Putsat fönster

Japp, idag har jag varit flitig och putsat fönstrena nere på framsidan, baksidan får vänta, de är det ju ändå ingen som ser... Så har jag resonerat sen vi flyttade hit.... Idag har jag även satt upp stjärnorna i fönstrena, det som är kvar är två ljusstakar uppe å en stjärna i köket. Jag jobbar ju i helgen så då hinner jag inte fixa det så jag fick ta det idag istället. Nu väntar jag på att Saga ska vakna så vi kan åka in till stan men hon ska tydligen sova hela dagen idag...

Ikväll jag vi på Byttan och äta ett alternativt julbord, ska bli spännande. Jag ser mest fram emot dessertbordet :)

Nu ringde syster, Saga är vaken å vi ska åka!

Adios

Matematik

Nyss anmälde jag mig till en matematikkurs på högskolan. Den var bara på 15hp, alltså en halv termin, kände att det kan jag ju faktiskt stå ut med och känna på om jag kanske ska lägga till matte som ämne i min lärarportfölj. Har funderat lite på svenska också men jag får se, nångång vill jag ju faktiskt ha ett lärarjobb också men nu verkar det som att jag har inriktat mig till helt fel år. Förskolejobb finns men inget på högstadiet...

Rivit strukturtapet

Det finns inget mer jag hatar än strukturtapeter, eller jo det finns det men strukturtapeter är lätt på topp 3 av saker jag hatar. Idag har gjort ett ryck och rivit ner lite. Så nu är vi en lite bit på väg, vi hinner inte klart till jul men kanske till efter nyår? Om jag säger nästa år så känns det som att vi har massor med tid, så, till nästa år ska vi bli klara :)

Så här ser det ut just nu



Är det inte någon som är sysslolös så kom gärna hem till oss å riv lite tapet :)

Vi blev med barn

Japp, vi blev med barn i ett dygn. Vi var barnvakt åt Filippa i helgen och det var full fart hela tiden. Vi började med en tur på stan och sen åt vi på Mc Donalds och efter det var det dags för bio. Vi såg Lilla spöket Laban, Filippa satt helt still i 45 minuter och tittade spänt på Lilla spöket Laban och Labolina. Hon tyckte det var kul och glömde helt bort att äta sin choklad. Efter bion åkte vi Trekanten och på vägen dit somnade Filippa en stund i bilen men väl hemma så var det fullt ös igen. Kvällen spenderade vi hos Martin å Magda tillsammans med Sara å Petter. Det var rock band som gällde och man kan minst säga man blev besatt av spelet. Filippa spelade också trummor och ville att jag skulle sjunga Blinka lilla stjärna, det blev himla fint! Till middag blev det fondue å det var så smaskigt, Magda dukat upp värsta buffén med massa gott, hennes guacamole är så himla god! Jag hade lite svårt med att få salladspinnarna i munnen trots att jag fick tipset att gapa stort... Efter middagen så åkte Stefan och jag hem då det var en liten tjej som var jättetrött. Hon somnade sen till Där fick du med Stefan å Krister. Jag somnade också, på soffan framför tvn.... Men vid ett var det dags att gå upp då vaknade Filippa och det slutade med att hon fick sova inne hos oss. Vad vi inte visste var att Filippa är som en väderkvarn i sängen.... Vi hade kul i helgen och det tror jag Filippa också hade.











Vänkretsen utökas

Eftersom hon själv har outat det så tar jag tillfället i akt och gör ett litet inlägg om det också. Ett par vänner till oss ska bli föräldrar och vi är så glada för er skull och vi längtar efter å få se knytet i Burberry slips runt huvudet :)

Grattis Sara å Petter, många kramar the Bernhardssons


Oh my God!

Ikväll har vi ätit så gott så det är helt sjukt. Jag blir mäkta imponerad av hur bra Stefan och jag är i köket ibland :)  Självklart har jag dokumenterat så ni ska få se.



