Morsdag

Idag är det morsdag och jag har faktiskt kommit ihåg och ringt å grattat mamma. Hade ju gärna varit i djursvik idag i värmen å grattat henne på plats men nån måste ju jobba å hålla Sverige igång! Det har varit helt ok på jobbet i helgen. Nu jobbar jag imorgon också sen är jag ledig i två dagar :) På tisdag ska jag åka och hälsa på bebis :) Jag ska åka över till Öland och hälsa på Sara och Axel, ska bli hur mysigt som helst.  Denna veckan som kommer händer det faktiskt lite roliga saker. Besök hos bebis på tisdag, Stefans föräldrar hämtar valp på fredag, Magda tar sin sjuksköterskeexamen på fredag och sen är det ledig helg! WHOHOOO!!!! Två jobbhelger kvar till semester :)

Rabarbersaft

Idag har jag gjort rabarbersaft för första gången i mitt liv och det var ju inte alls svårt. Jag har mängder med rabarber så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem.... Jag hoppas att saften får godkänt av maken.


Sen har jag även fixat till mattan som jag vävde hemma hos Birgitta så nu ligger den så fin så på köksgolvet.


Imorgon är det jobb som gäller igen, kan knappt fatta att jag har varit ledig i fyra dagar,  känns som att det var fredag igår... Nu jobbar jag sex dagar igen i sträck, jag förstår inte hur jag lyckas dra på mig såna pass... Jaja, det får väl gå men det är en trött Ika på tisdag kan jag säga!

Skön helg

Denna helgen har varit helt underbart skön. I går glömde jag ju skriva att världens bästa Saga fyllde år, dumma moster, men jag skriver idag istället. Igår var vi på kalas hos Saga och där var det Pippi saker som gällde och böcker. Saga var helnöjd men jag tror att gungställningen var den bästa presenten. Sen fick hon en choklad- och jordgubbstårta som var jättesmarrig! Vid halv nio ville hon att vi skulle åka hem så hon kunde gå och lägga sig...

Idag har Stefan och jag varit ute i trädgården. Innan klockan var tolv hade vi klippt gräset, putsat fönstrena på baksidan och klippt pilen på framsidan, ibland går det undan. Sen kom Saga och Maria på fika och efter det tog vi tag i grävandet längs husväggen, snart klara :)  Sen tyckte jag att det var dags för en utflykt så vi åkte över till Öland (alla andra åkte hem.... jissess vad många bilar som lämnade Öland) Först tog vi en tur till ÖB och sen fikade vi hos Micke och Erica. När vi kom hem så cyklade Maria och jag och plockade liljekonvalj, så nu står det en bukett på köksbordet och doftar så gott. Magnus och Saga var kvar hos Stefan och när vi kom tillbaka målade Saga utemöblerna med vatten och var supernöjd med det.

Nu ligger vi i varsinn soffa och tar igen oss. Stefan tittar på fotboll men nu när jag skrivit klart så blir det till å byta kanal :)

Välkommen Axel!

Igår 14.21 fick Sara och Petter sin efterlängtade bebis och det var en liten kille som ska heta Axel som tittade ut. Stefan och jag skickar mängder med grattiskramar och hoppas att allt är bra med hela familjen! Vi jättenyfikna på den lilla krabaten :)

Stort grattis vänner och än en gång välkommen Axel!

p.s Sara, sjöng han gamle Nicklas när han kom ut??  ;) d.s

Tisdag

Det känns inte som länge sen det var fredag och jag hade fyra arbetsdagar framför mig och vips så var det tisdag å sista arbetsdagen sen är jag ledig en dag, wohoo!! Imorgon ska jag fika med Emilia och Viggo, var så länge sen sist nu så jag har lite bebisabstinens :) Sen på eftermiddagen ska jag hämta Saga på dagis å det ska bli kul!

Annars så är det lugnt här, inte mycket som händer. Väntar på att Saras bebis ska titta ut man är ju så nyfiken på vad som gömmer sig i hennes fina mage.

Jo! Stefan och jag skickar grattiskramar i efterskott till Borgholm och hoppas att allt är bra med er! Jag tror att Stefan kan tänka sig en golfrunda med er snart!

Nu ska jag ut med Leija innan jobbet åter kallar.

