Gotland

Glömde ju skriva att vi har planerat Gotland också, skärtorsdagen efter vi varit på blåkulla åker vi till Gotland och ska äta massa gott och dricka massa vin :O) Ser fram emot det massor!!!

En till arbetsvecka till ända

Veckorna går helt sjukt fort nu, jag tycker jag gör inget annat än å jobbar. Är det så här man ska ha resten av sitt vuxna liv? Blä vad tråkigt...

Denna  veckan har varit upp som en sol och ner som en pannkaka. Det började söndagskväll,(en del kanske har läst om det på makens blogg så jag drar det bara lite fort), jag upptäcker att det droppar vatten från fjärrvärmen. Pust stånk stön! Kalmar enegeri kommer hit å tittar, svaret blev att hittar vi ingen reservdel kan det bli jävligt dyrt upp mot 40 loppor. Jag bröt ihop å började storlipa, va fan ska man få dom pengarna ifrån? Allt kul vi har inplanerat kunde man ju bara glömma, semestern som jag skulle ha för första gången i mitt liv (betald semester alltså) var bara att glömma det var bättre att ta ut det i cash, nya kläder och allt annat man vill ändra om i huset bara försvann MEN så lyckas ju gubben hitta en reservdel och vi kommer undan med bara ett par tusen, känns hur gött  som helst. I torsdags var han här och fixade det och nu funkar det fin fint igen, är sån skillnad att vrida på ratten nu när vi höjer å sänker värmen.

Vad upptäcker Ika i onsdagskväll???? Vattenlåset i handfatet på toan uppe har spruckit och det har bildats vattenavlagringar på utsidan... Det är ju tack å lov inte så dyrt å byta å vi kan till och med göra det själva. Hmm, jag vågar inte titta på fler saker här hemma, det bara är sönder när jag tittar på det.

I måndags var mamma är och hjälpte mig frosta av frysen eller kanske inte hjälpte mig utan snarare gjorde det hela själv. Jag städade dock under diskhon vilket jag inte gjort sen vi flyttade hit och hittade fyra flaskor med fönsterputs, känns väldigt ambitiöst då jag kan räkna på en hand hur många gånger jag har putsat fönstrena sen vi flyttade hit, jag tror till och med att jag bara behöver använda tre fingrar.... Bästa var att hon tog med en duk och lite underlägg hem och skulle tvätta och mangla. Detta var efter Maria och Saga hade gått så hon vet inte om det...hehehe... inte så dumt å vara minstingen ibland :)

Ikväll är maken på Harcore Superstar. Jag har jobbat hela dagen så Birgitta har haft Leija. När Stefan är iväg brukar försöka snika till mig mat hos svärföräldrarna :) och ikväll har jag lyckats med något nytt, nämligen snika till mig lite mat hos mina svärföräldrars granne. Grymt god fläskfilé och efterrätt, tack Anna!

Nu börjar snart CSI, blir lagom att somna till.

Chiao!

Tavlor

Jag vill ha tavlor till fyra rum här i huset men jag hittar inga tavlor alls som jag vill ha. Störst prio har vardagsrummet men jag hittar inget direkt som jag vill ha, det är skitsvårt. Finns inte heller så många ställen som har fina tavlor tycker jag. Rum och Village har en del fina men va fasen de kostar ju flera tusen och det vill jag inte lägga på en tavla. Ikeas tavlor funkar men vi har svårt att komma överens om motiv. Att det ska vara så svårt. Var på Ikea idag och tittade, hittade fina motiv att ha i hallen men inga bra ramar. Det får väl vara tavellöst här hemma....


(Vill dock poängtera att jag har tre fina tavlor som jag fick när jag fyllde 25!)

Rottisar

Ikväll har vi varit och tittat på rottisvalpar. De var hur söta som helst! Men vi ska INTE ha någon även om vi är VÄLDIGT sugna. Birgitta ska inte dricka vin på tre veckor då hon inte kunde garantera att hon lovade å köpa en hundvalp då, så vi ska åka ut med en bag in box i helgen till dom. Det fanns en liten tjej i kullen som var minst som var hur söt som helst, men hon var nästan vildast. Hon bet de andra i öronen och tuggade på min tröja och mitt hår. Den lilla tjejen blev även Birgitta förtjust i så det är den vi ska försöka sälja in nu och det kan vara värt en bag in box.