Till huvudrätt blev det en wok med nötkött, nudlar, vitkål, gul lök, vitlök, paprika och ägg. Och till efterrätt åt kladdkaka med dumle, den var helt sjukt god. Titta bara så smaskig den ser ut:


Tadaaa

Jag glömde ju givetvis å ta ett före kort men tänkt er mig, 7 månaders utväxt å allmänt tråkig i håret... Nu ser jag ut så här istället :)




Tyckte jag blev himla fin :)

Igår glömde vi ställa upp tunnan för tömning.... Igen.... Så nu är det sopsortering i två veckor som gäller, igen..... Att det ska vara så svårt å komma i håg den där jäkla tunnan...

Innan jag åkte in till stan idag hann jag även med att ta sönder påsen med Leijas mat i, vilket resulterade i detta....


Frissan imorgon, wohoooo!!!!

Äntligen ska jag till Johanna imorgon och fixa mitt hemska hår. Blir ju sugen på å klippa av det en bit igen, men jag vet att jag kommer å ångra mig. Jag ska i alla fall ändra hårfärg så får vi se hur mycket vi klipper. Jag ska försöka komma ihåg å ta före och efter kort, brukar vara rätt kul.

Det blev inget däckbyte igår, nån låsmutter-grej var borta och då gick det inte. Min honey var inte på bästa humör igår så detta gjorde inte saken bättre. Hur som helst så har pappa Hardy hjälpt sonen och beställt en ny som ska komma nästa vecka så nu hoppas vi på att det inte ska bli så halt.

Imorgon är jag ledig igen och är det hela helgen med, wohoooo!!! Imorgon har jag tagit semester, nice. Blev en lagom vecka detta tycker jag. Hann inte slipa hålet igår så kanske jag gör det imorgon och målar det. Förresten så ska vi vara barnvakt i helgen. Vi ska ta hand om Filippa så helgen när inbokad med besök på Tokige Ture och diverse leksaksaffärer och kanske ett biobesök å se lilla spöket laban om hon vill. Spännande värre.

Förövrigt undrar jag om jag någonsin kommer få vara finn-fri... I hate verkligen finnar!

Byta däck

Ikväll ska vi byta till vinterdäck vilket betyder att jag kommer få blickar från Stefan om att det är på tok för många repor på fälgarna. Å självklart är det ju jag som har gjort dem.... Så här kommer konversationen låta:

Stefan: Jäkla vad repor det är på fälgarna.
Ika: Men det behöver inte betyda att det är jag som jag gjort dom.....
Stefan: Har jag sagt det?
Ika: Nej, men jag vet vad du tänker..
Stefan: Jag vet bara att jag parkerar en bit ifrån trottoarer och kör aldrig mot en kant....
Ika: Jag kör inte heller emot kanter, inte med mening i alla fall....

Hahaha, ja, alltid samma konversation vid däckbyte och biltvätt. Men men så är det när man är gift med en bilgalen man.

I love you anyway :)

Slipa å spackla

Jap, idag tänkte jag att jag skulle ta tag i rummet där nere. Nu på förmiddagen har jag slipat och spacklat och jag hoppas att det torkar snabbt så jag kan slipa lite till och sen kanske till och med måla hålet en gång. Om jag i och för sig inte fastnar här eller framför tvn....

Igår var vi å pratade pension å sparande på banken. Stefan tog längst tid som vanlig, själv hade jag redan bästa fonderna så det var bara att bestämma en summa som jag skulle månadsspara. Ulla på banken är superbra, trivs jättebra med henne. Så nu får det

Lugn söndag?

Idag kunde man tro att jag skulle få en lite lugnare arbetsdag MEN tji fick jag......  Jag borde ha gått ner i vikt denna helgen så som jag har sprungit fram å tillbaka. Nu är det kväll å jag ska bara njuta av att inte göra nånting.

Trött

Idag är jag trött i benen. Det har varit jättemycket folk på jobbet idag, helt otroligt hur fort köer kan bildas. Ena sekunden har man läget under kontroll sen så det såna köer att man knappt ser slutet. Men men, allt löste ju sig efter en stund i alla fall. När vi var å handlade nu köpte jag med lite fika till Daniel å mig i morgon som vi kan smaska på. Kvällen blir lugn, har gjort en pizza nu å sen blir det chips å tv. Saknar att umgås med folk. Men nu till veckan har jag lyckats få till fika med Emilia sen ska Magda å Sara å jag bara hitta en dag som passar för lite fika med. Händer mycket nu hos mina vänner.

