Mammas snygging


Vårtecken

Titta vad jag hittade idag när jag skottade undan lite snö från altanen. Den är inte död! Bara lite groggy...



det var inte lätt att få ett bra kort på den men det är en nyckelpiga :)

Försäkringskassan

När Tage kom så var både Stefan och jag inlagda på neo tillsammans med honom och då har man rätt till tillfällig föräldrapeng. Vi ansökte om detta i början av januari och har fortfarande inte fått några pengar än. Allt är inte försäkringskassans fel, vi har fått vänta på intyg från läkaren i nästan tre veckor också men men... (Sen kom Magda och räddade hela situationen!) Men hur som helst, det var nog i slutet av januari- början av februari som försäkringskassan ringer till mig och säger att de vill ha ett intyg på att vi har varit inlagda tillsammans med Tage, då har jag varit i kontakt med de två gånger tidigare om just den tillfälliga föräldrapenningen och de har inte sagt ett jota om något intyg, man blir så trött. Förra veckan skickade jag in intygen och i tisdags ringde de från försäkringskassan och sa att de inte fått in några intyg (schysst ändå att de ringer och kolla läget, då känns det ju inte som att de skiter i en iallafall). Jag sa att jag hade skickat de förra veckan så att de borde vara på G.

Så idag skulle jag gå in och se om det hänt något med vårt ärende för det känns som att får hon bara in våra intyg så får vi våra pengar. Å då får jag se att jag får en utbetalning imorgon av min vanliga föräldrapenning (många penningar att hålla reda på!) men jag får inte alls så mycket som jag ska få. Så jag ringer upp försäkringskassan och frågar vad som har hänt och då får jag till svar att de har gjort FEL och jag har gjort RÄTT!!! Det var så jävla gött å höra. Jag har sökt föräldrapenning enligt SGI men de har betalt ut enligt lägsta nivå. Så hon lämnade ett meddelande till min handläggare och att göra en utfyllnadsbetalning. OHH YEAH!! Självklart passade jag på och fråga om våra intyg hade kommit men nej, det hade de inte. Jäkla post! å jäkla inläsningscentral, kan ni rappa på lite???

Det gäller att man har koll på sina saker helt enkelt! Tack å lov sitter vi inte i sjön utan pengarna men det ändå rätt frustrerande.

Tagebanan

Tage är verkligen ingen Svennis längre, det passar liksom inte på honom. Nu heter han Tagebanan eller bara bananen, jag vet inte varför det har blivit så, får nog komma på ett nytt smeknamn sen när han blir äldre, tror inte han tycker om att bli kallad för bananen då... Men men, idag har vi även hunnit med ett besök på BVC. Det var mammafokus idag och jag fick fylla i en blankett hur jag hade kännt mig de senaste 7dgr. Ingen depression här inte men man fick väga sina ord för man blev ifrågasatt för minska tvekan eller om man lät osäker.

Självklart vägde och mätte vi Tage också och han väger nu 4495g och är 56 lång. Han har en viss förmåga att lägga sig precis under ett helt hundratal förra gången var det 3990g men men, han växer på iallafall. Nästa gång vi ska dit är inte förrän om en månad och då är det sprutdags :S Som tur är så är jag med Tage och inte hans svimfärdige far så det kommer gå hur bra som helst!

Tage blev lite trött av kalaset så nu ligger han och vilar i vagnen. Ska gå å förbereda middagen lite. Idag blir det avokadosoppa med räkor och nybakad focaccia :)

Viggo 1 år

Idag har vi varit och firat Viggo. Igår fyllde han hela ett år, jag säger det igen, vad tiden går fort!! Viggo bjöd på smarrig tårta, muffins och kaka, mumsigt värre! Så här gott tyckte Viggo det var med tårta...

Innan han började mumsa i sig...


Och efter ett tag såg han ut så här...


Härligt! Man ska njuta utav tårtan och det gjorde han verkligen!

Matlagning på Helen & Jörgens

Ja, igår var det dags för killarna julklapp. De fick en matlagning på Helen & Jörgens. Jag trodde att jag bara skulle få äta maten men vi tjejer skulle vara med också. Det var supertrevligt och vilken god mat vi lagade. Vi var helimpade av oss själva när vi sedan satte och ner för att äta. Till förrätt blev det skaldjussoppa och gubbröra, sjukt gott!!! Till huvudrätt blev det röding med potatis, jordärtskockspuré, hollandaisesås, sparris och purjolök, oh my god vad gott, fisken var perfekt tillagad, det bara smällte i munnen! Till efterrätt blev det chokladmousse, chokladpudding, creme brulée och gino. Helt superbt! Vi var väldigt stolta över oss själva vilket resulterade i att vi nu ska göra vår egen "Halv åtta hos mig" vilket ska bli kanonkul. Dock ska vi vänta lite till Maria och Magnus har ploppat ut sin bebis :)

Bilder från gårdagen :)














Snö, snö och åter snö

Herre gud vad snö det har kommit och mer är på väg. Vilken vinter Tage fick, synd att han inte kan vara ute och leka, hoppas det blir en sån här vinter sen när han är lite större! Igår var Stefan ute och skottade förrådstaket, det låg hur mycket som helst på där och vi vill inte att det ska braka in, det räcker med att vi får lägga om delar av altantaket!





