Utmaning

Här kommer ännu en liten utmaning. Enjoy!

Svara på fem frågor om dig själv och skicka sedan detta vidare till fem andra bloggare.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Oj, tio år sedan, jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde för ett år sedan... 16 år...hmmm... just det jag, jag slutade nian för 10 år sedan och hade en rätt händelserik sommar på många sätt. Mycket cykel har jag för mig... Hrmm, Carro vi skriver inte mer än så va???

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
Dagen är ju nästan slut men stryka, gå ut med leija, titta tv, plocka iordning lite och sova.

3. Godis jag gillar?

Ostbågar och lakrits. Jag har efter att ha varit utan lakrits för länge gett följande kommentar då jag ätit det: " Hade jag varit kille nu hade jag fått stånd!"

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Lätt, betala av mitt och min systers CSN-lån! Skämma bort familjen!

5. Städer som jag bott i?

Ehh, Söderåkra räknas nog inte... Så en och det är Kalmar.


Jag utmanar följande: Caroline, Emilia, Sara, Stefan och.... oh no, jag har bara fyra....

Möhippa

I helgen hade vi möhippa för min brors blivande fru. Efter vi hämtat Mia på eftermiddagen åkte vi till Slim Krim och spelade in tre låtar. Herre gud vad jobbigt det var å varmt också.... Karin och jag konstaterade ganska fort att det var tur att vi inte satsade på att bli musikstjärnor, det här med att ta om låten från början hela tiden var så jobbigt. Särskilt när vi tyckte att sjöng perfekt första gången :) Det ska bli kul å höra den skivan sen när den är färdigmixad. Efter det skulle vi in till stan, jag åkte med Karin men det fick jag ångra med en gång... ;) när hon ska svänga vänster går hon över i filen för mötande trafik och tror att det är en fil för vänstersväng...Puha.... Men som tur var kom det ingen bil och vi kunde skratta bort det. Tilläggas bör att hon körde felfritt in till stan sen :) Väl inne i stan hamnade vi hemma hos Hilda där det var mat å dricka å lite uppdrag för Mia, kan ju inte avslöja vad innan bröllopet... Sen åkte vi vidare till Byttan och där började drinkarnas glada afton för mig. Det blev ett par under kvällen... Karin och jag skulle ha en god drink och förra gången jag var på Byttan drack jag en jättegod med melonsprit i så en sån skulle jag beställa till oss. Det blev inte likadan men den här var fasen 100 gånger godare och när vi skulle ta reda på vad den hette för att sen typ tatuera in namnet på oss så vi aldrig glömde det så hade den inget namn. Men vi lyckades komma fram till ett bra namn, melon.se, nu vet jag inte om hon i baren vet att vi döpte den till det men nästa gång ska jag gå å betälla en sån så får vi se vad jag får. På byttan blev det bara två drinkar... Men efter alla åkt hem så gick jag till Krögers för att möta upp med maken och Fidde och vi gick sedan vidare till Harrys. Men innan den historien så slänger jag in de bilder jag har från möhippan.


Haha, som vanligt orkar jag inte vrida på bilden så ni får vrida på huvudet.





Karin å jag med våra melon.se

Ja, sen blev det Harrys. Jag kom väl in efter köat i tio minuter och var inne straxt efter halv ett, då hade min darling fixat en drink till mig (nr 3) Innan detta har min vän Kim redan trängt sig i kön å gått in före vilket jag ringde upp honom å påpekade och då fick jag till svar att om jag hittade honom där inne så skulle han bjuda på en drink. Detta gjorde jag och fick nu drink nummer 4 och nummer 5 kom straxt efter, hua... Men det var så gott! Å så kul å sitta å prata med honom, alltid lika kul när vi träffas och vi konstaterade att vi måste träffas nån helg i sommar å grilla och försöka få ihop några från gamla klassen. Jag träffade även Sara en kortis innan hon skulle hem, typiskt men men vi hann å dansa lite iallafall. Ja, jag måste säga att det var en lyckad lördagskväll och jag var inte det minsta bakis på söndagen så nu ska jag bara dricka drinkar ute eftersom man inte blir bakis på det.