Jag låter bilderna tala för sig själva. Dock ser jag lite mupp ut på en utav dem men det var för att valpen vände bort ansiktet precis innan Birgitta skulle ta kortet så jag försöka få den till å vända tillbaka huvudet och ja.... ni får se själva...

image297

image298

image299

image300

image301

Alla hjärtans dag

Idag är det kärleksdag! Och jag har fått present utav min darling, lite choklad från jobbet och en spadag på Hotell Skansen, hur nice som helst. Min kära syster har också fått det så nu ska här njutas. Tror dock inte jag ska ta peeling och ta bort all min solbränna, kanske bara lite fotmassage???

Tyvärr hade jag ingen present till Stefan, eller jo, det hade jag. Jag hade bakat blåbärsmuffins till honom :)

image296

Hemma

Då var vi hemma igen, känns faktiskt ganska skönt förutom att jag har fått världens förkylning och min mage har slutat fungera men men... Ni anar inte hur skönt det var att somna i sin egna säng igår, slippa slåss och täcket! Jag gick upp vid elva idag, var helt slut. När väckarklockan ringde vid 6.20 imorse fattade jag inte vad det var som lät, sen efter en stund kom jag på att det var Stefan som skulle upp.

Hemresan gick bra, vi var försenade en timme från Fort Lauderdale men det gjorde inget utan det blev bara mindre tid att vänta i New York. Resan till Köpenhamn gick jättesmidig, skönt var att vi satt längst fram vid dörren så vi kunde sträcka ut benen och halvligga i sätena. Bra var också att vi hade egna TV-skärmar och 20 olika filmer att välja mellan, lite tv-serier och lite musik.

Nu tänkte jag lägga upp lite bilder, blir i full storlek så att de på Stefan jobb kan se dem också, så det kanske inte blir så många. Ni andra som vill se mer bilder får helt enkelt komma hit eller vänta på att de kommer upp fler bilder någon annan dag.

image280

image284
image285
image286
image287

image288
image289
image290
image291

image292image293
image294
image295

Sista dagen

Hej hej hej!

Da har vi kommit till den sista dagen innan vi ska fara hemat och det ska faktiskt bli skont. Nu har vi varit och gatt pa en gigantisk loppmarknad mitt i stan, den var sakert over 1km lang. Dar var det massor med hundar (inte till salu...) sa langtar jag grymt mycket efter Leijsifejs. I fredags nar vi var ute och kollade in omradet sa hittade vi en hundaffar dar de salde chihauhor (vet i f*n hur det stavas men men...), de lag i fyrkantiga lador som var inglasade och sen fanns det hur mycket klader som helst. Fanns aven inhangnade lekgardar att kopa sana som man typ har till barn, detta land....

Igar var vi pa sightseeing pa sjon, vi har verkligen fastnat for det har med sjon ;) Men hur som helst sa tog vi en rundtur i Miami och fick se vart kandisarna bodde. VI akte forbi bland annat Puff Daddys, Shaq O`Neils, Rosie O`Donell och Sylvester Stallones hus. Puffs hus sag vi inte sa mycket men vi vet exakt hur hans trad ser ut.... Storsta huset pa den on som de bodde pa agde mannen som uppfann viagra, och det var inget litet hus och han holl pa att bygga ut det hela tiden. Vi akte aven forbi en tomt och den kostade 60 miljoner dollar att kopa och ytterligare 20 miljoner dollar om man skulle bygga, sa vi tankte ta ett snack med banken nar vi kommer hem. Skulle vara fint a bli granne med Elisabeth Taylor :)

Vi har aven kollat in Miami Ink och deras nya stalle Love and Hate. Alla orginal Miami Inkare jobbar pa Love and Hate nu och dar maste man boka tid. Pa det andra stallet jobbar "vanliga" tatuerare och dar ar det drop in. Jag kollade vad tva sma fjarilar skulle kosta, 450 dollar.... Snacka om att ta betalt for namnet och da ar det ingen ur gamla ganget som gor den... Men men, vi har i alla fall sett Chris Garver och Nunzes, far se om det at nagon annan dar i kvall.