Sen kom mor och far en sväng och nu är socklarna på plats bara en trekvartstav som fattas och elektrikern sen är köket HELT KLART! Jihaa!!! Det kom även dit trösklar så soffrummet är numera klart :) Nu är det då nästa projekt som stundar och det är sovrummen uppe. Vi ska ha datarummet och Tage ska ha vårt. I vårt "nya" sovrum vill jag ha liggande träpanel som en fondvägg och sen vill jag måla rummet vitt ooch köpa två nya byråer. Tages rum ska vi nog måla och så har vi köpt schabloner som vi ska trycka. Det ska bli kul!

Fotografierna

Idag har jag varit och hämtat fotografierna på Tage. De blev så himla fina! Har ramat in några nu och då upptäckte jag att jag fått fel kort på ett utav dem. Jag ringde med en gång och hon hade inte någon förklaring till varför det hade blivit fel, rätt nummer var beställt men det blev fel ändå så på måndag skulle de beställa det nya kortet. Typiskt, jag som ville sätta upp de på väggen, men det kanske jag kan göra ändå. Jag har tagit kort på korten, blir ju inte riktigt detsamma men så får ni se lite hur de ser ut. Vill ni se dem live, ja, då får ni ära oss med ett besök :)





Utvilad

I natt har Tage sovit mellan tolv och kvart över fem, helt sjukt skönt. Vet inte hur länge sen det är jag fick sova så länge. Han var lite kinkig med att somna men till slut så fick jag han till att somna. Nu sitter han och gungar lite  babysittern och halvblundar.

Sara ringde nyss å sa att Axel hade förmodligen fått kräksjukan, stackarn. Hoppas han blir frisk fort. Vi var ju där och hälsade på igår, hoppas jag klarar mig ifrån det. Ska gå å köpa vitpepparkorn, vet dock inte redigt hur det påverkar Tagis mage men jag tar nog några iallafall.

Idag är det ett år sedan farfar dog. Detta året har gått sjukt fort och jag minns det som igår när pappa ringde strax efter sex på morgonen och sa att han hade gått bort. Jag saknar honom helt klart! Hans dödsannons sitter fortfarande på kylskåpet och jag har en orkide som jag fick utav farmor och farfar när jag fyllde 25. Den fick blommor några dagar innan farfar gick bort och nu blommar den igen så jag kallar den för farfar :)

Jag lyckades!

Nu har jag lyckats fånga ett leende på Tagis :)

Nu blev det lite ljust men man får titta på skärmen lite underifrån så blir det bättre.

Mammas stora pojke

Idag har vi varit på läkarbesök. Tage skötte sig ypperligt och gnällde ingenting när doktorn klämde på honom. Han var ynka 10gram från 4kg, vikten slutade alltså på 3990gram och han var 55cm lång. Inte undra på att 50 kläderna börjar sitta lite tajt.
När vi kom hem så övade vi lite på att lyfta huvudet och idag var han superduktig, jag har ju givetvis dokumenterat det hela så här kommer lite bilder :)
Han tycker även om att imitera Anja Pärsson och hennes segergest sälen...

Kul eller läskigt??

Ja, det är frågan! I fredags fick vi ett kort från en tant i Oskarshamn som vi inte känner. Hon har klippt ut vår bild i tidningen för att den utstrålar så mycket familjelycka. Hon har satt upp den på kylskåpet och går och tittar på det lite då och då och visar den för sina gäster. Vi vet inte redigt hur vi ska ställa oss till detta. Trevligt att hon tyckte om bilden och önskar oss lycka till men lite läskigt är det nog ändå!

Tagebanan

Tiden bara flyger iväg och imorgon (måndag) är Tage hela 7 veckor. Himmel å pannkaka! På onsdag är det dags för läkarbesök och vägning. Ska bli kul och se vad han väger nu. Nu tvingas stackarn att titta på fotboll med sin far... jag tror jag får gå ut och styra upp det lite....
Här är ett kort på Tage och Stefans fredagsmys :)