Strålande sol

Finns det något härligare än att vakna upp till sol och klarblå himmel? Nu önskar jag bara att det var 10 grader varmare ute så en tunn jacka hade räckt! Nu måste jag nog släppa ut katten nere innan hon jamar ihjäl sig.

Ha en trevligt helg!

En framtid full av sånger

Ja, så var en slutrad på en utav psalmerna som vi sjöng idag på begravningen och nu ser jag verkligen fram emot det. Den jobbiga dagen är över och det är dags att gå tillbaka till vardagen men det är ju så klart en annan vardag. När min syster och jag klev ur bilen i förmiddags utanför farmor så kom tårarna med en gång. Första gången hemma hos farmor utan att farfar var där, ingen farfar som satt i sin stol, det kändes tomt på något sätt man liksom väntade på att han skulle komma... I stället satt pappa i hans stol och när vi kom så fick jag en kram, en snudd på farfar-kram men ändå inte.

Hur som helst så var begravningen så fin. 70 pers hade kommit för att säga hej då till farfar å hade det funnits "glo-begravningar" så hade det lätt kommit 70 pers till. Prästen höll ett så klockrent griftetal så man både satt och log och grät. Han pratade om farfars egenskaper som han hade märkt och det var att han var kraftfull, plikttrogen sen var det en tredje men det kommer jag inte ihåg men det stämde in så bra. Skönt å ha en präst som kände farfar och visste vem människan var som han pratade om. Min kusin spelade saxofon och han var så duktig, när han spelade introt till Amazing Grace så var det inte många som kunde hålla tårarna tillbaka. Starkt gjort utav honom! Redan under första psalmer så var det något som saknades och det var just farfar och hans starka röst. Min farfar var den som sjöng starkast i kyrkan till alla psalmer och idag var det ju någon som saknades på den nionde bänkraden med sin starka stämma.

Jag har fortfarande så svårt att förstå att han är borta, även fast jag vet det och har sett det så vill det liksom inte gå in i huvudet. Det var så tomt på farmors sida idag när vi var och fikade. Det var ingen som sa "Nehedu mor, ska vi ta och åka hemåt." som han alltid gjorde när kaffet var urdrucket. I år var de inne på sitt 59:de år som gifta (om jag nu inte minns allt för fel) helt otroligt, hoppas jag också får uppleva den dagen i vårt äktenskap! Ne nu ska jag inte bli mer sentimental, jag säger som innan, jag skulle kunna skriva om farfar i evigheter. Det är skönt att dagen är över och nu ser vi fram emot en framtid full av sånger!

Hörnbiten är klar...



å så är den svart på baksidan....

Nya hyllplan

Nu är det textilveckor på Ikea och jag var ju där idag och köpte tyg. Jag ska inte bara klä om kuddar utan även två hyllplan. Jag har lycktas försnilla en burk med svart färg och därför inte blivit klar mer hyllplanen. Idag kom jag på geniala idéen att klä in dem. Sagt och gjort och så här blev det





Nu blev det väldigt mycket mönster med tapet och kuddar men jag har läst i min inredningstidning att man skaa våga blanda olika mönster :)

Ledig dag

Idag har jag varit ledig och dagen har bara försvunnit men jag har ändå hunnit med en massa grejer. Jag har köpt tyg så jag kan sy nya kuddfodral till soffan, jag har lämnat in en matta på kemtvätt, jag har tvättat här hemma, jag har handlat mat och plockat lite här hemma.