Det ar inte sarskilt billigt i Miami Beach, sarskilt inte nere vid Ocean Drive. Vi at lunch dar i fredags och det gick pa 300 spann... visserligen behovde vi inte ata mer den dagen for alla portioner har ar GIGANTISKA. Det blir till att motionera valdigt mycket nar jag kommer hem!

Idag ar det lyx, vi har tagit varsinn dator! Skont, for nu slipper jag ha Stefan hangdes over mig och sucka och stona over att han aldrig far datorn.

Nehe, det far bli allt, ska kolla aftonbladet och expressen nu och sen barran for se vad ligistungarna i Torsas haller pa med...

Ha det gott, syns pa tisdag! Vi flyger till Newark straxt efter fem svensk tid och sen till Kopenhamn runt elva tror jag det var och sa ar vi i Kopenhamn 7.20 pa tisdag. Hoppas vi far battre tur med taget an Micke a Erica.

puss puss

Cayo Levantado

Igar hade vi vart sista stopp och det var pa on Cayo Levantado. Det var aven den minsta utav alla oar sa baten kunde inte lagga till utan vi fick ta livbatarna in. On var superfin, vi var pa en udde resten av on var privat. Vi drack romdrinkar ur ananaser och cocosnotter. Rom ar verkligen oarnas specialitet sa det far man overallt. Jag (ika) provade aven pa att ata en langust, det var inte alls dumt.

Idag ar sista dagen till sjoss, det har varit supervarmt idag och det har knappt inte blast nat alls sa det har varit redigt hett i solen. Imorgon kl.8 ska vi lamna hytten och sen kl.9 borjar avstigningen och den tar ca en och en halv timma, till kl.11 ska alla passagerare vara pa land. Da ska vi hugga en taxi som tar oss ner till vart sista stopp pa denna resan, Miami Beach. Det ska faktiskt bli skont pa mandag a aka hem och fa sova i sin egen sang, hoppas bara solbrannan vill sitta i ett tag :)

Vi hor av oss om vi hittar ngt stalle i miami, annars sa hors och syns vi pa tisdag eftermiddag , da ar vi tillbaka i staden igen.

Adios!

Antigua och Tortola

Igar tog vi en taxi tillsammans med ett par andra svenskar fran GBG och NKPG. Vi tog en rundtur pa Antigua med en guide som korde oss. Han sa inte sa mycket, mest  "That's a school" och That's a church". Men vi bad om att fa aka till en liten fin strand och vilken grym strand han korde oss till. OJOJOJ! Det var helt underbart och precis som man forestallt sig med en liten bar, vit sand och underbart vatten. Nar vi var i och badade sa kom det massa fiskar och simmade med oss, ganska haftigt.
Pa kvallen hade vi lite drinkparty i av de andras hytt (trots att man inte far ta med sprit pa baten, oops). Sen gick vi upp pa ovre dack och dar var det riktigt os med livemusik och drinkar. Kvallens special var Hardys favoritdrink, Moijto (du vet den med massa gront skit i som Fidde fick dricka upp...).

Idag (tisdag) har vi varit pa Tortola. Vi gjorde samma sak idag och tog en taxi med de andra fyra svenskarna till en strand. Den var jattefin men det blaste ganska mycket och det var hoga vagar till Stefans fortjusning. Han hoppade och skuttade i vagorna i kapp med pelikanerna som dok efter fisk.
Sen gick vi en svang pa stan och avslutade med ett dopp ombord i poolen och en ol. Sa nu har vi precis seglat ut mot Cayo Levantado som ar sista on vi ska besoka innan vi aker tillbaka till USA.

Over and out from The Carabiens

St.Lucia

Da har vi gjort on St.Lucia idag. Dagen borjade inte sa bra da alla affarer var stangda eftersom det ar sondag men vi lyckades shoppa lite i alla fall, bland annat lite parfym. DEt fanns lite fler affarer pa andra sidan sa vi tog en vattentaxi over och shoppade lite till. Sen gjorde vi nog dagens fynd vad det galler ol, 2 st for 3 dollar, inte sa farligt.... Alla oar an sa lange ser i stort sett likadana ut, det kommer ni fa se pa korten men denna var lite mer nergangen, vagarna paminner lite om vagarna i Rumanien.

