JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL

Idag i barometern var det annons om kryssning i karibien igen, från 5.949:- och jag vill verkligen åka. Denna gången var det 7 nätter med avgång från Miami till Labadee - Jamaica - Grand Cayman - Mexiko. Jag vill verkligen åka! Det blev inte bättre av att jag kollade in fartyget. Titta själva










Badpremiär

Ikväll har det varit premiär i badkaret, nu är hösten här! Medan Stefan var på möte tappade jag upp ett bad och lyssnade på Laura Pausini. Det var superskönt, jag höll nästan på att somna så då var det lika bra att stiga upp.


Flytt

Igår hjälpte vi Martin och Magda och flytta. Det gick supersmidigt och på 2½ timma hade vi flyttat ur den gamla lägenheten och in i den nya. Helt sjukt smidigt gick det. Stefan var nöjd över att få köra lastbil. Själv fick jag köra Hummer :) Tycker det lätt slår lastbil! Hur som helst, deras nya lägenhet är hur mysig som helst och Magda kommer göra den superfin. Sovrummet kunde jag flyttat in i direkt! På kvällen svullade vi en tallrik från kalmargrillen, knappt några ord sas utan det var fullt fokus på maten.


Gustav och Stefan monterade Malm byrå och det gick så där måste jag säga....
Längst ner så stack det ut två skruvar och de kunde inte begripa varför det skulle vara så,
kanske för att den här biten skulle vara där, svarar jag... Men enligt Gustav så var den biten inte med när han tittade i bruksanvisningen.... Pojkarna tyckte att den biten var onödig, "man bara sparkar i tåna i den ändå...." Men de fick dit den utan att plocka i sär byrån.

Martin och Magnus tyckte det gick så sakta för Gustav och Stefan så de monterade en Lackhylla under tiden och undrade varför det tog så lång tid för Gustav och Stefan.... Nu vet jag inte om man kan jämföra en Malmbyrå mot en Lackhylla, hur som helst, Stefan och Gustav förlorade kampen trots att de började 1 timma tidigare....

Paus i vardagen

Idag jobbade jag bara på morgonen och sen åkte jag ner till mamma. Hon svarade inte när jag ringde men jag tänkte att hon är nog bara ute och grejar. Ringde nån gång på väg ner men fortfarande ingen hemma och när jag kom ner så kunde jag konstatera att hon inte var hemma... Då ringde jag till pappa å frågade vart hon var och då säger han att hon är i stan... Så typiskt! Men då åkte jag till Örarevet och tog en prommenad i solen med Leija, så härligt, så skönt. Det var verkligen en skön paus i vardagen, att man inte gör sånt oftare. Givetvis hade jag kameran med mig så här kommer lite bilder.







        


Ölprovning

I fredags var jag på ölprovning efter jobbet. Vi smakade 12 olika sorter men jag tyckte nog bara om hälften.... En smakade körsbär... och en var jätterökig, inte alls god. Min favorit bland ölsorterna var Singha. Vi kom även fram till att Pripps Blå är en underskattad ölsort.




LOVE

Idag har jag varit på Baronen och kollat in övervåningen. Jag hittade en skjorta, ett halsband, ett par örhängen och en top på NewYorker som jag tänkte ha i kväll när vi girls träffas hos Johanna. Sen gick jag vidare mot Village och hittade genast något som jag var tvungen att köpa. Det var fyra bokstäver, LOVE. Så fina, de står nu på vår sänggavel :)

Titta så fint det blev




Dammsugare

Vi behöver köpa en ny dammsugare, allra helst ska det följa med någon som gör det också eftersom jag är trött på att hela tiden göra det. Ja, ja vet Stefan du dammsög för två veckor sedan, frivilligt dessutom, men vi är faktiskt två som bor här så det får gärna komma frivilligt lite oftare. Men åter till själva dammsugaren. Den blir överhettad ganska fort, jag kan bara dammsuga en våning i taget och det är lite irriterande för jag hinner bli förslappad innan den har kylts av och är redo igen. Hos oss är det ALLTID dammigt, hur jag än ligger i och försöker ha det någorlunda snyggt så känns det som att det är förgäves. Vi har en hund som fäller så otroligt mycket hår att jag nog snart måste ta henne till veterinären och kolla upp saken. Det är inte så att hon har kala fläckar, otroligt nog, men hon fäller helt sjukt mycket hår. Stackars Saga är helt vit om kläderna när hon har varit hos mig.

Hmm, känns inte som att jag är på så bra humör idag och vi som har CSI på jobbet... Men jag hoppas på att kvällens ölprovning ska göra mig på bättre humör. Förövrigt så hyr aldrig en byggställning om ni inte vill bli ruinerade!

Äntligen

Äntligen är jag klar med stryktvätten! Den har varit proppfull ända sedan innan sommaren men nu äntligen har jag kommit igenom den. Det enda som är kvar är två dukar som jag tänkte mamma skulle mangla. Självklart går jag ut stenhårt och räknar med att jag ska styrka så fort jag har tvättat så jag får undan det med en gång.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av min vän Linda, misstänker att hon är så nyfiken på mitt liv så det är lika bra att anta den :)

5 saker i min frys

vitlöksbröd (ett måste)
grönsaker
glass
kyckling
fiskpinnar

5 saker i min handväska
gamla kvitton (är sämst på att slänga dem)
plånbok
mobil
bilnyckel
husnycklar

5 saker i badrumsskåpet
linsvätska
sax
fästinghalsband (ett gammalt som jag tänk å lämna in på apoteket  i över ett år)
toapapper
bindor

5 saker i min garderob
handdukar
kläder
överkast
kuddar (jag får ha allt sånt i min garderob, Stefan har bara kläder...)
skärp

5 st jag utmanar:

Sara
Emilia
Stefan
Caroline

Woho!! En mer än förra gången! Nu ska jag steka pannkakor!