De två höjdpunkterna på dagen var först när jag var och hälsade på Micke, Emilia och Viggo på BB. Så otroligt söt kille, man ville ju ta med honom hem. Han var bara hur söt som helst, bra jobbat Emilia och Micke! Han var så rolig för när han låg i famnen så bäst var det var så rykte han till hela han å så sov han lite till och så rykte han till igen, riktig liten sprattel kille. Ska bli kul å få hälsa på dem när de kommer hem också, fast först ska de få bo in sig med sin nya familjemedlem. Andra höjdpunkten var när jag hämtade Saga nu för en stund sedan. Jag var med Maria förra veckan och hämtade henne och då var hon lite trött och hängig så jag visste inte redigt hur det skulle vara idag. Men jag möts av världens gladaste tjej. "IIIIKKKAAA", ropar Saga och sträcker ut armarna, åh, snacka om att man smälter. Fröken berättade att hon hade varit på jättebra humör och att hon ätit jättebra och att hon precis hade ätit frukt. Saga härmade allt fröken sa, "ätit frukt". På vägen hem sitter hon och sjunger i baksätet, "Ikas bil Ikas bil IIIIkas biiiil pappas bil Ikas bil". Så när jag lämnade av henne så jag till Magnus att hon hade härmat allt fröknarna sagt idag och Magnus säger att hon är som en papegoja. "Papegoja", säger Saga då. Haha, hon är bara för go. Sen var det hej då och tack för hjälpen. Så ja, jag hämtar gärna Saga fler gånger, tänk om alla var så glada när man kommer och ska hämta dom :) Roligaste ordet från Saga idag var (nu ska jag försöka stava det som hon säger det) åållåållååll som givetvis var overrall.

Äntligen

Jag trodde aldrig det skulle bli klart men nu jäklar!!! Jag tänkte inte gå och lägga mig förrän det var klart och så himla sent blev det ju inte :)


GRATTIS!!!!!

I morse fick Emilia och Micke en pojk :) å alla mår bra!

Emilia var den som prickade in rätt dag och rätt kön dock tycker jag att jag borde få ett halvt rätt eftersom hennes vatten gick igår.

Grattis mina kära vänner och välkommen killen! Massa kramar!!!!

Lite uppdatering:

Det blev en Viggo som kom imorse, han vägde 3465g och var 50 cm lång. Både han och Emilia mår bra. Jag ska inte skriva för mycket om det utan Emilia ska få berätta allt själv när hon kommer hem. Och då kan jag tipsa om hennes blogg, jag har den länkad på min sida.

Tack!!!

Tack alla kära vänner för era värmande ord och för att ni tänker på mig. Det gör det hela lättare när man vet att man så fina vänner runt omkring sig. Nu är det ju den tunga biten kvar och det är begravningen nästa fredag. Idag var dödsannonsen inne och jag måste säga att de hade lyckats med versen, tyckte den passade jättebra. Nog om detta.

I tisdags så var jag med och hämtade Saga på dagis och efter det åkte vi pulka. Saga tyckte det var super och hann knappt ner förrän hon skrek: "Meeee"!!!! I går fick jag dock ett sms av min syster att någon har snott Sagas pulka på deras tomt. Man blir så trött, kan man inte få ha saker i fred och när de går upp på ens tomt å tar saker då tycker jag det är lite läskigt. Men så här såg det ut när hon hade en pulka.





Igår var Stefan och Leija ute och busade i snön innan jag kom hem. Så när jag mötte henne så hade hon fullt med snö i skägget. Jag har försökt ta ett kort på det men det syns inte så jättebra så ni kan ju titta på Stefans galna ögon istället :)


En pusselbit som saknas

Igår gick min farfar bort, det är en hörnbit i vårt familjepussel som saknas. Jag var verkligen inte beredd på att han skulle försvinna, han skulle ju få komma hem efter sin operation igår men så ringer pappa 06.38 och säger att han har kommit till sitt andra hem, ett hem som är mycket längre bort än de 4 mil som annars brukar skilja oss. Min farfar var så klart som alla andra "farfor" den bästa som fanns. Man var alltid välkommen hem dit och han tyckte det var så roligt att man kom och hälsade på "de gamla". Han satt i sin stol och sa till farmor att ta fram fikat, "så klart ni ska fika". När man kom så fick man alltid en sån bamsekram så man trodde varenda ben i hela kroppen skulle gå av, men det var en redig "farfarkram" och det är dom jag kommer sakna helt otroligt mycket. I somras så ringde farfar hit, han var lite upprörd för de hade ingen ström och det var ju faktiskt fotboll på tvn så han undrade om Stefan inte kunde fixa till det. Haha, min älskade "soffcoach-farfar" :)

Min farfar byggde det huset som han och farmor har bott i hela deras liv. Han älskade att vara i trädgården och vartannat år var det bönår och vartannat rödbetsår. På våren hittade man honom jämt påtandes i sina land. Han fyllde år lagom till midsommar och då var det hans egenodlade nypotatis som var ett måste att bjuda på och hade man tur så hade även jordgubbarna blivit klara.

