Mattips

Tänkte jag skulle göra den här bloggen lite roligare, det finns ju andra saker i världen än Tage har jag hört.... Så nu tänkte jag komma med ett mattips på Grekisk pyttipanna som vi bjöd på förra veckan när vi hade middag.

Till 4 personer

500g fläskfilé
färdig klyftpotatis eller hemmagjorda (mkt godare!)
1 gul paprika
1 röd paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Köttet ska marineras dagen innan eller på förmiddagen innan man ska äta.

1½dl olivolja
1½ dl soya (räcker med samma mängd även om man dubblar köttet)
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar

Saltet och soyan kan man vänta med att hälla i tills dagen efter.

Lägg potatisen i botten på en långpanna (med lite olivolja på) sen lägger du över alla grönsaker som är skurna i bitar. Sen lägger du på köttet och när det är ca 10 minuter kvar lägger du på smulad fetaost. Man kan köra potatisen en stund innan om man vill. Det ska vara inne i 45 minuter på 225grader.

Till detta har man en kall sås.

2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

Jag hade även en vanlig grönsallad till, enkelt och gott!

Recpetet kommer från Tasteline.com

Krupp

I onsdagskväll vid 23-tiden var vi inne på barnakuten för Tage hade vad det visade sig krupp. Det var så hemsk när han vaknade och bara väste men som tur var så fick vi åka in till akuten och blev jättebra bemötta. Hans läkare, Erik, var samma läkare som han hade när han låg på Neo och som hade kissade på, det var lite kul :) Nu vägde Tage 8,7kg och var, förurtom kruppen, i utmärkt form! Med lite Betapred och inhalation av adrenalin så började det släppa mer och mer och när vi var hemma så andades han i stort sett helt normalt. Så efter lite välling somnade han vid ett-tiden. Jag trodde han skulle sova länge på torsdagmorgonen men vid 6 var det någon som ville upp. Sen var han ganska kinkig under dagen men som tur var så var mamma här. Själv sov jag inte så mycket under natten. Nu har han fått en hosta som gör att han vaknar när han sover så vi får väl se... Sova får man göra när man blir pensionär eller hur är det?

Tages underhållning är lagad :)

dsc00080 (MMS)

Tages underhållning är lagad :)


Home alone

Nu ska Tage och jag vara hemma i fyra dagar alldeles själva. Stefan ska iväg med tips-gänget till London och kolla på fotboll. Tage och jag har planerat in att vi ska bo hos mormor och morfar, å så ska vi på marknad å ja... det var väl det vi hade inplanerat. Jag hoppas ju på att Tage är den lilla ängel han är dessa dagar så jag orkar med det, redan nu beundrar jag ensamstående föräldrar! Men tiden går ju så fort och vips så är Stefan hemma igen men presenter till oss hoppas vi ju på! Matchen är ju inte förrän på lördag så han har ju hela fredagen på sig att shoppa loss :)

Förra veckan gick vår tvättmaskin sönder och idag har de kommit hit och satt dit stötdämparen som var trasig så nu tvättar vi på igen.  Jag fick åka hem till syster i lördags och tvätta lite då i stort sett alla Tages kläder var i tvätten, han är en liten skitgris...

Jag ska förresten börja jobba helger igen. Innan jag går på mina KL-pass så ska jag jobba i kassan med start antingen v.45 el. v.46. Det ska bli skönt å få lite extrapengar nu lagom till jul :) Förra veckan var vi  på 10-månaderskoll och Tage väger nu 8,6kg och är 73cm lång. Han har inte redigt ätit ifatt sig men han följer sin kurva precis som han ska. Han klarade av alla saker man ska kunna vid 10 månaders ålder och nästa gång är det ETTÅRSKONTROLL!!!! Vart har detta året tagit vägen?? Oh my god! Tagebanan 1 år, helt otroligt!

Ikväll ska jag på inflyttningsfest med tem...

dsc00079 (MMS)

Ikväll ska jag på inflyttningsfest med tema peruk. Jag har inte haft tid att fixa någon så jag fick låna grannens löshår :)


Mammas goding är redo för fest :)

dsc00076 (MMS)

Mammas goding är redo för fest :)


Men vi vill inte byta med er :) tror jag s...

dsc00071 (MMS)

Men vi vill inte byta med er :) tror jag slänger kortet innan stefan hinner läsa :)


Vår fina fina tage :)

dsc00068 (MMS)

Vår fina fina tage :)


Här vi killen som testat pappa idag medan ...

dsc00067 (MMS)

Här vi killen som testat pappa idag medan jag har jobbat. Han ville inte äta, inte sova å så har han röjt runt i huset. Välkommen till min vardag stefan :)


Pyssel pyssel

Idag har jag äntligen fått tummen ur och gjort en dörrkrans. På eftermiddagspromenaden samlade på mig en massa löv (oja, en massa, hade nog kunnat göra 3 kransar till....) sen var det bara hem och sätta igång. Jag tycker faktiskt den blev himla fin :)

Min lönnlövskrans



Det va en gon...

Farmor ska sälja huset och de håller på och röjer för fulla muggar där hemma. Häromdagen hittade de denna fina berättelse som jag skrivit till farmor och farfar när jag var 8år.



