Mattetentan

Idag fick jag reda på att jag fick VG på mattetentan!!!!!! Är grymt nöjd, hade 58/68. Så jäkla skönt att jag klarade den, hade inte velat göra om den i januari...
Så var jobbhelgen över för denna gång och nu har jag bara 2 helger kvar att jobba :) Det har varit lugnt i huset, man har inte märkt att det varit lönehelg tycker jag, eller så är det att vi har blivit helt grymma i kassan på att ta hand om våra kunder på ett snabb och effektivt sätt!
Kvällen kommer spenderas i sovrummet då det är fotboll på tvn....

v.31

Då har man gått över till singelveckor av det som är kvar av graviditeten. Tycker det inte kändes länge sen man räknade upp till 13v och nu är det bara 9½ vecka kvar...
Så här ser magen ut nu, det börjar bli tungt och så fort jag reser på mig så måste jag kissa....

Ut med skiten!

I helgen åkte det äntligen ut, det fula köket som suttit uppe sen 70-talet! Härligt, härligt! Pappa, mamma och Hardy var och hjälpte oss och vips så var det ute. När det alldeles tomt där nere. Idag har pappa och mamma varit inne igen. Stefan och pappa har satt upp nya gipsskivor på två väggar och imorgon kommer Hardy och målar taket en vända och på tisdag kommer han igen och lägger in golvet. Sen till helgen så kommer det nya köket upp och det ska bli helt underbart! Jag jobbar ju så det kommer bli extra roligt att komma hem och se den stora förvandlingen :)
Jag har också hjälpt till lite i helgen och jag har klarat mig från skador! Hallelulja!
Här är boysen i action!

Ledig tisdag

Idag är jag ledig och det är så skönt! Ännu skönare hade det varitom jag inte hade haft något inplanerat. Men kl.13.30 ska jag vara på studentbibblan för att fixa ett projekt i matten och 15.30 börjar matteföreläsningen. Kom även på idag att jag har mattetenta nästa tisdag och jag har inte pluggat nånting. Får ta tag i det nu.

Igår kom Stefan hem och sa att han hade fikat på torsdag på jobbet och att jag skulle baka. Så ikväll när jag kommer hem från matten får jag ta tag i det eftersom jag åker till Ullared imorgon. Men det är ju kul å baka så det är ingen fara, fast jag hade ju gärna velat smaka lite eftersom jag ska göra min favoritcheesecake... Men men...

Igår var vi och tittade på kakel till köket också och när jag bara fått Stefan till att titta på kaklet jag tyckte om så gick det hela mycket fort. Det bästa av allt var att det var kampanjpris på det och kostade endast 169:- kvm :) Det är vita matta plattor som är 10x40, kommer bli riktigt snyggt. I helgen börjar vi riva ut köket och nästa helg ska det upp om allt går som planerat (SNÄLLA, gör det för en gång skull!!!) Så nästa vecka kommer vi vara utan kök så vi får väl åka runt och äta lite här å var. Känns skönt att det är på G nu. Jag ska försöka hålla undan mig och min tå i helgen också :) Appropå tån så är det mycket bättre med den. Något magiskt hände natten mellan lördag och söndag för på söndagen kunde jag gå normalt. Så skönt, men nu har jag jobbat upp en blåsa på hälen och kan inte gå redigt pga den men men....

Nehe, nu ska jag fixa lite wellpapp till matteprojektet å sen är det lunch å Hem till Gården :)

Stortån 5 dagar efter

Tänkte jag skulle uppdatera läget med min tå. Läget är stabilt, ej livshotande. Men det gör fortfarande ont. Värst är när man har vilat foten och ska upp och gå och all vätska och blod ska ner i foten igen. AJAJAJAJ, vad det dunkar i tån då. Men det är bättre, jag kan gå lite bättre men man känner ju i resten av kroppen att man inte går som man ska. På jobbet går jag utan skor inne på kontoret och blir galen varje gång nån ska ha ett släp eller hemtransport för då måste jag ju på med skorna och halta ut. Får se hur tån mår på tisdag då den har jobbat i fem dagar...
Så här ser den ut nu:
Nu är det snart nattiboxa, kanske slinker det ner lite Ben&Jerry strawberry cheesecake innan :)

Stefans första babyplagg

Igår köpte Stefan sitt första babyplagg, det fanns bara en tröja kvar så han var ju tvungen att köpa den!


