att köpa en lampfot då Tage tagit sönder papparslampan som var i tv-rummet. Sen tänkte vi faktiskt masa oss upp till Garvaregården och leka lite på eftermiddagen.

Jag är ute efter ett sideboard av denna modell så är det någon som har ett eller vet nån som vill bli av med ett så hör gärna av er. Denna från Ikea är väldigt fin men är ute efter något som är lite nättare. Så håll utkik :)

Bild lånad från ikea.com

Helt plötsligt var dvdspelaren jätterolig ...

dsc00303 (MMS)

Helt plötsligt var dvdspelaren jätterolig att leka med... Tror inte pappa tycker det är en sån bra idé.


Pastagratäng

Det var ett bra tag sedan jag tipsade om god mat och här kommer en favorit hos mig och den är SUPERenkel att göra!



Koka en halv påse pastapenne. Stek ca 400g köttfärs och blanda sedan i en förpackning med krossade tomater med smak. ICA har både med vitlök och basilika. Blanda pastan och köttfärsröran. Smörj en form och häll lite Kelda ostsås i botten och sedan i med pastan och köttfärsen och på med resten av ostsåsen. In i ugnen i 15 minuter. Servera med en sallad blandad med rödlök och fetaost.

Riddaren Tage

Jag köpte även ett tält till Tage i måndags på Ullared. Han tycker det är superkul, roligast är att leka tittut genom fönstret på sidan.


Hjälpreda

Jag har fått hjälp här hemma när jag tvättar. Tage hjälper mig att lägga i tvätten i tvättmaskinen och sen är hans uppgift att trycka på startknappen.


Finn ett fel...

dsc00300 (MMS)

Finn ett fel...