Men ha en trevlig lördagskväll allihopa så hörs vi en annan dag.


p.s Besök den nya skoaffären på Baronen, billigt å snygga skor. Jag har lyckats komma ut två gånger utan att köpa ett enda par, ganska stolt över mig själv måste jag säga! d.s

Sjuka människor!!!

Nu ett par dagar har det skrivits om människor som har sex med djur. Jag förstår inte hur man kan vara så j-a sjuk i huvudet så att man har sex med ett djur och värsta artikeln läste jag nyss på expressen. Där berättar en kvinna om hur hon föder upp hundar just för att människor ska kunna ha sex med dem och kunna spela in porrfilmer  med dem. Målet för henne var att köpa en gård dit människor kunde komma å titta på henne när hon har sex med djur. Jag blir så arg så jag kokar. SJUKA MÄNNISKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vart fan är vi på väg?????


Bastu

Vi har så varmt här hemma nu så det är helt sjukt, jag har skruvat ner värmen både i går å idag men det är fortfarande varmt. Jissess.... undra om det känns så här när man är i övergångsåldern... På tal om det så fick jag papper i går om att jag ska ta cellprov nu i december å på baksidan skulle man kryssa i en massa frågor  då var det en som där man skulle kryssa ja eller nej om man haft blödningar efter övergångsåldern... Nog för att jag snart är 27..... men de skickar ju ut samma formulär om man så är 26 som 62. Men Stefan tyckte det var himla roligt å sa att jag nog på passa mig eftersom jag snart är 27....

Idag har den åkt på förresten.... till Stefan stora förtret så sitter den på ratten, allas vår kära rattmuff. Titta så fint! Det är ju så grymt skönt också.





Sen har jag inrett Leijas hörna lite, tyckte den behövde lite nytt. Å så här blev det.


Vilken härlig dag

Idag är jag ledig å det ska bli så skönt  :)  Planerna för dagen är å åka å köpa ramar till bröllopskorten å takfärg. Vi måste ju ta tag i vårt soffrum där nere å nu vill jag ha klart allt till jul och det är ju faktiskt inte så  länge kvar å med det tempot Stefan å jag har så går det inte fort men nu jäklar....

Annars så är allt bra, måste säga att jag känner mig mycket piggare nu, inte hängig eller deppig så det var väl en dålig vecka förra veckan helt enkelt. Jag har nog inte sagt att jag ska bli faster igen, jajamen, i slutet av mars är det tänkt att bebisen ska komma, dock vill jag ju poängtera att min födelsedag den 16 är upptagen   ;)  

Vi var där














Grattis IFIF

Kvinna eller man?

Kollade lite på Linda blogg nyss och hittade det här och jag började läsa lite å självklart vill jag ju åxå göra detta. Känns som att jag lika gärna kan bli man....

Min kvinnliga sida:

[   ] Köpt en hårfön?
[ x ] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[ x ] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[ x ] Pratat känslor?
[ x ] Tänkt på att matcha mina kläder?
[ x ] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[ x ] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[ x ] Funderat på namn åt mina barn?
[    ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ x ] Druckit Cosmopolitan?  Var tvungen å fråga Stefan...
[ x ] Sett ett avsnitt av “Sex and the city”?
[ x ] Sett två avsnitt av “Sex and the city”?
[ x ] Känt mig sugen på en kopp te?
[ x ] Känt glädje över att få blommor i present ?
[ x ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ? Jag är jävligt romantisk!
[ x ] Blivit arg utan anledning? hahaha, fråga Stefan....
[    ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[ x ] Pratat skvaller?
[ x ] Varit arg/sur utan att tala om det? hahaha, fråga Stefan....
[ x ] Kramat en kille?
[ x ] Dansat?
[ x ] Bakat åt dig själv?
Totalt:  19 poäng

Min manliga sida:

 

[ x ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ x ] Ätit en blodig stek?
[ x ] Läst en biltidning? är ju gift med en biltokig karl....
[ x ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[ x ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det? räknas om man glömt bort det???
[ x ] Skött grillen under en grillfest? lägger mig alltid i grillningen, särskillt hemma...
[    ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ x ]  Läst ett nummer av slitz?
[ x ] Dunkat någon i ryggen?
[    ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[    ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[    ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[    ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[ x ] Diskuterat bröst?
[ x  ] Gjort lumpen?
[    ] Läst nick hornby?  who??? Stefan visste däremot dirket...
[ x ] Känt mig taggad att bräcka någon i armbrytning?
[ x ] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[    ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[ x ] Lagat någonting på egen hand?
[    ] Skrikit “kom igen nu gubbar” på en fotbollsplan?
[ x ] Tävlat i att dricka öl?  har tävlat mot Stefan bland annat å jag vann... :)

Totalt: 14 poäng

Gött, jag är mer kvinna....