Det ni inte ser är att det sitter tre katter på en sten, man ser bara den ena kattens öron :)

Mmmm, mumsig mat

Tage har mumsat på idag med mumsig mat. Till lunch och middag blev det kyckling som jag kokat med morötter och sen blandade jag i creme fraiche, franska örter och vitlök. Till efterrätt blev det kräm på blåbär och jordgubbar.


Det luktar jul på toaletten...

Idag har jag satt till en laddning med glögg. Jag har aldrig gjort glögg själv innan så det ska bli spännande å se hur det smakar. Den 11 december är det klart så det blir ju perfekt till lucia. Nu står det och jäser för fullt i duschen nere, den delar utrymme med te pelargoner som jag hoppas ska kunna övervintra.


Tage vaknade med schysst frilla :)

dsc00061 (MMS)

Tage vaknade med schysst frilla :)


Korten har kommit :) stefan frågade hur de...

dsc00059 (MMS)

Korten har kommit :) stefan frågade hur det ska bli om vi får ett barn till när vi redan nu tapetserat med tage...


1.5 timmes tupplur, potatis å fisk, ostkak...

dsc00055 (MMS)

1.5 timmes tupplur, potatis å fisk, ostkaka å päron. Nu är tage en glad pojk igen :)


Ingen bra dag

Idag verkar det som att det inte är en bra dag för Tage. Han har sovit dåligt och är inte alls på humör. Han gråter och vill inte äta. Ibland är det så härligt att vara småbarnsmamma... Men men, det går väl över detta också. Nu sover han faktiskt och har gjort i en halvtimma, hoppas han vaknar på bättre humör och vill äta lite. Idag ska vi hämta korten på Tage som vi tog hos Atelje Sofi, spännande! Sen ska vi vidare till Ikea för jag ska ha ett möte med min nuvarande chef, också spännande. Sen avslutar jag dagen med afterwork med härliga ladies :) Vilken tur att jag har jobbat en dag så jag kan vara med på afterwork :)

I söndags när jag skulle åka och jobba tog Tage sönder min namnskylt... Som tur var kunde jag laga den :)



Är det klart snart?

Min son är badgalen! Han väntar ivrigt på att det ska bli tillräckligt med vatten.


Dagens happening...

dsc00049 (MMS)

Dagens happening...


Barnkläder

Det är bara att inse att man har trillat dit och blivit beroende av barnkläder. Jag trodde inte att det skulle vara så farligt men nu tittar man på kläder till Tage vart man än är. Inte för att man köper något hela tiden, mammapengen är j inte så fet, men man hittar ju mer snyggt till honom än till sig själv.
Det finns även en butik som jag kan rekommendera som har en massa olika barnkläder. Det är Barnkläder Butiken som drivs av Stefans förra jobbarkompis, Lotta.

Det är en Name It butik som hon har tagit över och sköter nu inköpen själv så hon har bla. Esprit barnkläder, Gangstar mfl.
Väl värt ett besök =0)

Skördefest

Igår var vi över på Skördefesten en sväng. Innan på dagen hade Stefan och jag ett bord på loppisen här i Lindsdal men samtidigt var det Mönsterås marknad, Skördefesten, jippo på Liljas och där man säljer husbilar och antikmässa i Folkets park inne i stan så ja, folket var ju inte i Lindsdal om man säger så....

Sen på eftermiddagen åkte vi över till Öland för att kolla in Skördefesten. Första stoppet var på Strandnära där vi hälsade på våra kära vänner. Sara hade fotoutställning och Micke å Erica hade fyllt upp med servering av pumpasoppa, bröd och luffsa. I år hade de även hunnit med att göra lite pyssel. Små sjömärken och vetekuddar bland annat, önskar att jag vore lika effektiv som de som verkar få hur mycket som helst gjort. Sen åkte vi vidare till Eriksöre som är det perfekta stoppet där man får uppleva allt, konst, musik, pumpor, grönsaker, blommor, smycken, ja allt finns där. Men det bästa med Eriksöre är att världens godaste Langos finns där, yummie!!!! Väl hemma så blev det lövbiff och potatis till middag och inte en sån kul natt. Tages tänder håller på å spökar så vi har varit uppe halva natten pga att han har skrikit som en stucken gris. Till slut fick vi i honom lite panodil å då kunde han sova till fem sen var det dags igen. Trots välling så ville han inte somna om så det slutade med att han, skinnet och jag satt i poängstolen på hans rum. Jag fick sjunga och pilla honom i håret, då till slut kunde jag lägga ner honom i sängen men nej, där ville inte han ligga så han började skrika igen så det fick bli att sitta i stolen och sen somnade han igen som en tok. Å då kom jag på att jag kunde sätta mig i soffan så kanske jag också kunde somna, men då vaknar Tage och vill busa... Men jag lyckas få honom att somna om i vår säng sen en stund. Pust, pust...

Anyway, här kommer de 3 bilder vi tog på Skördefesten :)


Mmm, Langos :)


Åhh, kan ni äta upp den där Langosen lite fort eller?? Så kul är det inte att sitta här...


Bäst var det var stod Stefan med arslet i vädret....