Dag 3

Idag blir det ingen bildrapportering, vi har gjort den tredje väggen klar och sen ville min man inte göra mer. Han var lagom trött på det hela sen hade inte det jag målat tidigare idag torkat redigt så vi bröt för kvällen. Men jissess vad tiden går fort när man grejar ändå hade jag skurit tre längder så det bara var att limma och sätta upp. Innan jag släcker lampan så får jag se att vi har gått emot det nymålade.... Det sitter lite hårstrån från både katt och hund och människa.... Å då blev jag så där trött igen, måla IGEN.....

Baka baka liten kaka

Nu i eftermiddag blev jag sugen på att baka så hittade jag denna kakan, sockerkaka med vaniljfyllning. Vet inte om den är god än, har inte smakat.


Back in buisness

Japp, då var jag ifatt igen. Hålet och dörrposten är numera målade i blank antikfärg. Gud vilken skillnad....

Dag 2 i bilder

Första väggen är helt klar. Cover up tapeten kräver apmycket lim! Vi tycker vi
öser på men ändå får vi komplettera på vissa ställen.


Lite pill vid fönstrena men det gick bra. Här mätte jag lite galet
så biten blev för kort, oj då.....


Det är varmt med bygglampa....


Å vips så var andra väggen klar, bara två kvar :)


För er som tror att jag bara stått vid sidan av och tagit kort så är det helt fel. Jag har mätt fel men jag har även mätt rätt och jag har hjälp till att sätta fast de också men som vanligt eftersom det är min blogg så finns ju jag sällan med på några kort. (är ju knappt med på Stefans heller för den delen...) Nu ska jag fika lite innan det är läggdags.




Dag 2

Då ska vi börja tapetsera igen, vi har precis varit och hämtat tapetbordet hos Magnus å Maria. Innan vi åkte var pojkarna tvungna att battla mot varandra i Guitar Hero... men nu är vi på banan igen och det är dags att börja dag 2 i den nya följetång "Operation siffrummet".

Sovmorgon

Idag har jag tagit sovmorgon. Gick inte upp förrän 10.30 :) det tar ju ett tag å vänja sig vid sommartiden.... Idag är jag öedig och jag har inget särskilt på agendan. Det blir å småplocka lite här hemma. Nu ska jag äta frukost eller dricka frukost rättare sagt, jag har gjort en smoothie med färska jordgubbar :)

Hoppas solen lyser hos er också!

Mmmmm

Det är här så gott, jag kan inte sluta äta.....


Direktrapport

Så här ser det ut just nu i soffrummet




Jag blir så trött...

...på mig själv ibland. Idag skulle jag måla hålet på "soffrumssidan" så att vi kan sätta upp cover up tapeten imorgon. Jag går och hämtar målarburken och upptäcker att locket inte var på riktigt sen förra gången den användes så färgen var helt torkad. Jaha, det var ju bara att åka och köpa ny färg. På Jula tittar Stefan och jag på varandra och konstaterar att det är nog halvblank och vit färg vi ska ha. Vi åker hem, jag börjar måla. Hålet målades en gång, sen skulle jag ge mig på dörrposten en gång till. Vi har gjort en rispa i brädan så jag tänkte om jag måla över den så syns den nog inte så mycket. Men, tänker jag, vilken färgskillnad det var, jaja, jag får måla hela dörrposten en gång till då. När jag är klar läser jag på burken hur penslen ska rengöras. På burken läser jag bland annat att färgen inte gulnar, yeah right tänkte jag, det var ju lite färgskillnad allt. När ställer jag penslen i vatten så får jag syns på en färgburk till och vad hittar jag inte då??? Jo, den rätta färgburken som vi målat både hålet och dörrposten med från början och vad var det för färg??? Antikvit och blank.... Inte en siffra rätt hade vi. Så nu blir det ju till att måla om allt igen till den antikvita färgen. Har man inte jobb så skapar man mer jobb....

Wii fit

Igår var jag hemma hos syster yster en sväng. Magnus hade gått bananas på Media Markt och köpt både Wii fit och Guitar Hero World tour. Självklart ville ju jag testa Wii fit lite mer. Det är så himla roligt måste  också köpa det. Är ju lite svårt att få bra kort när det är i rörelse men jag kanske får bättre kort ikväll. Men håll till godo så länge på ett kort på Magnus när han rockar med rockringar.


