Mitt allt!


God morgon!

Denna veckan har jag varit uppe med tuppen varje morgon, inte helt frivilligt ska väl  tilläggas... Vi har målare här som fixar till övervåningen. Bye bye fula strukturtapet och hello vanlig ljus tapet! Me like a lot!!! Nu håller de på å slipar för fulla muggar och imorgon är det dags att sätta upp tapeten. Jag har ju självklart dokumenterat före och under men lägger ut alla bilder när jag även kan ta kort på det färdiga resultatet.

Idag ska även elektriken komma och göra klart i köket så just nu verkar det som att allt ska bli klart imorgon. Men jag har lärt mig att inte ta ut segern i förskott!

Tage bryr sig inte alls över att målarna är här hemma, de kan slipa å köra med dammsugaren å han sover som en stock. Han har börjat sova jättelånga pass på kvällarna och min önskan är att de ska vrida över sig till natten. Igår till exempel åt han vid 17.00 och somnade straxt efter 19 och vid 23 började vi väcka honom så han kunde käka inför natten och nu kan man ju tro att han fortsätter att sova så men icke. På natten är det mat var 3:e timme som gäller. Tänk om han kunde somna så bra som han gör vid 19 vid 23 istället, det skulle betyda att jag skulle få sova till 03, kanske längre eftersom vi inte skulle väcka honom då. Men det kan ju också gå tillbaka som det var för en månad sedan då han vaknade varannan timme hela natten... hemska tanke.

Idag ska jag ut å promenera med de andra mammorna, vi ska ta en sväng ut till Värsnäs och gå runt golfbanan och tillbaka, en ganska lång promenad så nu ska jag vila mig i form ;) Ska nog ta med mig en sax å fixa lite påskris.

Trött å kinkig

Idag har Tage och jag varit på BVC. Det var dags för vägning och mätning och tre månaderssprutan. Sprutan visade sig vara sprutor, en i vardera ben. Jag trodde bara att det var en men tji fick jag.  Tage tyckte inte alls om att ta spruta. Den första gick väl så där men det andra, jissess, jag har aldrig sett honom skrika sådant. Han blev alldeles svettig av allt skrikande. Han skriker i stort sett aldrig, bara när han ska visa att han är vaken så det var lite annolunda att se sin son så ledsen men som tur var gick det över när han kom i vagnen. Tage väger numera 5118g och är 59cm lång. Han håller sig på sin kurva, -1 på längden och -2 på vikten.

Efter BVC så var det promenaddags med de andra mammorna. En tur i Förlösa blev det idag med avslutande fika hos Sabina och Stella. Vi tyckte det skulle bli jättetrevligt men barnen tyckte något annat. Tage var kinkig i och med sprutan, Wille tyckte inte om när mamma satt ner och Stella tyckte inte alls att det passade med fika. Så alla tre barnen skrek samtidigt men till slut så fick vi mammor lite fikaro.

Tage har sovit från 10.30 till 14.15 och han åt straxt efter 8. Han somnade efter en stund i mitt knä hemma hos Sabina och sover nu också. Det är sprutans inverkan och min förhoppning är att han sover så här resten av dygnet också :) Men så blir det säkert inte...

Nehe, dags att börja med maten.

Nytt fint köksbord

I lördags kom det hem, vårt nya fina köksbord. Det blev så bra i köket! Blev ännu ljusare och det är ju det jag strävar efter i varenda rum i det här huset... Tänkte bjuda på en bild på det snygga bordet.



Har ju gjort min mattetenta idag också. Jag vet att jag har ett fel men jag tror att det bara var det felet också. Ska bli spännande att få tillbaka den!

Tre månader

På söndag är Tage tre månader. Var dessa tre månader har tagit vägen har jag ingen aning om... Ibland har jag önskat att han ska bli större men nu tycker jag det går lite för fort, tiden får gärna lägga i bromsen ett tag. Det händer saker med Tage hela tiden. Han "pratar" som bara den och vi alla vet ju vem han brås på där! Han blir stabilare och stabilare i nacken och idag upptäckte han sina händer. Man blir så glad när man är med vid det ögonblicket! Saga upptäckte sina händer i baksätet på väg till Göteborg, det var också ett ögonblick man inte glömmer.