Tjing

Besök i skolan

Idag har jag varit på besök i skolan. Det var självklart kanon. Jag saknar skolan och elever! Sen självklart är inte allt guld å gröna skogar i skolan heller... det är köpstopp, anställningsstopp, vikariestopp, bråkiga elever men på något sätt så väger fördelar lätt upp alla dessa negativa saker. Jag har skrattat åt elever idag men samtidigt blivit väldigt imponerad av hur mycket de kommer ihåg från saker de har läst tidigare. Måste ju bero på att de ha en sån bra lärare å tur att man fick ha henne som handledare. Imorgon ska ansökan in, jag har filat på mitt brev och ska be Stefan titta över det när han kommer hem. Imorgon är det upp tidigt igen, då ska jag på intervju på jobbet. Ibland önskar jag att det inte var intervjuer, ibland kan det komma så lustiga frågor så man undra vad det har med det akutella jobbet att göra men men man lär ju sig alltid något.

Ingen semester

Nope, det blir ingen Danmarksresa för Leijsifejs. Hennes första utlandssemester har blivit inställd av mig.... Idag (äntligen) ringde jag till jordbruksverket för att fråga om det var något särskilt vi behövde tänkta på om vi vill ha med oss hunden till Danmark i sommar. Stefan och jag förstod inte redigt deras hemsida så det var lika bra att ringa å fråga. Ojojojoj... Först måste hunden ha ett pass. Sen måste hon ta en rabiesspruta och efter 120dgr måste man kolla så att den tog annars får man ta om den och vänta ytterligare 120dgr (nej, vi vill inte boka om semestern till december Leija!) Sen inte nog med det så var man tvungen att avmaska hunden 10dgr innan man reste tillbaka till Sverige och det var en veterinär som var tvungen att göra det och skriva in det i hennes pass. Vi som bara ska vara i Danmark en vecka måste jag då skicka över Leija först och bo själv där ett par dagar bara så att hon hinner avmaskas lagom till vi ska åka hem??? Med en gång kände jag nej nej nej nej, hon får vara kvar i Sverige!  Hade vi åkt till Italien eller Turkiet eller nåt land far away hade jag väl förstått men nu skulle vi ju bara till Danmark...

Rabatt ett klar

Idag har jag varit ledig. Till frukost fick jag sällskap av min käre bror som var och jobbade i Lindsdal, när jag åt frukost var det dags för hans fika :)  Sen åkte jag till Ikea en sväng för att shoppa lite småsaker, 461:- fattigare åker jag sedan hem igen. Sen var det dags att ta tag i rabatten som jag började lägga kantsten runt. Sagt och gjort, nu är den äntligen klar och nu är det bara rabatt nummer två kvar plus den nya som jag ska göra på baksidan.... Här är resultatet.

Först gräva bort gräs...



Och så här blev det


Har även fyllt på med lite mer Japanmix och slängt ut lite gräsfrö.

Imorgon är jag också ledig men då ska jag spendera dagen i skolan, ska åka och hälsa på min gamla handledare lite och insupa skolmiljö. Återkommer säkert med en rapport!

Promenad i Grönhögen

I söndags hade maken golflektion i Grönhögen. Leija och jag hakade på och tog oss en promenad i det fina vädret. Men betoning på liten by så var den ganska charmig. Fanns många fina hus/sommarstugor med stora fönster ut mot havet. ICA-affären var både ombud för apoteket och systembolaget, som hittat för sommargästerna! På väg tillbaka till golfbanan gick jag in i en mysig antikaffär, massa gamla saker men JISSESS vad dyrt. Först var jag lite upprörd för att Stefan hade snott alla mina pengar till poletter, typiskt tänkte jag nu hittar jag väl ngt som jag vill ha för typ 50:- men när jag kom in i affären (affär å affär, ett uthus var det.) såg jag att hon tog kort. Gött, tänkte jag men insåg ganska snabbt att mitt kort fick ligga kvar i jackan. Hursomhelst så var det en mysig upplevelse. Här kommer lite kort från promenaden.

   

   


På vägen hem var vi lite hungriga så då stannade vi i Arontorp och köpte två kroppkakor var. Mumma!


Blärk!

Jag har så fruktansvärt tråkigt så det är inte sant. Stefan har varit på fotboll och nu sitter han vid den andra datorn. Härligt sociala vi är! Jag hade lika gärna kunnat jobba! och det säger ganska mycket för hur tråkigt jag har!

Nationalteatern

Ikväll när vi tittade på "Så ska det låta" fastnade jag för "Kolla kolla" som E-type sjöng så nu sitter jag och lyssna på youtube för fulla muggar på nationalteatern. Varför har jag inte lyssnat mer på dem innan??