Planterat om blommor

Idag har en del av mina blommor fått lite ny energi i form av ny jord. Jag hoppas att de ska bli glada! Jag har även satt i lite näringspinnar så att de ska bli fina.



Tittar man noga på tavlan i bakgrunden kan man även se några snygga poser på mig  :)

Ika bakar

Idag har jag bakat kakor, två sorter blev det. Leilas choclate chip cookies och kolakakor. Det blev så gott, varför bakar man inte oftare det är ju så gott med hembakat. Självklart har jag dokumenterat allt.





Leija undrade om det inte kunde trilla ner något till henne men det kunde det inte!

Soffan såld?

På torsdag kommer det en och tittar på soffan. Han sa i annonsen att han ville ha den men så klart ville han titta först. Men den är ju i fint skick så jag tror det blir affär. Gutt mos!

Mätt

Nu är jag så mätt, det blev pizza till middag idag och det är en historia som jag nu tänkte dela med mig med. Det började med att vi bestämde vilka pizzor vi ville ha. Stefan skulle ha en Kreta och jag ville ha en bussola med rollokant. Jag letar upp numret som numera finns inlagt i min mobil....

"Pizzahuset, god kväll"  (Pizzahuset, har Saloniki bytt namn?)
"Hejsan jag skulle vilja beställa två pizzor"
"Ja tack..."
"En  Kreta"
"Kreta? eller Margareta?"
"Nej, Kreta vill jag ha ingen Margareta"
"Margareta menar du?"
"Nej, Kreta."
"Men vi har ingen pizza som heter så" (Börjar ana oråd, har jag kommit till fel ställe?)
"Men.... Jag har kanske ringt till fel ställe...."
"Har ni olika menyer hemma?"
"Ehh ja jo men jag skulle till Krysset"  (Jag ringde till krysset men tror att jag pratar med Saloniki...)
"Men du har kommit till Krysset" (Nu fattar jag nada, har de gjort om menyn igen, den kom ju nyss)

Stefan tittar oroligt på mig och börjar undra vad jag håller på med och undrar om jag inte har ringt fel. Och då slår det mig, jag har ringt till fel pizzeria. Snabbt fick vi ändra oss (eller bara Stefan jag ville fortfarande ha Bussola) Väl framme vägrar jag gå in och hämta pizzorna utan skickar in Stefan. När han kommer in så undrar han om Stefan har beställt, "Nej inte jag men min fru försökte innan" och då kopplade han på pizzerian. Det hela slutar med att Stefan kommer ut med en ny meny, han på pizzerian tyckte vi behövde det.....

Tyvärr kan jag inte skylla min förvirring på graviditet som Sara, jag har helt enkelt inte hjärnan med mig hela tiden....

Brrr

Fy vilket väder det är ute! Det blir snabba prommenader med Leija kan jag säga! Idag har jag varit duktig. Jag har städat ur "soffrummet" så att vi till helgen (?) kanske kan sätta upp coverup-tapeten :)  Sen har jag fixat med vår gamla hörnsoffa å lagt ut en annons på blocket. Vill ingen ha den, ja, då åker den helt enkelt till tippen. Så här snyggt blev den:



Nu ska jag ut med el doggo! Tjing tjing

Fynd

Idag har jag fyndat på Ikea. Jag köpte två karlstad 2-sits soffor för 2500:- och de skulle egentligen ha kostat 8995:-  Det tycker jag är ett bra fynd. Nu ska vi bara hämta dom och sen få plats med dom i huset men nånstans går det ju att klämma in dom så länge. Just nu är det blå klädsel på och det vill jag inte ha utan det blir nog att köpa till de vita klädslarna. Sen ska de stå i det nyrenoverade "soffrummet" när det nu blir klart.....

Så var denna helgen över

Alla helger går fort oavsett om man jobbar eller inte. Denna helgen har det varit bra med folk på Ikea vilket gör det lite lättare att jobba. Finns alltid saker å göra å det är kul. Daniel skrämde skiten ur mig idag, tur att jag inte var kissnödig för då hade det hänt en olycka... Jag gick och pratade med honom i telefonen och går in på kassakontoret och bäst var det var så hoppar han fram bakom en dörr... Å herre gud vad rädd jag blev. Sen busringde han till mig från släpvagnstelefonen och låtsades att han var vår kära vän Lars von Freetrailer och det tog ett par va? innan jag förstod att det var han. Så kul å jobba med honom man får alltid skratta lite :)

Nu är det en lång dag imorgon också sen är jag ledig i två dagar sen jobbar jag två dagar å är ledig helgen, WOHOOOO!!! Å inget är inplanerat i helgen än så det känns skönt. Nu ska jag hjälpa till med maten, chicken nuggets med pommes blir det idag.

