Tänkte bara...

....visa utsikten från vårt hotell som vi bor på första natten vi kommer till Fort Lauderdale :)

image242

Leija-plutt

Igår förmiddags var jag och hämtade min älskade vovve. Men hon tyckte inte jag var så kul. Hon tyckte det var mycket roligare när Carina pratade med henne och jag blev helt dissad, hon tittade inte ens åt mig utan var och gosade med Carina. Jävla hund! Men sen när vi kom hem mös vi i sängen och då var jag bäst igen :)

På kvällen var vi ute i Rinkabyholm och firade Stefans mormor, då skulle Leija busa lite och när Leija busar så låter hon... Hon morrar, men nu var det inget vanligt morr utan nåt helt annat läte. Lilla plutten har blivit hes. Förmodligen har hon skällt järnet i helgen med de andra hundarna så hon har fått ont i halsen och är hes. Det låter så kul!!!! Så nu busar vi hela tiden med henne så vi får skratta lite :)

image241

Home sweet home

Då var vi hemma igen från Finlandskryssningen. Stefan och jag har tränat att åka båt inför kommande semester. Grannarna fick gratisbiljetter till en Finlandskryssning med Vikingline och då fick vi följa med. Resan började i torsdag med världens äckligaste drink ombord, Bat Bite, jag säger bara BLÄ!!!! På tvn hade de bildspel på alla drinkar så snabbt hittar jag en ny jag ville testa, Juliana eller nåt sånt i cocktailglas. Men när min darling kom med den så var den inte så höjdargod heller så jag la ner drinkarna och drack mina medhavda äckliga cider från Tyskland i stället nere i hytten. På kvällen åt vi världens största buffé, fanns mycket gott. Det bästa var att det fanns ett helt bord med efterrätt och ost på, me like a lot! Sen var det dags för huvudvärk, panodil och vila innan vi gick upp för att röja loss. På discot fanns inte en ända människa. På pubben spelade ett polsk/finskt/tyskt (nått utav de tror jag det var) band tysk folkmusik som vi joddlade loss till. Jonas vägrade dansa med joddelkvinnan så Stefan fick ställa upp. På det tredje dansstället spelade en finsk popartist bara finska låtar. JIIIHAAA! Men vi lyckades rocka loss lite ändå. Bäst var det när finnen var klar och det kom nån annat band sen och spelade go musik som man kunde dansa till. Vi halv två drog jag med mig mannen ner till hytten då jag tyckte att han lite väl onykter. Stefan hade precis innan gått och köpt ett glas med bara red bull för att han tyckte att han skulle bli lite pigg igen.... Han hävade prompt att han inte alls var trött eller onykter men jag drog med honom iallafall. Väl nere i hytten när han krypit ner i sängen somnar han på två röda....

På fredagen var vi uppe efter nio för att hinna med å äta frukost. Stefan var förvånadsvärt pigg men luktade inte lika "piggt". Han trodde dock att han inte var nykter än.... Grannarna kom upp när det var 10 minuter kvar av frukosten och innan vi lagt till i Helsingfors. Efter frukosten gjorde vi Helsinkii. Men det är ju samma affärer där som här hemma så det var ju snabbt gjort. Vi hittade en bar där första ölen och cidern för dagen kunde intas. Vi såg några skumma rosa bilar som det stod DNA på  och på flaket hade de en genomskinlig behållare med soppåsar eller nåt i, ingen aning om vad det var. Sen såg vi en affär med där det stod DNA på och var rosa men den sålde mobiltelefoner.... Helskumt! Ombord på båten igen var det vilopaus innan vi gick bastade och bubblade. Herrarna blev antastade av någon skum finsk man i omklädningsrummet och höll noga koll på honom sen. Efter lite bubblade testade jag å bada i ett hål med ISKALLT vatten, kanske inte så bra med tanke på att jag inte mådde så bra men men.... BRRR, det var apkallt. Sen var det vin och öl i vår hytt medan vi väntade på att Ann skulle platt-tånga sitt afrokrull innan vi gick och åt. Maten var god, dock ångrade jag att jag inte åt ceasar sallad med scampi, istället tar jag en tråkig hamburgertallrik.... Sen tillbaka till hytten igen för att dricka mer vin. Då börja Ika får mer och mer ont i halsen och kunde till slut knappt inte svälja... kanske inte var så bra med ett kallt bad... Men i med panodil och vatten. Sen gick vi upp till joddel joddel bandet och nu var det betydligt mer ös på båten när alla galna finnar hade kommit ombord. Jisses var det joddlades och dansades på borden. Jag är inte helt med i gamet utan blir snarare sämre. Jag höll ut till straxt innan ett finsk tid sen gick jag å la mig. Idag på morgonen frågade jag när Stefan hade kommit å lagt sig, han försökte då med klockan ett men det gick jag inte med på, grannarna visste inte heller vad klockan var.... Hmmm....