Lek och plask

Idag har jag varit med Saga och Magnus i simhallen. Varje tisdag är de där och lär sig nya saker i vattnet. Jag följde med idag för att ta lite kort. Det var inte lätt efter som de rörde sig väldigt mycket men jag hoppas att det blev några bra kort iallafall. Jag lyckades ta några kort med mobilen som jag tänkte visa. Jag vill också ha barn så jag kan gå å leka i simhallen!







Regn

Nu är jag jävligt trött på detta regnande. Idag SKA vi bli klara med vår gavel så sluta regna NU med en gång!

Ny hobby

Jag har skaffat mig en ny hobby. Det hela började med när jag var på Citygross, jag skulle egentligen inte ha något särskilt utan gick mest runt och tittade. Då hittar jag garn och stickor och bestämmer mig bums att jag ska sticka mig något. Jag har faktiskt både stickat tumvantar och raggsockor i högstadiet så lite koll på det hela har jag men jag börjar med något enkelt som en halsduk. Den blir grå och är ju självklart skitsnygg, jag ska ta bild på den och visa hur långt jag har kommit. Den är lätt och sticka med räta och aviga maskor och alltid börja och sluta med en rät. Stefan tycker jag är en tant, så Sara, jag förberder mig för pantertanterna... Hur som helst, jag tycker det är kul och min nästa ambition är att sticka en tröja, dock inte till mig själv då hade den aldrig blivit klar. Så det minsta jag kan komma på är Emilias blivande bebis och då har jag ju bara fem månader på mig... Hmm, får se om jag gör det.

Nu ropar maken att maten är klar så det är lika bra att lyda och gå ner och hämta lite.

Pöss!

Bästa torsdagen på länge

Idag är det bästa dagen hittills denna veckan för jag är ledig :) Idag har jag bara två måsten också, ska bara handla två ventiler och lite mat sen tänkte jag att jag skulle sy lite. Igår var vi några från jobbet som träffade hemma hos Ingela och firade av två som skulle sluta. Det var himla trevligt. Jissess vilket hus hon hade, hennes kök var som halva vår nedervåning, minst. Det var som ett palats, så skulle jag också vilja bo! Lägger in en video från en utav mina favoritsångerskor, Laura Pausini. Hon sjunger så fint och italienska är ju så fint! Jag har ingen aning vad hon sjunger om men hon är så bra.

Ika hon är tlött, tlöööött

JA!!! Jag är fasen skittrött och jag har en dag kvar att jobba innan jag får lite ledigt. Att jobba sex dagar i rad är slitsamt, man tror inte det men jissess. Särskilt om man hade över 10000 besökande på jobbet i helgen.

Annars så händer det faktiskt inte något spännande här. På torsdag ska vi ha en liten snickardag här och försöka komma förbi taknocken sen är det full fart som gäller i helgen för att bli färdiga, då har faktiskt Stefan och jag fixat det mesta själv och det känns rätt kul men utan min käre far hade vi inte kommit någonstans. Det är tur man har honom! På tal om pappa så firade han och mamma 35-årig bröllopsdag igår, jissess vad länge, om 34 år firar Stefan och jag det och då är jag 60 år och ska snart gå i pension... oj... det var alltför deprimerande och tänka på det så det lägger vi ner.


Adios amigos!

Seg igår hurtig idag :)

Idag har jag minsann inte legat på latsidan eller ja... jag steg inte upp förrän nio men är man ledig så är man. Jag har hunnit med å tvätta, åka en sväng till Ikea och komma ut med betydligt mer än bara duschcreme som var tanken, jag har satt upp en ny köklampa (vi skulle egentligen vänta tills vi gjorde om köket, men då kan jag ju få en ny då med :) ), skruvat ihop en ny anslagstavla och bakat bullar. Hej  vad det går :)

Nu ska jag ut med hunden, hänga upp tvätten, göra avokadoröra med räkor, göra carbonarasåsen klar så den bara är att till å värma ikväll efter vi har spikat på huset. Hua.... Ibland måste man bara skryta med sig själv när man har varit duktig eftersom ingen annan ser det.

Snickarna

Japp, då har vi varit i farten igen maken och jag. Vi har snickrat för fullt på huset nu ikväll och det har gått redigt bra. Först fick vi sätta fast den nya pappen och det var ett kapitel för sig då det blåste ganska mycket men vi fick dit det och "enkvartumtre" bitarna föll på plats som smör eller ja nästan i allafall. Två telefonkonferenser hade jag med pappa mest för att kolla läget och se så vi inte gjorde något dumt så nu ska jag lägga upp lite bilder så han kan följa arbetet. Så ursäkta om bilderna inte är så spännande men de är mest för att visa pappa hur långt vi har kommit.





Ledig

Idag och imorgon är jag ledig. När jag jobbar så brukar jag önska att jag var ledig så jag kunde göra det å det å det, jag har alltid MASSOR med planer men sen när jag väl är ledig så blir jag så seg och lägger mig framför tv eller sitter vid datorn och vips så försvinner timmarna och så är det kväll och man ska laga mat.... Idag har varit just en sådan dag. Mina planer för dagen var att baka bullar och banankaka men icke... Jag SKA göra det imorgon så vill nån ha fika så har jag det imorgon :) Men jag har iallafall hunnit med en tur på stan idag. Jag har bytt Stefans tröja till en större storlek, jag har bytt mitt guldhjärta jag fick av Stefan på bröllopsdagen till ett mindre borstat guldhjärta plus att jag fick en ring också och lite pengar över på presentkortet  :)

Nu ska jag snart börja med middagen, kycklinggryta blir det idag.