Boss

Ikväll har vi varit i Rinkabyholm och hälsat på den nya familjemedlemmen. Hardy och Birgitta har blivit med hund, en liten goldenvalp som heter Boss. Han är redan större än Leija och väger mer.... Men så söt!







Leija tyckte om sin nya lekkompis och kolla att han hade skött hygienen...


Sen blev Boss trött så han somnade under bordet :)

Farfar

Idag skulle farfar ha fyllt år om han hade levt, 87 år hade han blivit. Jag tycker inte det är gammalt alls, jag tycker att han hade kunnat få vara med några år till! Jag har inte varit hemma hos farmor sen dagen då begravningen var, inte för att jag inte vill utan för att jag drar mig lite för det. Det  kommer kännas så tomt utan farfar och jag vet inte om jag kan hålla tårarna borta. Det är över fyra månader sen han dog men jag har fortfarande svårt att prata om det utan att känna gråten i halsen. Älskade lilla farfar...

Nytt projekt igång

Idag när jag kom hem hade Stefan och hans föräldrar rivit farstukvisten, i helgen kommer pappa och bygger upp en ny. Min plan är ju att få klart det så fort som möjligt så vi kan måla klart huset nån gång. Sen ska vi bygga en altan och pilla lite, tror det kommer bli super när det är klart. Just nu ser det ut så här....



Det ser mycket större ut  nu och det är lite ljusare i hallen... Kanske skulle ha det så här??? Eller INTE...

Å så var midsommar över

Tänk att det alltid ska vara dåligt väder vid midsommar. Detta året har många blickar riktats mot himlen och funderats på om vi hinner äta innan regnet kommer, NEJ, det gjorde vi inte... Som tur var kunde vi bära bort bordet till carporten och sitta där under och inta lunchen i lugnan ro. För er som inte vet var vi i Djursvik, som vanligt. Jag älskar Djursvik och jag kommer bo där mycket under min semester! Helgen har varit supernice, ätit massa gott. Det har varit köttbullar, potatis, petit choux med nyplockade jordgubbar å grädde, exotisk planka med massa god frukt, smörgåstårta, jordgubbspaj och självklart grillmat. Så, nej, man har inte gått hungig så mycket.

Roligast i helgen var när Fidde pratade i sömnen och Magnus som skulle se till att Saga inte somnade baklänges....

Nu ligger jag i soffan och tar igen mig, maken är förmodligen berusad igen, denna gången i Göteborg och i väntan på att AC/DC ska spela. Denna veckan är det jobb i 3 dagar och veckan därpå i 6 dagar sen är det SEMESTEEEEEEER!!!!!!!

3 gjorda, 4 kvar

Då har jag jobbat min tredje dag och jag är helt slut, vet inte riktigt hur jag ska orka jobba fyra dagar till men sen är jag ledig en och jobbar en och sen är jag ledig i tre dagar och det är det jag försöker trösta mig med! Om en vecka är vi nere i Djursvik och jag hoppas innerligt att det blir bra väder så man kan sitta ute länge och kanske till och med sola lite.

I helgen är jag gräsänkling. Stefan och KAF-gänget åker till Ersta-gård och ska köra fångarna på gården. Hoppas de får kul, jag hade också velat göra ngt sådant! Stefan har varit duktig och stekt ägg till förbannelse och gjort över 30 mackor som de kan smaska på imorgon på vägen upp.

Nu ska jag somna på soffan tills Stefan har tjatat tillräckligt mycket på mig att jag ska gå in i sängen :)

Slappardag

Idag är jag ledig och jag har en redig slappardag. Jag klev inte ur sängen förrän kl.10 sen efter jag ätit frukost å varit ute med leija har  jag legat i soffan och tittat på diverse såpor. Nu har jag precis satt i mig en tallrik med pannkakor så jag är så mätt. Det känns som att jag är sjuk, jag är så trött och orkeslös, tur att jag var ledig idag. Tur är också att det regnar  ute för då kan jag ligga i soffan med gott samvete :)

Helgen har varit härlig. I fredags var vi och firade Magdas examen, hon kan numera titulera sig sjuksköterska å jag är så himla stolt över henne. Hon fick massa fina presenter och mycket blommor, precis som det ska vara på en examensdag. I lördags var vi på stan en sväng på jakt efter skor till mig men inte hittade jag det inte eller jo, jag köpte ett par men det var inte redigt såna jag var ute efter. Jag ville ju ha ett par snygga gympadojjor, hittade ett par men 1200:- var lite väl mycket tycker jag. På kvällen var vi hemma hos Maria och Magnus å Saga och grillade och tittade på fotboll, jag fick ytterligare bevis på att fotboll verkligen suger! Söndagen var också lite seg, jag hade helst velat ligga kvar i sängen men efter vi röstat åkte vi till kosta och shoppade och som vanligt kommer Stefan hem med mer grejer än mig. Jag hittade en top medan Stefan köpte tre pikétröjor och ett par jeans. Jag köpte en sak till, en stor godispåse att gå å mumsa på :)

Om jag orkar tänkte jag ta tag i stryktvätten annars så ska jag nog bara samla kraft till att laga middag. Känner för kycklinggryta med curry å ris ikväll.

Ha en trevlig dag!

Kroppkakor

Idag har jag gjort kroppkakor. Första gången jag gjorde de helt själv, ingen mamma att fråga om man kramat  ur tillräckligt, ingen mamma att fråga hur mycket mjöl det ska vara eller om jag saltat tillräckligt. Jag kan ju villigt erkänna att man är ju helt nåjjig när man gör dem. Efter jag rivit 5kg potatis kom jag fram till att jag hade nog för lite smet, i bilen å upp till affären för att köpa mer potatis. Sen var det det här med mjöl och saltningen... Tja, tänkte jag, det får väl bli pizza om det inte bli bra. Sen när väl kroppkakorna är gjorda och ilagda så var det kokningen. Det får inte koka för mycket, inte för lite utan alldeles lagom. Skruva ner värmen, skruva upp värmen, i med lite vatten, skruva upp, skruva ner.... Det ända positiva är att man hinner diska undan allt medan kroppkakorna kokas. Kroppkakorna gick att äta, dock var kokningen inte den bästa, så de fick ligga i lite mer än en timme, nästa gång ligger fokus vid att få till det perfekta kokvattnet!

Världens sötaste Axel

Idag har jag varit och hälsat på Axel och Sara. Så söt man kan vara! Än en gång konstaterar man att man bara kan sitta och titta på en bebis hur länge som helst utan att egentligen säga något. Det var hur kul som helst och se Sara och Axel. Spännande och höra Saras berättelse om hur allt gick till, som tjej så känns det som att man är inprogrammerad på att höra hur mycket som helst och man har tusen frågor för att en dag själv kanske vara lite förberedd på det. Jag passade även på att ta kort på lillkillen, titta så fin han är:



Tack för fikan och för kaffet, det var ett gott kaffe! Nu vet jag att jag kan dricka kaffe hos dig för du brygger det gott :)

Innan jag åkte över så hängde jag ut en tvätt, jag var på vippen att bara ha det på altanen för även om vädret skulle bli sämre så skulle det inte regna.... Yeah right... Att jag inte litade på min första instinkt!