Igår så var jag och tittade på honom på bårhuset och det är inget jag ångrar för även om det inte var farfar som låg där så var det ändå farfar. Han krokiga fingrar, hans krokiga näsa, hans bakåtkammade hår det ända som inte stämde in var att han var orakad. Jag har aldrig sett farfar så orakad, jag har aldrig ens sett ett skäggstrå på hans kinder.

Jag skulle verkligen kunna skriva i evigheter om farfar, om allt han har varit med och startat och varit aktiv i. Det är verkligen en hörnbit som har försvunnit och jag önskar att han hade fått vara med ett litet tag till. Fyra barn, tretton barnbarn och fem barnbarnsbarn, det är ändå inte fy skam att få ha en sån stor familj omkring sig.

Vi ses sen farfar och då vill jag ha en sån hård farfarkram som bara du kan ge!

Svart måndag

I morse kom det där samtalet man alltid fasar för som förändrar dagen och livet helt. Nu känns det tomt och konstigt, svårt att förstå. Man är slö, har ont i huvudet, känns som man har tre kilo sand i ögonen. Ska nog försöka sova lite. Det skulle ju bättre, inte sämre. Älskar dig och saknar dina kramar redan.

Hemma igen

Nu är vi hemma från vår Varbergvistelse. Både resan upp och hem gick kanon, vägarna var bra det ända jobbiga är ju att köra i mörker. I fredags passade Stefan på att köra om en lastbil vid avfarten till Ljungby vilket resulterade i att vi missade den men om man ser på den ljusa sidan så har vi varit i Nöttje och upplevt det by night, väldigt spännande. Helgen har varit lugn, väldigt lugn och det har varit hur gött som helst. I Varberg är det ingen snö och igår när det var strålande sol och klarblå himmel så tog vi en prommenad runt fästningen man redigt kände hur solen värmde! På kvällen blev det givetvis melodifestivalen, åtminstone ett bidrag som gick vidare till globen var bra och det var Heat sen ville jag ha med de tre tjejerna. Stefan och Pierre tyckte att Måns Zelmerlövs bidrag var bra eller de tyckte tjejerna i bakgrunden var bra. Pierre blev särskilt förtjust i boxningsmovsen de gjorde. Idag åt vi lång frukost och sen begav vi oss hemåt. Självklart har jag tagit kort på Mio, Pierre och Stina underbart söta son.




Så fort Mio kom till mig så vände hans humör...


Men med napp och lite gungande så kan humöret vända ganska fort. Här har han även fått på sig sina nya fina hängslen som han fick av Stefan och mig.

Mamas och papas å tapas

Ikväll var vi och åt på Mamas och Papas inne i stan. Jag har länge velat äta där men det har aldrig blivit av men nu så var det dags och jag kan ju säga att jag inte är besviken för OH MY GOD vad gott det var. Jag åt en tapastallrik med skaldjur och lax, mums!!! Så här god såg den ut



Aiolin var hur god som helst, särskilt å doppa chili-tigerräkorna i :)  Nu ska jag gå och lägga mig, Stefan ska ut med Leija en sista gång. Hon är som en galning nu när det kommit snö igen, hon ska bara ut hela tiden och springa i snön. Jag misstänker att en annan tjej är glad att snön har kommit så hon kan åka pulka :)

Idag är det ingen vanlig onsdag

Nej, idag är det inte bara en vanlig onsdag för idag är det två styckna i familjen som fyller år. Roger fyller 35 och Hardy fyller 58. Grattis grattis på er!! Hoppas eran dag har varit bra. Ikväll ska vi till Mamas and Papas och äta med Hardy å Birgitta å fira lite, har aldrig ätit där så det ska bli spännande.