Personligt brev

Jag sitter och knåpar på mitt personliga brev, nästa torsdag ska ansökan vara inne och självklart vill man ju ha ett sånt säljande brev som möjligt. Hade varit så kul å få komma på en intervju även om jag inte skulle få jobbet men man lär ju sig så otroligt mycket bara i en sådan situation. Sen får jag lite dåligt samvete också över att jag inte har vikarierat något sen förra vårterminen. Men helt ärligt så har det ju inte fungerat, jag kan inte sitta varje morgon och undra om jag ska få jobba eller inte då har det ju faktiskt varit bättre på Ikea där jag vet iallafall en vecka i förväg hur jag ska jobba. Nästa vecka ska jag åka å hälsa på i skolan, tänkte jag skulle prata lite med hon som har hand om vikariaten och kanske kan det lösa sig på ngt sätt att jag ändå kan vikariera lite. Jag skulle göra allt nu för att inte jobba helger mer!

Nehe, nu ska jag fixa lite mat innan jag ska iväg och jobba.

Tjing

Jag bakar igen

Japp, då var det dags å baka igen. Tycker det är så svårt å hitta ett gott bröd så nu bakar jag tekakor. Receptet hittade jag i Leilas bok A piece of cake. Jag säger bara KÖP BOKEN!


Sannslöst god chokladkaka

Det hette receptet som Stefan kom hem med från jobbet för ett tag sedan och nu har jag bakat den och ska se om den är sannslöst god eller inte. Om den är lika god som smeten (vilket den borde vara) så kan jag redan nu säga att den inte bara är sannslöst god utan gudomligt god! Men så är det ju 200g mjöklchoklad i också :)


Bortskämda människor

Läste på Aftonbladet nu att Comhem hade problem med sina tv-sändningar, telefoni å ja, allt som de levererar och givetvis var det massor upprörda människor över detta. Vad är det att bli upprörd över? De hade ett strömavbrott och ja gott folk då kan de ju inte sända. Var det 2 timmar som det var borta? Men snälla nån, hitta på ngt annat. Jag tycker människor har blivit så grymt bortskämda med allt ska funka hela tiden, man har liksom ingen förståelse för att saker och ting kan hända. En storm kommer och förstör allt i sin framväg - självklart ska folket ha tillbaka elen två sekunder efter stormen gått förbi. Flygplan flyger in i en byggnad, hela byggnaden kolapsar - diskussionen börjar om byggnadens stålkonstruktion som kanske var lite dålig. HALLÅ!!!

Muschock!

Så lyder en av rubrikerna på den nya Amelian som kom, undra vad det kan handla om. Jag återkommer med svar när jag har läst tidningen. Idag hade maken maten klar när jag kom hem, gött, men så hade jag ju tagit upp kasslen och lagt receptet på diskbänken. Undra om det är vi kvinnor som tror att män inte kan tänka själv eller att vi vet att de inte kan tänka själv och gör halva arbetet åt dem? Hmm, här hemma tror jag nog att det är lite både och, sen kan jag inte förstå att Stefan inte har lärt sig att läsa mina tankar, vi har ju ändå varit tillsammans i 7år!

Kvällen kommer att spenderas i soffan, inte i sovrummet, det är MIN tur att titta på vad jag vill a.k.a Desperata hemmafruar :) Fotboll är bannlyst på den tvn ikväll!

Måste ju säga att jag hade trevligt besök på jobbet idag. Teza och hennes kompis Katarina kom förbi. Det roliga är att på Ikea, en vardag, så är det ca 2500-3500 besökare, dvs ganska mycket folk MEN det är väldigt sällan jag ser någon som jag känner eller vet vem det är. Därför är det ju extra trevligt när det kommer fram någon som man känner plus att man får en kram :)

Bullbak

Idag måste jag säga att jag har varit väldigt duktig. Jag har skrubbat köket så skiner diskbänken så fint. Jag har även hunnit med att damma och dammsuga på nedervåningen. Sen blev jag så himla sugen på bullar så jag satte en deg. Men degen verkade inte jäsa så mycket så vi får väl se om de går å äta. Första plåten är klar och visst ser de smarriga ut :) Kolla även mina fina bullformar :)


Sol i alla fall...

Jag vaknade i natt nångång av att det regnade. Skönt tänkte jag för då kan jag vara inne idag med gott samvete men nu ser det ut som att solen spricker igenom i alla fall. Jaja, får väl stå ut med sol på min lediga dag.... Idag är det städning som står på schemat. Jag behöver grovstäda typ hela huset och jag orkar inte gnälla på att den andre i huset inte gör det för då bli jag bara på dåligt humör. Det är väl helt enkelt så att jag får göra det på mina lediga dagar medan den andre inte gör det. Nu ska jag ta en sväng med Leijsifejs å sen är det bara att sätta igång. Tur att jag köpt ny dammvippa å dammtrasor på Ikea i lite roliga färger :)