I tisdag var farmor och farfar barnvakt, jag hade ett matteprojekt jag skulle redovisa och förra tisdagen ville Tage inte sova som han gjort alla andra föreläsningar så nu kände jag att det var dags för lite barnvakt. Det gick hur bra som helst, precis som jag trodde. Nästa vecka är det dags för tremånaderssprutan, vägning och mätning så det ska bli så spännande för det är en månads sen sist han vägdes och mättes och då vägde han 4494g. Med tanke på att han har börjat äta mer så borde ju även vågen visa det också.

Här är mammas tuffing idag :)




Avokadosoppa med focaccia å trevligt sällskap

Igår hade jag jobbet hemma på besök. Det var så kul, inte mycket jobbsnack faktiskt men däremot ganska mycket gravid-/bebisprat. Det kanske inte var så konstigt då tre styckna var gravida. Tage var lite grinig innan så Stefan fick ta en promenad så han fick sova en stund sen efter lite mat å ny blöja gick han från famn till famn. Han trivdes ypperligt hos tjejerna.

Jag eller jag kanske ska säga vi, Stefan var ju faktiskt med och hjälpte till både med maten och pratandet ;), vi gjorde avokadosoppa och focaccia. Å jissess vad soppa vi gjorde en hel gryta full... men de tyckte om den och Ingela gav 10 poäng så jag känner att Stefan och jag kommer kamma hem "halv åtta hos mig" när vi ska köra det :)
Hur som helst så tänkte jag lägga upp receptet på soppan och brödet då det var efterfrågat.

Avokadosoppa


Koka upp 1liter vatten tillsammans med 2 hönsbuljongtärningar. Vispa 1dl grädde, mixa 2 avokado och blanda sedan ihop avokadon och grädden och häll ner det i vattnet. Krydda med salt och peppar. I receptet står även att man kan ha i sherry men sådan dricka äger inte vi. Till soppan kan man ha skalade räkor och avokadobitar.

Focaccia

Smula 25g jäst i en bunke. Blanda ut med 3dl ljummet vatten, ½dl olivolja och 2msk honung och 1 msk flingsalt. Tillsätt 6dl vetemjöl (i receptet står det 7-8dl men jag har bara 6 och sen kanske en ½dl vid utbakningen) och arbeta degen i 5min. Jäs degen i ca 45 min till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Platta ut de så de blir ca 1½cm tjocka. Pensla olja på en bakplåt och strö på flingsalt, lägg sedan degarna på plåten och jäs 30 min. Gör hål i degen med fingrarna, ringla över rikligt med olja och strö på flingsalt. Sedan kan man ha på vad man vill som topping. Grädda i ugnen i 10 minuter.

Baby X

I söndags blev jag moster till baby X. Maria och Magnus fick en pojke och har svårt att komma på vad han ska heta. Mamma kallar honom lillebror och jag baby X. 3245gram och 48cm lång och söt som socker. Kanske ska jag börja kalla honom för biffen? Tage är ju bananen... Biffen och bananen, ja vem vet.

I söndags tänkte vi åka ner till mor och far en sväng. Men när jag ringde så var det ingen som svarade. "De kanske är hos Magnus och Maria" säger Stefan. Genast var jag ju tvungen att undersöka saken. Jag ringde hem till Maria och Magnus, inget svar. Jag ringer på pappas mobil och han svarar och säger att de är hemma hos Maria och Magnus och att de är på BB. Vi åker bort till mamma och pappa och hinner vara där i en halvtimma innan Magnus ringer och säger att lillplutt har tittat ut. Saga sa till alla att hon hade fått en lillebror, "mormor jag har fått en lillebror, Stefan jag har fått en lillebror". Hon är för go. Sen skulle hon hålla i Tage och jag fick höra "Tage ser inte glad ut hos dig..." och när jag frågade om hon ville ha honom i knät så var ju svaret givet.



och ni ser ju hur glad Tage blev hos Saga :)