Idag innan vi åkte hem gjorde vi Drottninggatan, Hötorget och gamla stan. Bilresan hem gick bra förutom att det kändes lika långt mellan Stockholm-Gamleby som Gamleby-Kalmar. Trodde aldrig vi skulle komma hem....
Nu har vi svullat en pizza, min huvudvärk har kommit och halsen känns svullen... PUST! Å så har jag ingen Feijsi i sängen som kan värma mig, henne ska vi hämta imorgon. Då har hon varit på hundpensionat sen i torsdags, bott själv i en hundgård med egen utegård. Ska bli kul å höra imorgon hur det har gått.


Dricka i hytten var förbjudet! Ops...

Stefan med den bläiga drinken nr 1


Lyxiga villor i Stockholms skärgård

                                   
Ann och jag med drink nr 2

Ann och jag shottar B52 i hytten

Tysk folkmusik

Stefan inte alls trött eller onykter...

Ann och Stefan vid nån staty i Helsingfors

Moi

Lång korridor till båten, tur att det fanns rullband

Tur att slutet var markerat!

Ann innan platt-tången

Äntligen mat! (Ann efter platt-tången)

Me and my darling

Jonas pigg å glad

Kroppkakor

Igår gjorde systeryster och jag kroppkakor. Men innan dess var vi på Ikea och skulle handla en matta på fyndet som vi (stefan och jag) ska ha under vårt matsalsbord, men vi kom ut med lite mer än så och det är det ju tur att man har en stor bil så man får plats med alla oväntade inköp.... (plus att vi hade barnvagn med också)

image223

Sen satte vi igång och gjorde kroppkakor. Efter att ha skalat tio kilo potatisar, rivit potatisarna, kramat ur vätskan och format kroppkakorna var de i grytan och en timma efteråt kunde vi bjuda herrarna på mat. 37 stycken fick vi ihop. Efter maten var vi alla proppmätta men jag lyckades ändå klämma ner en kanelbulle :)

image224

Tv-spelkväll

I helgen har jag jobbat. Lördagen var det jättemycket folk, sista kunden gick 17.45 och vi stänger 17. Kvällen tillbringades tillsammans med mina kära vänner Emilia och Johanna. Micke och Stefan fick också vara med. Pizza, rödvin och guitar hero var det som gällde. Pizzan var god, rödvinet ännu godare och guitar hero ännu roligare!!! Kvällen var hellyckad! Det var så kul och äntligen träffa Emilia och Johanna, var jättelänge sen vi träffades, får inte bli lika länge till nästa gång.




Så har det hänt!!!

Jajamen, jag har fått använda frasen; "Du skulle ha lyssnat på din fru från första början". Stefan började känna av sina problem med ryggen och nacken igen och givetvis är det jag som får rycka ut med Hot an cold-salvan och massera honom. Han går hos min sjukgymnast och han har sagt till Stefan att han helst ser att Stefan kommer innan det är försent men Stefan verkar inte lyssna på det så tidigare i veckan sa jag till honom att det är nog dags att besöka Sven innan du ligger som ett kolli i soffan och inte kan röra på dig MEN nehe, han hade minsann inte tid med det. Men igår fick jag ett sms från min kära make där det stod att han hade bokat tid hos Sven och fick inte tid förrän på onsdag och att han åt panodil för att inte ha så ont å när han kom hem var han stel som en pinne och kunde knappt röra huvudet. Summa summarum, vad har man lärt sig av detta min kära make???? LYSSNA PÅ DIN FRU!!!!

Piggare

Idag är jag piggare än igår. En dusch kan göra att man känner sig så mycket piggare. Jag har redan idag hunnit med att; dammsuga upp och nere, varit ute med Leija, parat ihop strumpor, plockat ner den torkade tvätten och slängt i en ny tvätt i maskinen. Vad ska jag göra resten av dagen nu då????? Jo, nu går jag å väntar på att posten ska komma med min bok så jag kan göra klart inför seminariet imorgon. Sen är det ju snart hem till gården också :) Nu har Stephanie låst in sin pappa i hans sovrum och hon fortsätter att droga honom allt för att kunna sno åt sig lite mer pengar. Spänningen är olidlig!

Nehe, nu ska jag leta kvalitetsredovisningsrapporeter på Nybro kommuns hemsida. JIHAAA!!!

Tråkigt!