Tjing tjing

Ledig dag

Idag har jag varit ledig, man behöver det när man jobbar långa dagar i helgen. Som vanligt går tiden jättefort när man är ledig och förmiddagen bara försvann på två röda men jag har ändå hunnit med lite. Maria, Saga och jag har varit och hälsat på familjen Lindholm och deras senaste tillskott Josefin. Hon var ju bara så söt och vilka kinder sen....  Det är tur att det finns fler än jag som har dubbelhaka :)





  




Efter besöket i Trekanten åkte vi vidare till Sagas dagis där det var invigning. Pippi Långstrump var där och sjöng med alla barnen. Saga fiskade sånger hela tiden och sjöng med. Sen visade hon runt var hon brukar leka. Alla kort där hamnade i Marias kamera.

Nu ska jag dammsuga lite och sen laga mat. Pannkaksrulltårta blir det här idag å sen bär det av in mot stan till Sarah :)

Jag är så trött

Jag tycker jag har väldigt många perioder då jag är hur trött som helst. Det hjälper inte att jag sover mycket för det känns som att jag bara blir ännu tröttare av det. Idag kom jag upp vid halv tio men jag hade kunnat kliva upp straxt efter åtta men jag kommer inte upp ur sängen. Kvällen innan tänker jag att jag måste masa mig upp  men när jag väl ligger i sängen sen så är det ju så skönt och jag kan nog somna om hur många gånger som helst. Jag önskar att jag kunde bli lite piggare, var det inte det man skulle bli nu så här mot våren????

Josefin

Nu på morgonen blev jag faster till en liten Josefin. Det var en rejäl tösabit som kom. 4300g och 51 cm lång  :)  Allt hade gått bra och alla mådde bra.

Grattis Roger och Mia till tjejen, jag är övertygad om att hon är jättefin!

Kalas och kroppkakor

Igår hade vi lite födelsedagskalas för mig och jag slog på stort och bjöd på kroppkakor. Jag hade kunnat göra de själva men jag ville ha med mamma för säkerhetsskull så jag verkligen vet till nästa gång hur jag ska göra. Middagen blev en trevlig överraskning för de som kom. Jag fick fina presenter, nästan alla var från samma ställe och det var från IKEA. Men nu är det ju så att vi ska byta kök och jag vill verkligen att det ska bli klart innan sommaren så alla bidrag är ju ett plus. Stefan tyckte jag kunde önska mig något som vi båda kunde ha nytta av så som en ny tv....   Tack alla för presentkorten!!!! Nästa gång kanske kroppkakorna är gjorda i mitt nya fina kök.

Utav Stefan fick jag en bok som han hade gjort själv med kort från vårt bröllop. Han tycker jag är lite seg med att färdigställa albumet så han tog tag i saken. Den är hur fin som helst men jag ska nog göra klart albumet också så man kan ha både och :) Här är lite smakprov från boken:




Det är inte lika suddigt i boken....



Tack än en gång för presenterna och för firandet igår!

Vi går ut!

I lördags mitt under melodifestivalen bestämde Fidde och jag att vi skulle gå ut å Stefan var inte svår att övertala direkt. Innan vi gick ut satt vi och spelade geni här hemma även om jag inte vann nångång så kunde ändå en del svåra frågor som inte pojkarna kunde :)


Lite mat hann vi få i oss också, kycklinggryta med currysmak.


Jag har ju självklart min blinkande pinne när jag tittar på melodifestivalen. Den var väl värd sina 60kr för fyra-fem år sedan.

Efter melodifestivalen svirade vi om och tog bussen in. Bakom oss satt en överförfriskad tjej som inte mådde så bra. Hon satt å spottade (fräscht tjejen) och hulkade, jag var nära att erbjuda henne en bajspåse men gjorde aldrig det. Tack å lov så behövde hon inte kräkas. Väl ute på Harrys var det kanonkul, träffade massa kul folk och Stefan och jag konstaterade än en gång att vi är för sällan ute.

