Lattjo

Idag har vi varit en sväng på Lattjo landet. Tage var lite skeptiskt i början, det var så där kul att åka rutschkana men att äta på alla bollar var desto roligare. Vi hann med å äta lite lunch också, Tage smällde i sig en hel korv med bröd och efter det var han på bättre humör. Han har gått runt, runt, runt hela tiden så jag tror nog att han har tyckt att det var lite roligare i alla fall och det lär väl bara bli roligare ju äldre han blir.









På återseende??

Då har jag gjort min sista föräldrardag, i 13 månader och 1 vecka har jag varit "ledig" för att ta hand om världens bästa Tagebanan. Helt galet, tänk för ett år sedan var största bekymret ömmande bröst tror jag och undran om han fick i sig tillräckligt med mat, för inte tala om den där förbannade amningsnappen... Nu tror jag inte vi har något stort bekymmer direkt, det har blivit vardag men att han ibland inte vill äta eller sova, ena dagen är det bra andra dagen är det kaos men men det är väl så det ska vara.

Dagen till ära så har Tage och jag varit helt själva, Stefan är ute med gamla jobbet. Vi har lekt och busat, läst böcker ( Upp hoppar lilla kanin har jag nog läst 20ggr) och badat. Innan han fick vällingen satt vi i soffan och myste lite och då vänder han sig om och ger mig en sån bamsekram, bara så. Barn är helt underbara! ( jag ska försöka komma ihåg det nästa gången han står och hänger och rycker i handtaget till spisluckan....)

Nu ska jag äta en god pasta, titta i 101 idéer (som jag äntligen har fått) och bara njuta av tystnaden (förutom tvn då) och visst blir det ett återseende av föräldrarledigheten, det är ju snart sommar :)

Hej mormor! Idag har jag på mig den fina t...

dsc00266 (MMS)

Hej mormor! Idag har jag på mig den fina tröjan du stickade. Mamma undrar hur hon tvättar den för jag har skitat ner den... Kram Tage


Ett styck nytvättat fårskinn, hoppas det h...

dsc00263 (MMS)

Ett styck nytvättat fårskinn, hoppas det hinner torka till ikväll...


Nya krukor

Idag var jag på jakt efter självbevattningsgrej till mina blommor. Jag tycker det är så fint med murgröna på båge men efter ett tag så bestämmer de sig för att dö eller vissna eller så får de för mycket vatten eller ja... Så nu tänkte jag att jag skulle köpa en sån där grej och vet att jag har sett snygga på Village. De är ju som en glasboll och sen som ett rör neråt. Jag packade in en måttlig road Tage i bilen och åkte till Baronen. Men säljer man sådana nu när jag ska ha det? Nej.... Å inte verkade det komma in heller. Då gick jag bort till Dimoda men inte där heller. Vi åkte vidare till Blomsterlandet men där hade de ett snöre med ett gummirör på som man skulle plantera i krukan, det kändes ju sådär kul.... Så det fick bli nya höga krukor med lekakulor i botten som kan hålla blommorna fuktiga.



Hjärtat har jag gjort själv, tyckte det passade fint i blomman.

Los huliganos är i gång...

dsc00253 (MMS)

Los huliganos är i gång...


Bästa!

Jag bara älskar denna låten, berättelsen är dock tragisk... Det får bli med spansk textöversättning, hittade ingen utan som gick att ladda upp.



Blubb blubb

Efter sista omgången på simmet så var vi och tog undervattenskort och så här blev det.


Dagens mattips!

Idag har vi provat en ny maträtt igen. Svamp- och paprikakyckling och det var himla gott, gräddigt och gott! Glömde ju skriva igår att lasagnen var himla god den också, Tage smaskade på som bara den å då är det ett gott betyg! Här kommer dagens recept.

600g kycklingfilé
1 paprika
200g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong
1 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 dl färsk basilika eller persilja (jag tog basilika)

Skär kycklingen och paprikan i bitar. Anska och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja. Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.

Absolut värt att pröva, Tage mumsade i sig ett par skedar trots att han ätit gröt precis innan.


