Saffransbullar

I år har jag testat ett nytt recept på saffransbullar. Det är som vanliga bullar fast med mandelmassa i mitten i stället. Ska bli himla spännande å se hur de smakar, jag vet inte redigt om jag tycker om mandelmassa... Har inte gjort det innan så det återstår att se.


Eget skrivbord

Tage har ett eget skrivbord med egen dator... under vårt skrivbord :)


Söndag och första advent

Idag var det min morgon med Tagis. Stefan var ute med KAF igår så han förtjänade lite sovmorgon. Men vid halv tio tyckte Tage och jag att det var dags att han vaknade men 10 minuter senare såg det ut så här i sovrummet...



Båda toksov... Hmm... Jag passade då på att baka lite scones så det blev en härlig första adventfrukost. Jag kan visa en annan bild på min kära make... Lägg märke till handen på bröstet, visst ser han härligt pigg ut???


Eftermiddagen spännderades hos Emilia, Micke och Viggo. Vi drack glögg, åt pepparkakor och gjorde rocky roads. Som vanligt undrar man varför man inte ses oftare. När Tage upptäckte Mickes gitarr och blev aparg när han inte fick leka med den var dags att styra bilen hemåt.

En fika på altanen kanske?

dsc00156 (MMS)

En fika på altanen kanske?


Snö och översvämning

Idag har Tage och jag varit nere och mamma och pappa. Mamma och jag var och handlade leksaker på Vikingtoys för värsta fyndpriserna :) Vi blev inte kvar så länge eftersom det började snöa och blåsa allt mer så efter halv fyra satte jag in Bananis i bilen och så började vi vår färd hem, en färd som tog 1 timma och Tage sov hela tiden.

På vägen till Djursvik så är det översvämning en bit och jag mitt nöt kommer inte på förrän jag är på väg hem och nästa kört förbi allt att jag kan ju ta kort på det... Men ett fick jag iallafall.



Men nu har ju bilen fått sig en rejäl tvätt undertill iallafall...  :)

Sen strax efter Resby hamnade vi bakom en plog så det gick inte mer än i 50-60 ända in till Kalmar men det gjorde ingenting för vi hade inte bråttom utan det var snarare rätt skönt att ta det lugnt i snöovädret. Men givetvis så finns det ju de människor som inte kan ta det lugnt. Efter infarten till Ljungbyholm blev vi omkörda av en Mercedes och denna bil kör sedan om hela kön framför mig och plogen precis när vi kört förbi Hossmo. Jag blir galen på såna människor, fine om de är dumma och vill riskera sina liv med att köra om bilar när det kommer massa mötande bilar och är alldeles moddigt i mitten av vägen men mitt liv tycker jag inte att de behöver riskera med att göra idiotiska omkörningar. *Morr*

En orkan inne?

Jag trodde det var ute som det var en orkan som drog förbi men tydligen passade den på att ta en tur inne hos oss också...


Adventspyssel

Just nu är vardagsrumsborde proppfullt med massa grejer inför advent. Men jag har hunnit med att göra lite. Julstjärnor i fönstrena nere är uppe, en på bordet i köket, hyacinter är planterade och en ljusstake preparerad. Imorgon börjar jag nog att sätta upp sakerna, kanske att det till och med tittar fram en tomte, så tidigt har jag isåfall aldrig satt upp en tomte...


Pepparkaksbollar

Ikväll har jag gjort pepparkaksbollar. De var inte så svåra att göra man behövde bara krossa 150g pepparkakor och sedan röra i 100g phiadelphiaost och sedan doppa dem i choklad. De blev helt ok men jag tror inte man behöver finkrossa pepparkakorna å så kan man ta en eller två pepparkakor extra.



Receptet kommer från Pernilla Wahlgrens hemsida där Jenny Warsén har en matblogg.

Premiärturen avklarad

Snön låg kvar idag när vi vaknade och det var ju tur för då kunde Tage åka en tur i sin nya pulka. Innan vi skulle gå hem till Therese och Wille för den obligatoriska onsdagsfikan så tog vi en tur i trädgården och det var mycket uppskattat särskilt när Leija sprang lös bredvid.



Men innan dess hade vi en kamp med overallen, skorna, mössan, ja, allt kan man säga. Tage var måttligt glad på mig och det slutade med att han låg blixt stilla på golvet som en stoppad korv medan jag klädde på mig.



Väl hemma hos Arnevings så fick vi (eller jag, tage fick inte smaka) smarriga morotsmuffins. Efteråt blev det lek och bus. Wille for fram med babygymmet istället för gåvagnen å det gick ju lika bra det.


Det älskade fårskinnet

Jag brukar säga att Tages bästa kompis är snoppen men den kommer nog faktiskt på andra plats när jag tänker efter. På första plats ligger ju helt klart fårskinnet. Tage har sovit på detta varje natt (japp, även på sommaren) i snart ett år. Han älskar sitt skinn, är han på dåligt humör kan man hämta skinnet och han börjar skratta. Frågan är om tjejerna kommer tycka det är lika kul när han är 15???



