Min systerdotter

image79


Hon är finare än finast!

Idag är jag jätteglad

Idag på morgonen blev jag moster :) Mamma ringde straxt efter tio och sa det, jag höll på att sätta mackan i halsen. Blev så glad att jag började gråta så nu är jag lite skakis. Jag kan liksom inte sluta le, jag vaktar telefonen och går ingenstans utan den! Men det tråkiga är att jag ska till skolan idag och jag vet inte hur jag ska kunna koncentrera mig.

Grattis Maria och Magnus, jag är säker på att flickan är hur fin som helst!

En bra dag :)

Idag fick jag tillbaka min uppsats från Anders som har "rättat" den. När jag knackade på hos honom var jag allt lite nervös och när jag fick min uppsats och vi gick igenom den så var det INGA stora fel. Det enda han hade anmärkt på var stavfel, att jag skulle skriva om några meningar och ändra ett par noter. Han sa till och med att jag hade gjort ett bra jobb, jag blev så glad när han sa det, en sten föll från mitt hjärta. Nu kan jag börja min sista termin till hösten utan att ha något bakom mig. Hindret från att ta min examen är borta, jag har fixat det. Ibland blir man bra stolt över sig själv! Nu ska jag bara fixa opponeringen också men hade det varit stora fel på min uppsats att jag inte svarat på mitt syfte så hade jag ju inte fått gått upp med den, så det ska inte vara några problem.

Nu ska jag somna gott!

over and out


Tomorrow is the day

when I am going to turn in my paper! Jag vet inte om jag ska skriva mitt abstract på engelska eller inte så jag väntar med att skriva den till jag har fått ok på uppsatsen. Förra gången jag lämnade in min historia uppsats fick jag tillbaka den rödrättad överallt. Det var så hemskt att jag började gråta, jag visste att jag inte var bra på att skriva uppsats men att den skulle vara så dålig visste jag inte. Efter stödsamtal med mamma beslutade jag att inte gå upp med den utan lägga den på hyllan och skriva den på sommaren. Den kom att ligga på hyllan i tre år och nu när jag ska skicka in den imorgon så är jag så nervös för att jag ska få tillbaka den på samma sätt igen. Förhoppningsvis är det inte så farligt, saker finns det alltid som kan bli bättre i en uppsats men jag hoppas på att det är såna saker som inte är så svåra att ändra på. Jag har ju skrivit en uppsats i samhällskunskap förra året och den lyckades jag få igenom och min handledare hjälpte mig mycket och stöttade mig och jag fick till och med bra respons på den på opponeringen så jag vet att jag kan skriva uppsatser men när jag inte tycker om min handledare blir det svårare. Nu är det bara ett arbete kvar att skriva och det är mitt examensarbete, ska bli så skönt när jag lämnar in det och det är godkänt för det betyder att jag är klar med min utbildning. Jag får min examen som lärare för senare år :)

Euro song contest

Jag säger bara  ett ord; PINSAMT!!!!!!! och då menar jag inte The Arks insats, de var super men de kan ju inte rå för att hela Europa inte har någon musiksmak för fem öre. Denna tävling är inte längre en musiktävling utan en politisk tävling och tyvärr bor vi inte i östeuropa så vi kan utnyttja det.

Ukraina???? Jag saknar ord!

Uppsats

Nu sitter jag här med min jäkla historiauppsats igen, det är tre år sen jag senast tog tag i den och förhoppningsvis ska jag nu få den klar. Jag HATAR att skriva uppsatser och därför blir det extra svårt att motivera sig att sätta sig med den. Den ska vara inne på måndag och jag sitter nu med analysen och den är så dåligt så det är inte sant. Känns som att jag vill ge upp igen men det ska jag inte, MÅSTE få in skiten nu, denna är avgörande om jag ska få ut min examen eller inte... Åhhh, varför kunde de inte vara en tenta som jag skulle plugga till, hade varit mycket lättare för mig att plugga till en tenta än att sitta med denna skiten. Men jag får ju skylla mig själv att jag gör det i sista sekunden, jag började i februari och hade jag varit smart då och gjort lite varje vecka så hade jag inte suttit här nu. Men tiden går ju så fort, det är tre månader sen det var februari, det känns som max fyra veckor sen. Tiden bara försvinner och jag hinner inte med för fem öre. Sen är det ju desutom så svårt att motivera sig själv på slutet av vårterminen, jag försöker tänka att det är bara fyra veckor kvar sen är det sommarlov och att jag ska ge gärnet dessa fyra veckor men min självdisciplin verkar ha flyttat från mig och hittar inte hem igen. PUST. Nej, nu måste jag tillbaka till min analys igen. HOPPAS att jag får ett G på den, jag vill verkligen inte ha mer, jag skiter i om den går igenom med nöd å näppe bara den går IGENOM!

Over and Out

Flashbacks

Idag fick jag värsta fashbacken till högstadiet. Leijsifejs och jag var ute och gick på Värsnäs och då var det en skola som var där och orienterade. Ojojoj, vad man orienterade om vårarna på högstadiet. Ständigt dessa kartor man skulle gå igenom och frågan var om man någonsin skulle komma tillbaka, för att inte tala om orienteringen man hade i lumpen... Där kände man ju verkligen inte till området så då var det att lita på kompasset och kartan, i Torsås hade man ju ändå lite koll på läget.

Jag tyckte ändå att det var rätt kul att orientera, jag var till och med vid ett tillfälle och tränade med Torsås Orienteringsklubb men det blev ingen karriär där...

Leija hade värsta vårkänslorna idag när vi var därute och gick, hon rullade sig i allt hon kunde hitta. Hon luktade pyton och var helt grå så när vi kom hem så blev det duschen och hon tycker ju det är så kul... Nu ligger hon och torkar i solen på vardagsrumsgolvet och det luktar blöt hund långa vägar....urk....

image78

Staket

Nu har vi fått upp ett staket på framsidan. Detta staket.... Det tog två timmar att inhandla och ca 7 timmar att få upp. Jag trodde min kära far skulle bli tokig. Var det inte stenar i vägen så var det narturligtvis kabeln med ström in i huset. Yihaa...ingen ström.... PUST!!! Det var att ringa jouren så de fick komma hit å fixa, det gick lätt att fixa som tur var. De hade kluvit kabeln mitt i så alla tre proppar i proppskåpet vid gatan hade gått... efter detta bestämde pappa att det fick vara nog för den dagen. Igår fortsatte vi och det var två stolpspjut som skulle i. Men efter att de fått i den ena, efter mycket om och men och var nära att kapa kabeltråden orkade pappa inte försöka med den sista efter tredje försöket. Så då beslöt han sig för att spika fast den nya stolpen i den gamla och vips så  var vi i stadiet att sätta dit staketet och sen gick det jättefort och vi var klara på en halvtimma.  Sen skulle stefan och jag sätta upp brevlådan och efter vi lade ner ställningen som Stefan hade byggt (utan å mäta) så fick vi upp den också.

Tack pappa för hjälpen :)

Stefan och jag hade knappt ätit något på dagen så kvällen ägnades åt att svulla pommes med snitzel, ostbågar och snusklobbor å läsk :)