Tjing tjing

Här är Kim å jag, var ju tvungen att föreviga vår träff.


Måla måla å måla

Nu har vi startat vårt semesterprojekt och jag har för länge sen konstaterat att en veckas semester är på tok för lite, men har man inte fler dagar så har man inte. Tänkte visa lite bilder på hur vårt hus ska se ut numera.


Här har jag målat det vita grått, fönstrena genomgår en rejäl upplyftning, jag skrapar å skarpar å skrapar. Jag har oljat dem med linolja som var värmt till 130 grader och idag har jag även börjat kitta om på de ställen där det behövdes.


Å så här ska det då se ut när det är klart. Färgen som ska vara på knutarna och runt fönstrena är lite blåare än vad jag hade tänkt mig men det funkar ändå!

Kort kort och mera kort

Jag tycker det är så kul att ta närbilder och portträttkort numera, särskilt i svartvitt eller rättare sagt i sepia. Tänkte visa några fina som togs nu under midsommar.












Mot mörkare tider

Ja, då var midsommar över och nu går vi mot mörkare tider. Tänk om det alltid kunde få vara så här ljust om kvällarna. Hoppas era midsommardagar har varit bra, det har dom som vanligt hos oss i Djursvik. Det har varit mycket god mat, skratt, krocket, kubb och korta promenader. Men även lite blixt å dunder. Igår förmiddag åskade och blixtrade det så det hette duga, det bara vibrerade i stugorna, det är nog de högsta knallarna har jag hört i mitt liv. Men efter det sen så blev det en fin dag med betydligt mer sol än på midsommarafton. Vi satt ute till efter tolv och jag var nog den som frös sist, helt otroligt. Här kommer lite bilder på vårt härliga midsommarfirande.




Saga tyckte Fidde pratade för mycket ;)


Jag äter nyplockade jordgubbar till frukost på midsommarafton






Till midsommardagen hade Maria och jag gjort smörgåstårta, det var riktigt god!

Midsommar

Då var det dags igen för en av årets höjdpunkter. Vi kommer vara i Djursvik i år igen och vi åker som vanligt när Stefan slutat jobba ikväll. Så nu har jag många järn i elden, det ska packas å städas och gå och fundera på om jag har med mig allting... det är en pärs bara det!

Så alla kära vänner, ha en UNDERBAR mindsommar! Glöm för guds skull inte snapsarna imorgon till sillen/köttbullarna :)

Fotboll?

Nej tack! Å inte verkar jag missa något heller, de ligger tydligen under med två noll. Tänk att det kan bli så mycket liv för en lek. Tänk om folk engagerade sig i andra mer relevanta frågor än fotboll då hade nog hänt saker på denna jord!

Home sweet home

Då  var vi hemma igen efter vår tur till Göteborg. Det har varit kanon! Jag har inte bara utökat min garderob med kläder utan även skoförrådet har fått sig en förnyelse också. Inte bara ett par utan FYRA!!!! JIIIHAAA! I love skor! Alla dessa fyra paren inhandlades med en gång i fredag på ca 4 timmar :)

Fortsätter med mer Göteborg imorgon, nu är jag för trött!

Adios!

Götlaborg

Imorgon 9.08 åker vi till Göteborg. Ska bli skönt å komma iväg lite. Nu hoppas jag på fint väder så vi kan gå på Liseberg, sen ska jag äta massor med räkor och dricka massor med vin å bara må gott. Leija ska vara på kollo till på söndag, just nu vet jag inte var hon är. Grannen hämtade henne för snart två timmar sen och hon har inte kommit tillbaka än.... Hmm, kanske skulle ta å undersöka saken.

Ha en skön helg!

Ojojojoj....

Sveriges största fotbollsfan ringde till mig just nu... Tack vare blåsten så har min kära farfar ingen ström och han kan inte se någon fotboll och han är inte glad. Eftersom Stefan jobbar på E.on tyckte han att Stefan skulle undersöka saken, nu är det ju så att Stefan inte längre håller på med sånt utan bara sitter med administrativa uppgifter på E.on men det hade jag inte hjärta att säga till honom. Jag hade inte hjärta att heller säga till mig "soff-coach farfar" att det stod att strömmen beräknades komma tillbaka vid 22.00.....