Idag är det ingé kul. Vädret är aptråkigt, jag är förkyld och hängig och har inget att göra. Eller jo, något finns ju att göra men det är inget kul. Skulle vilja baka något men jag orkar inte, tror inte man ska baka när man är halvkrasslig. Så nu sitter jag och väntar på att Hem till gården ska börja. Min favvosåpa, fast nu blir jag irriterad på Stephenie varje gång för hon drogar sin pappa och snor hans pengar, jäkla kärring!!!

Förra veckan beställde jag böcker till seminarierna som är kvar men de har inte kommit än. Adlibris är inte att lita på längre. Men nu skulle jag tydligen få en imorgon, lyckligtvis den som jag måste ha till på fredag så det blir intensivläsning imorgon om Lärarens roll i det postmoderna samhället. Visst låter det spännande... Får se när jag får den andra boken, kanske på onsdag nästa vecka eftersom jag behöver den till på torsdagen...

Nästa vecka åker vi till Finland med våra grannar. De hade fått biljetter till gratiskryssning så nu ska här åkas. Första gången jag åker på en sån kryssning och jag antar att det blir en del alkohol men för min del blir det nog rätt lugnt, jag kan inte dricka i de mängderna så jag lär nog bli den som lägger sig först och är uppe först. Leija ska bo på hundpensionat för första gången. Vi ska dit imorgon och kolla läget. Det kostade 120kr per dygn och det är ju inte så farligt. Där Leija ska vara föder man upp Flattcoat (tror jag det stavas så) så vem vet, vi kanske kommer hem med en Flatte också.... Eller nej, då vill jag nog hellre ha en bebis!

I förrgår var Maria och Saga här och fikade, jag hade bakat chokladmuffins. Saga tycker det kul att låta som ett lejon numera så det brummas för fulla muggar. Hon läste leksakstidningen också, det var så bra att det inte blev så mycket kvar av den. Det blir lätt att ge henne julklappar i år ;)

Nehe, undra om man ska stryka eller nåt???

Titta här var Saga har växt!


Sista dagen!

Idag var sista dagen på praktiken, fem veckor har bara sprungit förbi. Jag har trivts super, min handledare var/är helt underbar och hon är en otroligt duktig lärare, precis så man vill bli! Min andra handledare har också varit kanon, har varit kul att följa båda. Även om Cicci inte har de ämnena jag ska undervisa i så har det ändå varit nyttigt att se hur andra lägger upp sina lektioner och hur elever är mot olika lärare. Jag önskar jag fick vara där fem veckor till :) Men de får se upp, jag kommer tillbaka när de minst anar det!

Idag har jag genomgått en stor förändring, från långt, ja, jag vet inte vad jag hade för hårfärg men nu är det page till axlarna och mörkt. Jag trivs super, blev jättenöjd. När jag väntade på Johanna hittade jag en bild i en tidning på precis den frisyren jag vill ha. I det mörka har jag också svarta slingor som tittar fram lite under översta lagret. Stefan har naturligtvis dokumenterat så det finns före och efter bilder.

image211
Före (taget tidigt i morse därför ser jag ganska trött ut)

image212
Efter

Man ser ju lite blek ut men jag tänkte besöka Stefan på jobbet nästa vecka och sola lite solarium, 5 kr är ju inte så dyrt :)

Avslappning

Måndagskvällen ägnades åt ren njutning och avslappning. Jag tappade upp ett bad, i med bubbel och tvålhjärtan och givetvis ankorna! I badet lyssnade jag på Snabba Cash, superbra hittills. Jag var ett fan av sagor på band när jag var liten och det var super att ligga å lyssna nu! Till detta givetvis ett glas vin! Full fart mot en ny härlig vecka i skolan men hormonfulla tonåringar :)

image210

Bowling

I lördags var vi och bowlade med våra kära vänner. Det blev två banor, killarna för sig och tjejerna för sig. Vi tjejer var lite trögstartade (förutom Magda som var proffs) men vi kom mot slutet. Vi lyckades allihopa göra strike tillslut vilket till en början såg ut att vara en omöjlig uppgift. Sara hade dock problem med hålet, det var för litet....



Full fart mot helgen

Jag var inne och tittade på en utav Carros kompisars blogg och där hittade jag värsta roliga grejen som jag också var tvungen att testa! Jag rekommenderar flera att göra det.

Ett gott skratt förlänger ju livet! Kolla på filmerna jag gjort och ni kommer att leva hur länge som helst!

http://www.jibjab.com/starring_you/receipt/1155232

http://www.jibjab.com/starring_you/receipt/1158588

http://www.jibjab.com/starring_you/receipt/1158889

Jag har lånat lite ansikten och jag hoppas ingen tar illa upp :)