God morgon

Idag är jag också hemma, men idag är jag ledig fast jag har inte friskanmält mig än. Det  känns lite bättre än igår, vi får se hur dagen utspelar sig. Men jobba imorgon ska jag göra. På något sätt känns det som att jag hamnat i en "light-höstdepression". Jag orkar inte göra nånting, vill bara ligga å sova, äter som jag vet inte vad och jag vill bara rycka mig ur det här men på nåt sätt orkar jag inte. Känns som att jag saknar vitaminer i kroppen som ska göra mig pigg. Får ta tag i mitt ätande, kanske kan det hjälpa till lite. Måste nog köpa lite frukt idag.

Inte 100%

Idag är jag hemma från jobbet. Jag kände mig inte helt hundra och med tanke på att jag ska jobba tors-sön och har långa dagar så stannade jag hemma idag för att kurera mig och bli frisk till helgen. Som vanligt numera så är det min huvudvärk som inte vill ge med sig och jag känner mig allmänt orkeslös. Ska boka tid hos en optiker å kolla min syn å se om det hjälper, annars är det väl en förkylning som heter duga som är på väg. Ringde å sjukanmälde mig vid åtta sen ringde Stefan å väckte mig nu vid halv, så helt pigg är man inte. Nu ska jag försöka få i mig lite frukost.

Min pigga man

Kom på att jag tog kort på Stefan igår på morgonen när vi vaknde, å så här pigg såg han ut.



Ojojoj

På väg till bilen så fick vi syns på stora bilar som stod utanför Harrys. Nyfikna som vi är gick vi å tittade. Då var det tv 4, sveriges radio, svt å nån annan kanal som var på plats för att filma om det nu skulle bli klart att Kalmar FF vann guld redan ikväll. Detta kände vi att vi inte redigt kunde missa. Trots att jag hatar fotboll så tyckte jag att själva upplevelsen hade varit rätt coolt å se, så vi slank in å tittade lite. Men det blev ju inte redigt klart ikväll så vi missade festen å jag jobbar på söndag så då kommer jag missa det åxå, fast det känns inte så tungt. På vägen ut var jag i närheten av massa äkta Kalmar FF spelare, så nära kommer jag aldrig vara igen, måste säga att Viktor Elm ser rätt bra ut. Jag har i och för sig tagit på en åxå, Athur Sorin var på IKEA med sin flickvän och köpte flyttkartonger, så då passade jag på å peta lite på honom... Nej, jag kan inte säga att det var medvetet. Däremot kan jag efter det mötet konstatera att min "affärs-engelska" suger!

 

Bond, James Bond

Ikväll har vi varit å sett nya Bond-filmen. Det var vår bank, Handelsbanken som bjöd å då kan man ju inte tacka nej. Det ända vi behövde lyssna på vad Pontuz Löfgrens genomgång av hur husmarknaden såg ut i Kalmar och att man enligt Handelsbanken ska spara mera nu. Det tog bara 30 minuter å sen var bion igång. Popcorn å läsk bjöd de också på. Filmen var okej, inte den bästa man sett men shit pommfritt var hightech det är nu i filmerna. Stefan grät lite i början då Bond kraschar en Aston Martin, men så är det ju med Bond. Hur som helst, det var en trevlig kväll.

Halloween

I lördags hade vi halloweenfest på Sandbergens vandrarhem. Temat var döda skådespelare å det kan vi tacka Stefan för, han ville promt ha med död som tema. Men jag måste säga att alla lyckades himla bra. Vinnare för bäst utklädnad blev Viktor som var Beppe Volgers. Själv var jag John Lennon och jag hittade till och med ett par runda brillor i sista sekund.

Här är lite bilder från partyt

     
   

   

 


Tack alla för en kanonkväll :)