Tålamod

Nu har Leija och jag varit ute och gått en runda. Det är ju så skönt nu när det börjar bli ljusare om kvällarna och man kan komma igång och gå lite mer. Tycker det är lite läskigt och gå själv ute i mörkret så på vintern blir det mest smårundor så Leija bara kan uträtta sina behov. Anyway, när vi är rätt nära hemma så kommer det en likadan hund som leija kanske 20 meter framför oss och då ballar Leija ur och tror att det är Emmy (Leijas hatobjekt). Hon drar som tusan och reser ragg och till slut kommer det, skallet, dock bara en gång men det kom och då försvinner mitt tålamod med en gång. (Jag brukar ha ganska bra tålamod om man jämför med Stefan som tappar det på  1 nanosekund när det gäller Leija) Jag accepterar inte att hon skäller på andra hundar så då börjar hennes och min fajt hela vägen hem (kanske 150m). Hon drar och glor efter den andra hunden, jag drar och sliter i kopplet  och morrar (helt fel metod men va faaaan... ) Jag försöker få henne till att sätta sig ner, det går sådär bra. Det slutar med att jag går i väldigt kort koppel med henne hem och är allmänt förbannad och stannar ett par gånger och skäller ut henne (som om det nu skulle hjälpa). Till råga på allt så har hon givetvis rullat sig i något under promenaden så det blev dusch när vi kom hem. Nu ligger hon i korgen, blöt och surar, och där kommer hon få ligga resten av kvällen! Så går det när man inte kan bete sig på ett vettigt sätt eller lyssnar på matte.

Ledig helg :)

Det känns som att det var evigheter sen jag var ledig en helg men det är ju "bara" två veckor sen. Jag måste säga att jag är jävligt trött på att jobba helg, ska bli riktigt nice och få slippa det en dag. Annars så är väl allt som vanligt här. På måndag är den stora dagen då jag ska byta ut sexan i åldern till en sjua, tänk om tvåan inte hade varit före då skulle man börjat ettan till hösten, gud vad skönt å slippa vara vuxen en stund :) Tänk om man fick leva om sitt liv fast det hade samma slut, då skulle jag verkligen passa på njuta av vissa stunder mer men nu får man ha dem i sitt minne i stället :) Nej, nu tycker jag det blev lite väl djupt så här på fredagen. Jag tror minsann att det är dags att korka upp vinflaskan och börja fira helgen.

ha en trevlig helg!

p.s jag kan stava till promenad, men det kunde jag tydligen inte då d.s

Långprommenad

Nu har Leija och jag varit ute på en långprommenad. Jag började lyssna på "Män som hatar kvinnor" och kände att jag ville gå längre än den vanliga prommenaden. Men jissess vilken bitande kyla det är ute så det var rätt skönt å komma in igen.

Idag ska jag åka och hälsa på Viggo och Emilia, var ju två veckor sedan jag såg dem nu så det ska bli spännande och kul.

Mysbrallor

Idag kom tröttheten efter att ha jobbat så många dagar i rad och känner att det är mysbrallor som gäller. Igår var det inte så farligt, jag var nere hos mamma och vi var ut å gick och stickade och jag var hur pigg som helst. Men så igår så fick jag stänga in mig i sovrummet för Stefan hade fotbollskväll med grannen och en gammal arbetskollega, jag tycker verkligen inte om fotboll så jag hade inte så många alternativ. Men tillbaka till sovrummet, Stefan  har köpt en spikmatta och den testade jag igår, samtidigt som jag låg på den passade jag på att läsa broschyren och en av effekterna var att man blev trött och kunde somna. No shit Sherlock.... Det tog inte 10 minuter förrän jag hade somnat och bäst var det var så tittade Stefan in och sa att han skulle köra hem Adler och vips så hade jag sovit i 2½ timma.... då var det ju bara att pilla ur linserna och gå och lägga sig på riktigt och sen har jag sovit till nio idag och jag måste säga att jag är ganska seg. Hoppas på att jordgubbssmothien ska hjälpa som lite energikick.




VÅR

Idag är det väl vår ute om något. Så härligt! Jag tog en långprommenad med Leija nu på förmiddagen och det var så härligt. När jag kom hem passade på att vårstäda lite på framsidan. Slängde granriset, gamla döda höstblommor och löv. Man blev allt sugen på att fixa lite mer i trädgården nu MEN jag har projekt inne som jag eller VI måste bli klara med innan vi tar tag i trädgården.