Ständigt nya upptäckter...

dsc00137 (MMS)

Ständigt nya upptäckter...


Ny sittplats

I eftermiddags hittade Tage en ny sittplats, hans mamma var dock inte lika glad som han...







Men så besviken han kommer bli imorgon när grinden är uppsatt...

Jag vet...

Jag vet att texten står mitt i bilderna men Tage vaknade så jag får fortsätta sen :) Men ser ni bilderna?

Galet!

Det är helt galet vad det regnar! Tänk om det hade varit snö istället, då hade det ju inte varit lika farligt och då hade ju Tage och jag kunnat vara ute och åkt pulka istället men nej.... Nu har Tage äntligen somnat en stund. Han somnade på väg hem från sången idag och det är värdelöst när han gör det för han sover inte så länge då, jag hade ju hoppats på att få i honom lite mat innan för mätt bebis sover ju längre :)

Jag ska ta tag i utseendet på bloggen. Ska byta nu till en standardmall så får jag sätta mig igen och fylla i och byta alla dessa koder för att få det som jag vill men men det måste ju se snyggt ut!  Nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan en stund medan Bananis sover, är galet trött idag trots att jag sovit bra men man har ju ett PAR timmar att sova igen :)

Räkpasta

Förra söndagen gjorde vi en räkpasta och den blev himla god. Så sa jag till min make att ta en bild på det så att jag för en gång skull kan visa maten tillsammans med ett recept. Så här bra kort tog han... Visst ser det aptiligt ut...


Hur som helst, så här gjorde jag.

Fräs en vitlöksklyfta och en hackad gul lök. Pudra över lite mjöl och häll på utspädd fiskbuljong och sen lite grädde. Låt det koka upp till en sås, salta och peppra. Det behövs inte så mycket salt då buljongen är rätt salt. Smaksätt med lite cayennpeppar. Till detta hade vi pasta så när den är i stort sett klar så häll i räkorna i pastasåsen. Voilá :)

Babysim

På torsdagarna går vi på babysim. Tage tycker det är himla kul och nu har han lärt sig att dyka och simma alldeles själv till mamma :) Innan vi badar ser det ut så här i omklädningsrummet.








Efteråt i bilen ser det ut såhär...

(Teza, vänd på huvudet....)


Försök till fredagsmys trots febrig unge o...

dsc00128 (MMS)

Försök till fredagsmys trots febrig unge och jag får bestämma hämtmat. Pizza,max, sibylla, thai? what to chose?


Har en kille som inte alls är på g. Kan de...

dsc00127 (MMS)

Har en kille som inte alls är på g. Kan det vara tänderna som ställer till det så?


Så här arg kan man bli när mamma sätter en...

dsc00121 (MMS)

Så här arg kan man bli när mamma sätter en i stolen för att hon ska sätta in något i ugnen...


Men morsan då!

Varför har du gömt detta skåpet för mig??? Fanns ju massa att banka på här inne!




Tänk om jag vore lite större...

...då hade jag kanske fått smaka på riktigt!


Smygprovar lite

Tage fick smygprova en födelsedagspresent eller kanske en julklapp, har inte bestämt när han ska få den. Helst hade jag ju velat ge den nu men det får vänta. Hur som helst så verkade den gå hem i alla fall :) Fast frågan är om inte lådan var roligare än innehållet...




Snö tack!

Tage vill ha snö så han kan prova sin nya pulka!


Klädfynd

I onsdags tog syster, mor och jag en sväng till Ullared. Jag var taggad till tusen! Efter lite felkörningar kom vi fram lagom till kl.10. Ingen kö in och väl inne så var det inte så mycket folk utan man kom fram. Förutom på leksaksavdelningen, där är det helt galet! Men det gick bra. Fick med mig julklappar och födelsedagspresenter hem,  men när jag väl kom hem så var det bara tre leksaker, ett pussel och två böcker... Vad hände med alla de andra grejerna som jag gick å bar på, trodde jag hade packat på mig massa leksaker... Hmm, får snart bli en tur till alltså! Jag hittade massa fina kläder till Tage, perfekt med priser som 29.95, 39.95 :) Kläder går ju åt som smör! Det dyraste i klädväg var en mysdress med luvtröja och med Alfonsmärket på, kostade 99:-. Det dyraste jag köpte var en leksak till Tage för 199:-, man blir helt galen där!

Här kommer en bild på kläderna jag köpte.



Passade även på att köpa badkläder till vi ska iväg i maj, ja, jag vet det är långt dit men det är lite skillnad på pris!


I kön...

dsc00099 (MMS)

I kön...


Ola-conny hade bra koll på sitt bröd!

dsc00098 (MMS)

Ola-conny hade bra koll på sitt bröd!