Aj, min tå...

Igår började vi greja lite med köket. Jag plockade ur överskåpen och sorterade bort sådant vi inte skulle ha osv. Sen skruvade vi bort högtalarna och lister. Sen lockade fotbollen för mycket för Stefan så han gick upp men jag kände att jag ville fortsätta pilla så jag började skruva loss luckorna. Allt gick jättebra till sista luckan.... När jag skulle skruva bort gångjärnen så åker den ner från diskbänken och träffar min stortå.... Den landade precis vid nagelbandet och jag trodde jag skulle dö så ont det gjorde. Fy fan! Det var liksom svårt att gråta för det gjorde så sjukt ont och det tog säkert en halvtimme innan jag bara kunde slappna av, jag låg stel som en pinne i sängen med foten i högläge och bokstavligen vred mig i smärta. Stefan hämtade min avslappningscd som jag ska övar på till förlossningen och det tog tre övningar innan jag kunde slappna av och andas som de sa på cdn. Samtidigt var det rätt skönt å veta att det hjälper, att man kan slappna av efter ett tag. Så nu är jag redo för allt! Som tur är har det värsta gått över nu i natt och jag har kunnat sova rätt så bra trots en pulserande storstå...



Det syns inte så bra men jag är helt blå under naglen nere vid nagelbandet. Ska bli spännande å se om jag får på mig ett par skor idag. Tur att jag är ledig!

Vårt nya kök :)

Igår hämtade vi nästan hela vårt nya kök. Bänksskivorna, diskmaskinen och en täcksida är kvar, de var lite för långa och för stora för att få plats i bilen. Hardy kom och hjälpte oss å bar. Jag var arbetsledare och gick pekade på det Stefan och Hardy skulle hämta. Ett jobb jag tyckte jag skötte alldeles utmärkt! Kanske borde hitta något sådant på heltid???

Tänkte visa bild på vårt kök som det ser ut nu ;)





Jag har lite grejer till som ligger i ett annat rum.... Ni anar att det är lite rörigt här hemma va? Vänta då bara tills vi ska ha ut det gamla köket... MEN tänk så fint det blir när det är klart. Måste ju bara kolla kakel å tapet också :)

Brrrr

Vad kallt och ruggit det är ute! Var ute med Leija precis och det var inte särskilt skönt. Här snöar det just nu, inga mängder direkt utan det fnyker lite. I år är jag verkligen redo för julen, det ska bi så mysigt med jul å jag ska pynta hela huset tror jag :)

Igår var jag hos barnmorskan igen. Min mage har växt nästan fyra centimeter sedan sist och jag har gått upp 3 kilo. Det tråkiga igår var att Carina berättade att hon inte ska vara min barnmorska längre. Hon ska börja jobba på ungdomsmottagningen 1 december och följer inte med mig till slutet. Det känns jättetråkigt för hon är verkligen super! Hoppas att Susanne är bra. Jag fick lyssna på hjärtljuden också och de varierade från 160 ner till 115 å så upp till 144 igen, det tyckte Carina var superbra för så låter ett friskt barn :) Han sköter sig min Svennis :) Däremot så har jag lågt blodtryck 90/60 så jag får tänka på att trampa lite extra när jag står still men annars så följer jag min kurva.

Nu väntas jobb i tre dagar sen är jag ledig i tre dagar, ska bli så skönt! Imorgon ska vi åka å hämta vårt kök. Hoppas att det mesta är hemma! Spännande värre!