Igår satt jag och lekte lite med photoshop för att lära mig. Det är ju så kul och sitta och greja med kort och vad man kan göra många saker. Jag gjorde om en bild och sen blev jag så sugen på att måla av den också så i morse åkte jag och fixade en duk som jag kunde måla på och så här blev det.



Nu måste jag ju hitta en bra bild på mitt andra gudbarn också, var så kul och måla och så kul å se det färdiga resultatet.

Eftersom jag inte redigt är sugen på att pilla tapeter så ska jag ställa mig och stryka lite. Så kanske det blir lite tapetriv sen.

Ops

Innan idag bestämde Stefan och jag att jag skulle hämta honom efter jobbet för han behövde åka till optikern med sina glasögon som han slog sönder i morse. När jag hämtat Stefan och vi ska köra ut mot Giraffen så säger han något om sina glasögon och då slår det mig... Jag tog inte med dem... ops.... jag hade inte en tanke på det när jag åkte hemifrån. Så nu är Stefan på väg dit med sina brillor och jag är hemma och ska börja med maten. Haha... så det kan bli...

Stefan ska åka och tvätta bilen sen och visst den är skitig men nu ska den tvättas för att vi ska åka till Varberg på fredag och då kan man inte åka i en skitig bil men att bilen kommer se nästan lika skitig ut när vi är framme spelar tydligen ingen roll. Karlar och deras bilar!

Heeeej

Jag har inte skrivit något sen i fredag för jag har ju jobbat i helgen och gått/sprungit mina 40 000 steg.... I morse hade vi utbildning kl.8.... jag var helt död närjag klev upp, jag låg så länge som möjligt, jag till och med hoppade frukosten så jag kunde ligga längre i sängen. När jag kom till jobbet undrade folk om jag hade vaknat än, då ser man nog rätt trött ut. Men nu är jag ledig i två dagar och det ska bli jätteskönt och jag har inget särskilt inplanerat. Nu ska jag zappa mellan CSI och Lipstick Jungle och nu kom Stefan precis ut och sa att han skulle stryka.... MY GOD, vad har hänt??? Då måste jag passa på att säga att igår efter jag kom hem från jobbet så fick jag gå å lägga mig på soffan och titta på tv medan Stefan lagade mat, det är lyx!

Bränd

Ikväll skulle det ju bli så bra, toast skagen till förrätt, tacpaj till huvudrätt och kladdkaka med dumle men.... Kladdkakan var lite för  kladdig när vi tog ut den så vi satte in den igen men så glömde vi bort den och på 5 minuter så blev den bränd :( Får se om den går att äta....

Babyshower

Nu är jag hemkommen från vår surprise-babyshower för Emilia. Det var en snopen Emilia som öppnade dörren och fick se att det var fler än bara Johanna och jag som kom. Vi har haft det supertrevligt. Jag och Johanna hade gjorde varsinn matpaj som visade sig vara likadana, Emelie fixade en sallad, bröd och Sara fixade vitchokladmousse, allt var supersmaskigt. Emilia blev jätteglad för sina presenter och jag fick henne och posa :)




Å så gissade vi när bebisen skulle komma och vad vi trodde det skulle bli för sort



Så nu får vi se vem som kommer närmast eller rent av kanske prickar in det helt. Först sa vi att priset skulle vara bebisen men det gick inte Emilia med på :) Så första pris blev helt enkelt äran. Tack för sen supernice kväll, det gjorde vi bra brudar!