Vi är framme :)

dsc00096 (MMS)

Vi är framme :)


Bugg med bloggen

Det är något som inte stämmer med min blogg. Jag ska ha tre bilder på Tage längst upp, nån kan se den andra inte. P texten ska tydligen vara konstig med, jag ger upp snart. Här hemma ser allt ut som det ska så jag fattar inte vad det kan vara som är fel... Jag fattar ju inget av sånt här heller.... Jag får väl helt enkelt börja om från början....

Tvärtom

Idag var det inte Tage som fick åka i vagnen utan han har tagit en tur med Leija :)


Smarrig pasta!

Nu ska jag tipsa om en pasta som är helt sjukt god! Den är superlätt att göra vilket är ett stort plus i kanten!

Först måste man ugnssteka kycklingklubbor och då behöver man detta:

1kg kyckligklubbor
2-3 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 viktlöksklyfta
vatten
smör
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda soja, ketchup, rosmarin, oregano med 1 msk olja och lite peppar och pressa sedan ner vitlöken. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och häll på blandningen och pensla kycklingklubborna. Klicka över 3 msk smör och häll sedan 1 dl vatten i formen. De ska vara i ugnen ca 45 minuter (30min om de är färska). Ös gärna kycklingen ett par gånger. Spara gärna skyn och använd som fond till pastarätten.

Pasta pronto di pollo
2 pers

2 kycklingklubbor
200g tagliatelle
1 gul lök
½-1 röd chili, beroende på hur het ni vill ha den
1 färsk broccolibukett (ca 250g)
2 dl matl.grädde
sky från ugnsstekningen av kycklingklubborna (smaka av å se hur mycket ni vill ha) eller 2 msk konc kycklingfond.

Koka pastan. Skala och hacka löken samt dela och kärna ut chilin. Skär broccolin i bitar. Plocka köttet från kycklingklubborna och skär i bitar. Fräs löken och chilin i en stekpanna i olja till löken blivit mjuk. Tillsätt broccolin och kycklingköttet och fräs 1-2 min. Häll på skyn el. fonden samt matlagningsgrädden. Koka upp. Salta å peppra. Blanda pastan med såsen och hyvla över lite parmesanost. Klart :)


Jag fryser in resten av kycklingklubborna så har man det klart till nästa gång. Man kan även göra en nudelsoppa också men det tar jag en annan gång.

Receptet kommer från Ica Buffé nr 1, 2010.


Lära gå vagn

Igår var Tage och jag på IKEA tillsammans med alla andra människor... Målet var en lära-gå-vagn och ljus och det var precis det jag kom ut med också! Bra jobbat Ika! Tage tycker det är sådär kul att gå med vagnen, äta på handtaget är ju mycket bättre för att inte tala om att åka en tur med mamma å jaga Leija :)




Pappas present

Tage fick en nalle när Stefan hade varit i London och inte vilken nalle som helst, nej nej. Självklart blev det en Arsenalnalle... Men jag har kollat upp så man kan ta av tröjan på den :) Nu är han ett redigt fotbollsfan...



Ni ser hur förvirrad han ser ut va? Stackars barn...

Namn?

Jag försöker komma på ett bra namn till min blogg. Leija är ju inte så kul, det säger ingenting.... Mitt liv som mamma och fru kändes också rätt B, så hur svårt kan det vara att komma på ett namn.... Tydligen jäkligt svårt! Tänka, tänka, tänka...

Vem kan det vara??

Vem kan det vara som har lämnat dessa spår efter sig????





Jo, den här lilla ligisten...





Fix å trix

Tänkte bloggen skulle få lite ny layout men jissess vilket pill det var och jag som verkligen inte kan någonting om sånt här får ju sitta och lusläsa mig till hur jag ska göra och står det inte exakt som i förklaringen så har jag ingen aning om hur jag ska göra. Men men lite har ju hänt men nu somnar jag snart så jag får fortsätta imorgon eller nån annan dag :)

Lägesrapport

Det blir bättre och bättre med Tage. Hans näsa rinner inte lika mycket och hostan försvinner mer och mer men är fortfarande jobbig. Igår vaknade han efter nio på kvällen för att han hostade sådant sen tog det nog en timme innan han kunde somna om. Tydligen vill man inte ge barn under ett år hostmedicin utan man vill att de ska ha sina hostreflexer, men samtidigt kunde det variera beroende på vilken läkare man fick sa de på BHV. Tur att han snart fyller ett år så han kan få något mot hostan om den kommer igen ;)

Natten till igår trodde Stefan att Tage hade krupp igen och jag hörde att det lät när han andades så Stefan klädde på sig för att ta en promenad med honom men när han tänder sänglampan hos Tage så vänder han sig om och tystnar och andas normalt. Förmodligen så snarkade han så det vara bara för Stefan att hoppa ur kläderna och ner i sängen igen. Skönt att det inte krupp!


p.s listan med vad jag ska göra till jul blir bara längre och längre, konstigt nog med en massa gott godis... d.s