Jag jobbar idag också 12.30 till 18.15 sen är jag ledig i två dagar, förutom att jag ska in på möte imorgon mellan 8.30 och 10.30. Sen tänkte jag ta en tripp ner till mamma, var hur länge sen som helst jag var där nere. Sitter och fundera på om jag ska göra pastasåsen klar nu innan jag åker och jobbar så är den bara till att värma ikväll, finns en risk annars att det inte blir någon mat alls ikväll...

Lägesrapport

Hej hej! Hoppas allt är bra med er, själv är jag helt slut. Trodde aldrig jag skulle komma hem idag...men till slut så fick även jag gå hem. Idag har det varit mycket folk, lite för mycket för att jag skulle hänga med men men så är det ju ibland. Den ena 10 timmars dagen är avklarad och imorgon kommer nästa. Ser fram emot tisdagen då jag äntligen är ledig efter 7 dagars jobb, har bara ett litet möte på jobbet vid 10 sen är jag ledig resten av dagen, tror jag ska vara ledig på onsdag med, har inte redigt bestämt mig än.

Nu har darling och jag svullat i oss taco så vi är lagom mätta, det blir soffan hela kvällen! Hoppas ni får en skön helg, vill ni träffa mig så är jag på IKEA hela helgen :)

Vill ha!!!

Det är några som har fått höra om min porrtidning eller snarare porr-reklamblad. Jag bara älskar den och nu tänkte jag dela med mig. Det är ganska länge sedan jag fick hem det här bladet men jag har inte kastat det och kommer inte att göra heller. Me want, me want it bad!



Å det här är första uppslaget, my god.... Jag fastnade för en ring med en gång och det var den här:

Visst är den helt underbar??? Jag blir alldeles till mig.... Givetvis var det den dyraste men skit i det, ME WANT!!!!!!

En bitjävel

Jaah, så långt kom Stefan och jag ikväll när vi skulle köra ett ryck i soffrummet. Stefan tröttnade rätt fort och jag var väl inte sen att hänga på men jag önskar att han hade velat fortsätta en stund till. Nu ska jag försöka köra ett ryck imorgon så Stefan kan ta det sista i helgen. Så här ser det ut nu


"Bara det här kvar"



Lagom pigg make.

Blommor

I fredags fick jag en bukett blommor av mina kära vänner, de är bara för söta. Nu efter några dagar så buketten tagit nu form, den ser numera ut så här.


Kineser, överallt kineser

Eller ja, i alla fall fem... De har verkligen lyst med sin frånvaro men idag såg jag dem gående i området där det skulle (ska?) ha byggts ett hotell. Jag måste erkänna att jag var en av de som var lite skeptiskt till hela denna Fanderdungrej, tyckte kommunen sålde av lite för mycket lite för snabbt och se nu hur det har gått. Undra om det går å skaka liv i det igen?

Planer för dagen

Idag är den enda dagen på denna veckan som jag är ledig sen jobbar jag i 7 dagar i sträck så jag tror att jag kommer vara lagom mör nästa vecka vid den här tidpunkten. Anway, idag ska jag pilla tapeter och åka och handla, det är väl de stora sakerna som står på agendan. Sen tänkte jag hinna med och slå en pling till Emilia också. Så måste jag komma ihåg och läsa och fylla i papprena från Handelsbanken, tror det var om någon livförsäkring.... Är ju så tråkigt sånt....

Mer tyg

I dag var det dags igen att förändra med tyg. Denna gången var det då kuddarna i soffan som skulle få sig en uppfräschning och jag tycker att det blev himla bra faktiskt.

Tyget heter Anne-Marie och kommer från Ikea.




Babyshower nr 2

Igår var det dags för babyshower nr 2 och denna gången hamnade jag på Öland hemma hos Sara. Precis som förra gången var det kanongod mat och sällskapet var superbt. Dock innehöll denna babyshower mer snusk än den andra vilket  brukar vara rätt svårt att undvika när vi träffas. Sara fick en massa fina paket såsom kläder, klippkort med barnpassning, mysig filt, Laban och Jag- boken om mitt första år och så te å lite annat gott. Saras syster berättade om sina erfarenheter med att föda och ibland kände jag att adoptera kanske inte är så fel... Hur som helst, kvällen var jättemysig och nu väntar jag med spänning för att se vem som är tur för nästa babyshower. Magda frågade Teza när hon skulle gifta sig och skaffa barn så det är kanske hon som är på tur  ;)