Klar :)

Nu är det klart, det har bara tagit 9½ månad att få ner dom. Jag klarade under ett år iallafall. Nu ska jag slänga mig i duschen sen ska jag göra fika. Jag ska träffa den höggravida ikväll :)

River tapeter

Nu har jag gett mig f*n på att tapeterna ska ner i soffrummet nere och nu är jag på sista väggen.  Sen är det dags för slipningen att börja och sen är nog tapetseringen inte så långt borta men man måste ju betämma tapeter innan och med tanke på vår hastighet så kanske framåt hösten. Det är inte för utan att man känner igen sig i "Arga snickaren" men alla projekt man startar men ingen slutförs. Jag önskar att det inte bara var bilintresset Stefan ärvde av sin fader utan lite av hans rastlöshet också så saker och ting blir gjorda. Jag menar hur många karlar putsar fönstrena hemma??

Uttråkad

Jag har så tråkigt så jag tror jag dör. Varje kväll sitter eller snarare ligger jag i soffan framför tvn, snacka om att ha tråkigt liv. Jag börjar titta på serier som är apdåliga för att jag har inget annat att göra. Snacka om patetiskt! Hur ska jag få energi till att göra något?

Operation skafferiet

Idag har jag varit och handlat och innan jag stoppar in alla nya saker i kylen brukar jag rensa ut det som har blivit för gammalt, sagt och gjort. Sen var det dags att sätta in alla saker i skafferiet och där ser det verkligen ut som ett bombnedslag så jag tänkte, jag rensar lite här också. Så fick jag sån genialisk idé, jag gör en utmaning till de som läser min blogg så jag tog kort på mitt väldigt välordnade skafferi (hrrmm) så nu vill jag se hur det ser ut i era skafferi! Så här såg det ut innan jag rensade




Sen när jag plockade runt bland alla grejer kunde jag konstatera följande:

Jag är proffs på att köpa på mig saker, jissess vad pasta vi hade...

Leija hade också plenty med godis, två fulla burkar med leversnittar...

Men det bästa var nog att jag hittade Stefans "jag ska börja träna och få stora muskler"-proteinpulver. "Det blir ju billigare ju mer man beställer så det är lika bra jag tar två stora påsar." Detta är 2 år sedan och han har inte "druckit" upp den första påsen och de går ut nu i mars.

Men nu till slutresultatet av min rensing (som tog längre tid än vad jag trodde för jag "råkade" flytta in mikron i skafferiet så jag fick flytta hyllplan osv)  TAAADDAAAA


Jag slängde tre påsar med saker som antingen gått ut eller som vi inte ätit de senaste tre månaderna.... Visst blev det bra med mikron!!! Titta så mycket plats jag fick på bänken.



Äntligen

Nu har det hänt!!!! Ända sedan vi flyttade ut hit har jag tjatat om det, jag har försökt få Stefans fotbollslag att nappa på idén men det har varit för jäves men nu!!! Från och med lördag kommer vi att få frallor på lördagsmorgonen. JJJJIIIIHHHHHAAAAA!!!!!!!! Jag är så lycklig! Gud hör bön!!!

Söndagsmiddag

Ikväll har svärföräldrarna varit på middag och vad passar inte bättre då än att bjuda på en söndagsstek. Jajamen, för första gången i mitt liv har jag gjort en stek. Jag började redan igår med att lägga den i marinad med vitlök, rosmarin, olja, soya och salt å peppar. Min man tyckte det var så gott att han till och med tog om och det gjorde min svärmor med å då måste det vara gott betyg :) Jag är faktiskt själv nöjd med steken, den blev inte för torr och inte för smaklös. Så nu har jag konstaterat en sak till jag är bäst på, listan börjar bli lång nu....  ;) Nu har vi lämnat av svärföräldrarna vid bussen och jag har diskat upp alla saker så imorgon kan jag ligga å dra mig i sängen innan jag måste gå upp å  jobba. Jag har ju givetvis dokumenterat min stek :) Här kommer den





Ikväll dukade jag med mormors servis också, så det var nog hon som var med på ett hörn och gjorde så att steken blev bra. Jag vill också passa på å hälsa till Lajen! Hoppas du mår bättre, vi tänker på dig! kram kram