I hamn ar det en bat till och Stefan blev ganska avis pa den och ville att vi skulle byta bat med en gang da han fick se att de hade VARSTA storbildtv uppe pa soldack. Den var nog lika stor som var husgavel.... och givetvis visade de fotboll... sa nasta gang ska vi aka med Sea Princess fran Storbritannien....

Ikvall ar det superbowl som galler, de visar matchen har och vi misstanker att alla amerikaner kommer bli helt tokiga. Det som ar bra ar att de har sankt priset pa olen till matchen.

Thats all for now folks, see ya!

p.s Grattis maria och magnus som fick en dotter inatt, tycker dock att ni valde lite udda namn till henne, Flora Ofelix.... ja, jag vet, mina drommar ar helt sjuka.... d.s\


puss o kram

Katamaran i St. Maarten

Idag har vi varit med om en lite annorlunda utflykt. Vi hade bokat Beach break och alla trodde vi skulle aka buss till en strand och slappa, men icke... Vi blev hamtade av en stor katamaran som holl pa att kora sonder bryggan nar den skulle lagga till. En amerikansk tant fick frispelet nar hon kommit pa da de berattade att de skulle kora in oss till land i en liten gummibat. Hon var nog radd om hjartat och larbenshalsen for hon och hennes make klev av innan vi akte. (Apropa hjartfel sa fick vi lagga till i St. Thomas i natt for nagon hade fatt hjartattack.)

Resan till stranden gick bra tillslut och vi hade det kanonskont i solen och badade i det harliga havet. Sen borjade det osregna och nar det la av efter ett par minuter sa skulle vi aka igen. Val ute med katamaranen igen sa var det dags for nasta regnskur, vi var dygnsura. Men solen har tagit bra idag sa vi ar roda i skinnet och har precis atit lite och tagit en kall ol i den varma solen (det sved och lasa va...)

Sen tankte vi passa pa och halsa lite:

Sam: Tack for att du haller morsan uppdaterad med internet, forlat att jag glomde dig forra gangen (Stefan)

Yvonne: Grattis i efterskott

Emilia: BIL!! Hur fasen kan ni kopa det utan att fraga oss innan!! Hoppas det ar en cabbe

Fam. Petersson: Sjalvklart att Gunners vann. Hade inte raknat med annat och bra att Spurs lyckades ta poang mot United. A Jonas, ringarna sitter kvar trots att det blaser ganska mycket....

Till alla er andra (sa vi inte glommer nagon): Ha det bra sa ska vi forska skriva lite imorgon eller overmorgon igen.

Over and out from The Caribians

San Juan

I dag har vi da anlant till det forsta stoppet som var San Juan i Puerto Rico. Det blev en tidig start pa morgonen da samlingen var kl.7, vi trodde att det bara skulle vara en information om nar man skullle traffas men icke, utflykten borjade da och vi som inte hade atit nagon frukost.... Men men, det var bara att aka med. Dagens utflykt var El Yanjo, regnskogen i San Juan. Det var hur coolt som helst. Vattenfall, fina blommor och gigantiska bambu trad (vi vet att det ar gras).

Efterat blev det en tur i staden och en macka pa subway. Sedan lite mer sightseeing och gick vi tillbaka till baten och solade. Imorgon stannar vi i St. Maarten och ska pa en beachutflykt. Det ser vi fram emot, resten av dagarna ska vi gora egna utflykter da batens inte var sa intressant plus att de var dyra.

I onsdags var det cocktailparty da kaptenen halsade oss valkomna sa da var det finkladerna som fick aka pa och sedan var det galamiddag som vantade.

Vi ater, solar, dricker och ater lite till, det gar ingen nod pa maten utan det finns alltid nagot att ata....  Maten ar kanon sa det ar inget att klaga pa. Drinkarna ar ratt billiga mellan 40-60 kr, inte sa farligt som vi trodde. Vi har det redigt lyxigt ombord. De baddar sangarna pa morgonen och pa kvallen baddar de upp den igen!

Nu ska vi duscha for att sedan ata en casual dinner och kolla in nar utflykten borjar imorgon och da ska vi forsoka hinna med lite frukost ocksa.


Hoppas ni har det bra dar hemma! Vi saknar Leija massor :)

Kram kram
the honeymoners