Sommarens måste!

Har ni inte smakat Kiviks tranbär- och hallondryck så gör det nu, den är helt gudomligt god. Jag har blandat en karaff och lagt i massa is, kan behövas en varm dag som denna :)

Varmt

Idag var det sinnessjukt varmt. Leijaplutt har varit själv hemma idag och när vi kom hem så vill hon inte gå ut, det är helt enkelt för varmt. Fick gå en promenad i skogen bredvid där det var mest skugga, skrutten. Nu ligger hon sover i sin bädd i stället för att vara ute. Det är helt enkelt för varmt.

Ikeas sommarfest

Igår var det dags igen för lite festligheter med Ikea. Sommarfesten gick av stapeln på Skälby även i år men för att förvilla oss fick vi åka buss runt halva kalmar med reseledare från Ikea Travels. I år fick vi en gul mössa där det stod vilket bord man skulle sitta på, jag hamnade på soldyrkar-bordet. Soldyrkarna var inte miljövänliga då vi använde för mycket spray tan och det var skadligt för ozonskiktet. Det var väldigt roliga kommentarer på våra mössor. Festen var som vanligt väldigt trevlig, jag och Tommy avvek lite tidigare och åkte in till stan där vi mötte upp Stefan och grannarna. Här kan det ju tyckas att man ska sluta dricka för man behövde verkligen inte mer alkohol, definitivt behövde inte Stefan det men det hindrade inte oss från att ta en öl till... å en drink... å sen drack Stefan två shot på krögers... å de behövde han VERKLIGEN inte! När vi kom till lindsdal å klivit av taxin så försvann Stefan och Jonas, vi hittade de liggandes inne i ett buskage vilket resulterade i en tagg in i Stefan huvud som vi opererade ut innan vi somnade. Han har lite ont där idag... Denna soliga härliga dag började segt men nu är jag på G igen, Stefan är fortfarande lite sleten så det blir nog sängen tidigt ikväll.

Krocket

Ikväll har sommarens första match i krocket gått av stapeln. Gissa vem som förlorade??? Åhh, vad skönt det hade varit å skrivit Stefan men det var jag... Men jag hade nog vunnit om Stefan inte gick ut för att nocka mig HELA tiden. Nu ska jag ligga i hårdträning medan han är å jobbar ;)

En helt vanlig tisdagkväll

Då var det tisdag å den har spenderats på jobbet en stund. Efter jobbet var det dags att åka till liljas igen, våra kära bil vill ibland inte låsa upp förardörren. Igår var jag där å bytta batterier och tack å lov var Rickard på rätt ställe för en gång skull så jag slapp å betala batterierna, men det hjälpte inte... Idag fick jag öppna förardörren från baksätet... Men onsdag nästa vecka ska de kolla upp saken, är det inget de kan fixa så måste de beställa ett nytt lås så får vi lämna in bilen igen. Tur att den är ny så det går på garantin :)

Ikväll är maken å micke ute å fiskar. Jag hade planer på att följa med men det stor strykberget sa ifrån. Stefan klippte gräset innan han åkte så då kändes det ok att släppa iväg honom... Haha... vilken bossig fru jag lät som.... men det är ju jag som bestämmer ;)

Vi har också hunnit med å hitta en tapet till fondväggen nere och färg till huset. Färgen kommer gå på 2500:-, inte så farligt, jag trodde det skulle vara värre, men det blir nog lite till för jag kom just på att vi kanske inte räknade med fodrena runt fönstrena, men det är inte så dyrt, kanske blir 3000:- å det känns helt ok.

Nehe, nu ska jag fortsätta dricka vin å läsa vi i villa innan jag börjar stryka.

Adios!

Ojsh ojsh ojsh

Vilken kväll!!! Kanonkväll med jobbet, träffa Pierre å Stina å grilldejt med grannarna i morgon å sen cykla till jobbet om sju timmar, kanske behöver lite sömn...

Inte alls onyker...