Dagens lunch, hemmagjorda räkmackor :) avn...

dsc00422 (MMS)

Dagens lunch, hemmagjorda räkmackor :) avnjutes under det nya parasollet. Jag älskar semester!


Mmm, pannkakor på stranden är det bästa!

dsc00420 (MMS)

Mmm, pannkakor på stranden är det bästa!


Lovely!

dsc00408 (MMS)

Lovely!


Tages nya hobby, spola...

dsc00407 (MMS)

Tages nya hobby, spola...


Galen helg på jobbet, fötterna värker och ...

dsc00403 (MMS)

Galen helg på jobbet, fötterna värker och benen är trötta men än är det inte hemgång... Jag behöver semester nu!


Blodpudding, yummie!

Idag fick Tage blodpudding till lunch och jisses vad han åt. Får helt klart bli det till lunch snart igen och inte mig emot, jag tycker det är smaskens också!




Efter att vi varit ute sen stund så fick jag dra med mig Tage in. Han har hittat till jordgubbslandet... bara de är lite röda så plockar han dem och efter att jag tagit bort honom för femtielfte gången gav jag upp och gick in. Inne passade vi på att busa lite och sen visade Tage sitt allra finaste humör genom att gallskrika och orma sig på golvet när han inte fick som han ville. Vad jag ser fram emot trotsåldern!


Bort med det gula fula...

....å in med det fina vita! Tänkte jag skulle visa bilder på altanen, det blir så bra. Kan inte förstå att jag har haft det gult i 5 år, varför har jag inte målat om tidigare?



Tänk att det varit så här fult! eller fortfarande är, har inte hunnit måla där än....

Det var inga tänder...

Nej, det var inga tänder som spökade för Tage. Han har haft munnen full med blåsor så han åt inte på fyra dagar.... Det har varit hemskt. Han har skrikit och gråtit så mycket så han har varit helt hes. Sömnen har också fått lida vilket gjort att hans humör och våra inte har varit på topp men nu verkar blåsorna ha lagt sig och han börjar äta mer och mer och det är skönt. Annars händer inte så mycket här eller jo, förresten, vi började måla om altanen igår. Det blir så bra, ska ta kort och visa er! Vad upptäcker vi då? Jo, att grannen skruvat upp något på sin altan å skruven går in till oss, mindre snyggt, så jag får ta å prata med henne att hon får välja en mindre skruv. Jag jobbar i 1½ vecka till sen ska jag vara hemma HELA sommaren och det ska bli skönt. Det vi hittills har planerat i sommar är förmodligen en tur till Polen, en tur till värmland och ett bröllop :) Sen kommer äntligen Pierre och Stina hem från västkusten och hälsar på, ska bli så kul å ses!
Nehe, nu ska jag slappa i soffan en liten liten stund medan Tage sover sen ska jag ta tag i köket.
Ha en bra dag!

Söndagsmorgonen börjar på lekplatsen i str...

dsc00394 (MMS)

Söndagsmorgonen börjar på lekplatsen i strålande solsken, härligt!


Hoppas att xylocainsalvan på tandköttet gö...

dsc00386 (MMS)

Hoppas att xylocainsalvan på tandköttet gör att han sover bättre denna natten.


Kreta

Eftersom det är tråkig fotboll, snälla Tage börja med någon annan sport, så tänkte jag berätta om vår resa.
I torsdags åkte vi då till Kreta för sol och bad i en vecka. Men början blev något kaosartad.... Väl i bilen efter att lyckats övertala Stefan om att vi inte behöver ta med våra nycklar ( å mina nycklar hade vi gett till grannen som skulle mata katten) då Maria kommer och hämtar oss och hon har ju faktiskt nycklar till oss så frågar jag Stefan strax innan arenan om han tog Tages skinn. "Nej, jag sa ju till dig att du skulle göra det" "FAAAAAN", säger jag och vi får vända. Klockan är 15, incheckningen stänger 15.30...  Vad kommer vi på då? Jo, vi har ju inga nycklar... Grannen var fortfarande på jobbet så vi måste alltså åka hem till syster, hämta nyckeln, åka hem till oss och hämta skinnet och sen till flygplatsen på en halvtimma. Men jag ringer till syster i all hast medan Stefan vänder och kör liiiiiiite olagligt och frågar om vi kan få låna ett skinn utav dem, tack å lov så är Tage inte så kinkig med att han måste ha sitt skinn utan bara han har ett skinn så är han nöjd. Sen ringer jag Stefans föräldrar som också ska med och säger att vi kanske blir lite sena... Hem till syster, hämtar skinnet och drar iväg igen och då ringer Stefans pappa och säger att planet är försenade 1 timme, tack gode gud! Så då hann vi ju hämta Tages egna skinn :) Men det roliga var att trots att vi tog det lugnt när vi fick reda på att planet var försenat så var vi på flygplatsen 15.30 så vi hade ju hunnit hur eller hur. Sen blir planet försenad ytterligare en timme så vi lyfter inte förrän 18.35.
Sen kan man ju tro att historien slutar där men det är inte riktigt så.... Först försöker en norsk kille sno Tages vagn och sen när vi väl är vid hotellet och ska lasta ur väskorna ur bussen så säger jag till Stefan att vi ska ha en liten väska till, "du vet den med bara skor" (innan hade jag tänkt hur knäppa ett par andra damer var som hade skorna i handbagaget bara för att de inte skulle komma bort...) "Men den är inte med, tog du den på flygplatsen?" frågar Stefan. "Ehh, nej, gjorde inte du det?" Jaha, då har vi glömt en väska på flygplatsen med alla våra skor och necessären i plus 200 euro i (för Stefan tyckte det var smidigast att sprida ut pengarna i alla väskorna....) Snark, hur ska denna resa sluta?? Så det var bara att ringa till fritidsresors journummer och förklara läget men vi hade tur för det var ett par norrmän som var försenade och de skulle bo på samma hotell så 1½ timma senare hade vi vår väska :) Dagen efter ska Tage bada.... då har jag glömt att packa i hans badbyxor.... men det gick ju lika bra att bara i uv-dräkten :) Men resten av resan var toppen, härligt väder nästan för varmt ibland förutom på fredagen då det regnade, åskade och blixtrade. Vi har solat, badat, ätit gott, druckit massa gott och haft det super. Dock åker jag inte tillbaka till Platanias då jag inte var impad av själva stället utan nästa gång får det blli en annan del av Grekland. Jössess vad text det blev, nu ska jag inte tråka ut er mer utan visa lite bilder istället :)
Avslutar med en bild på mina fina pojkar, kanske lägger upp fler bilder nån annan dag.

Gissa vem som har feber... På min lediga d...

dsc00385 (MMS)

Gissa vem som har feber... På min lediga dag å allt.


Home sweet home

Då var vi hemma igen efter en härlig vecka på Kreta. Jag ska berätta allt om vår resa, som började lite kaosartat, men jag jobbar ju som en galning fram till tisdag så ni får hålla tillgodo med en bild så länge :)