Ommöblering

I lördags kallade vi in vår flyttkarl, Fidde, då det var dags att flytta ner tvn och flytta upp bokhyllorna. Vi misstänker att ju äldre Tage blir desto svårare kan det bli att lägga honom när vi tittar på tv alldeles utanför så sagt och gjort, tvn åkte ner. Själv hade jag hand om Tage medan herrarna svettades :) precis så det ska vara med andra ord!



Soffan står inte så långt ner nu men då fanns det en julgran i andra hörnet så därför var det just då lite trångt. Jag har ju nu insett att den tv-bänken inte redigt passar in MEN jag har alldeles för många projekt att göra innan den byts ut. Mina förhoppningar är att jag ska hitta ett skyltex på jobbet på fyndhörnan :)

Tage tyckte det var urkul med Fidde här och hängde ganska mycket med honom och jag tror inte att Fidde tyckte det var tråkigt :)





Borsta borsta

Nu när tänderna kommer så måste man ju borsta dem också, men jissess vad svårt det är att komma ihåg... Tandhygienisten ville att man skulle borsta dem efter man har druckit välling och om barnet somnade så skulle man borsta tänderna när de sov... Det kan jag säga gör vi INTE här, sover barnet, stör vi det INTE med tandborstning!


Mina fina älsklingar




Vegetarisk lasagne

Ikväll gjorde jag en vegetarisk lasagne för första gången. Jag har velat test det hur många gånger som helst men det har aldrig blivit av men i veckans matsedel fick den plats.



1 paket förska lasagneplattor
2 vitlöksklyftor
1 gullök
500g krossade tomater
1msk olivolja
1 zucchini
4dl créme fraiche
1dl parmesanost

Skala och hacka vitlök och den gula löken. Fräs löken i oljan en stund och häll sedan på den krossade tomaten. Låt det puttra i 5-10 minuter. Häll i créme fraichen i en kastrull och lägg i zucchinin i bitar och låt det koka tillsammans i 5 minuter. Häll i parmesanosten och rör runt. Varva sedan lasagneplattorna med tomatsåsen och créme fraichesåsen. Spara lite créme fraichesås till det översta lagret. In i ugnen på 225gr i ca 20 minuter. Serveras med en sallad.

Ost är det bästa som finns!

dsc00232 (MMS)

Ost är det bästa som finns!


Fantastiskt goda chokladbollar

Nu äntligen Anna har jag fått tummen ur och tagit med mig receptet upp från köket hit till datorn, det har ju bara tagit två månader säkert men men... Här kommer ett recept på helt makalöst goda chokladbollar. Tyvärr har jag ingen bild att bjuda på.
200g smör
1½ dl socker
6-8 st digestivekex
7-8 dl havregryn
6 msk kakao
2-3 msk kallt kaffe (starkt)
Garnering: smält choklad
Mät upp havregryn och digestive och kör i matberedaren tills det krossats ordentligt. Tärna ner smöret och häll ner kakaon, sockret och kaffet. Rör ihop till en deg. Ställ i kylen medan chokladen smälts. Rulla till lagom stora bollar och doppa dem sedan i choklad.
Man kan ju byta ut nån matsked kaffe mot någon annan vätska ex. dooleys, whiskey, glögg, ja, precis vad man känner för.
Receptet kommer från Jenny Warsén som bloggar hos Pernilla Wahlgren.

Hallå??

Kan jag få en barnpizza med extra ost??


Nyår

Nyår började med pulkaåkning i Lindebergabacken, men efter att Stefan vurpat med Tage så ville han inte åka nån mer pulka så Stefan fick åka själv och Tage fick mysa med mig.
Kvällen spenderades hemma hos Konradsson/Persson. Stella och Tage passade på att mysa lite innan maten var klar. Maten var för övrig super hela kvällen, korven hann vi inte med innan vi gick hem utan dem den tog vi på lördagen istället.

Mellandagar

I mellandagarna har Stefan varit lite ledigt. Det tyckte ju Tage var himla kul å få busa lite med pappa. Snart, om 27 dgr, så är det dags för Stefan å Tage att vara hemma då jag ska börja jobba... Här busar de och Leija vill gärna vara med :)
Puss på dig pappa!