Overall

Idag har jag köpt en overall till Svennis. Det börjar verkligen tryta i de små storlekarna så jag tänkte att det var lika bra att passa på. Visst är den fin :)



Jag går å pillar på den hela tiden, kan knappt fatta att den är till vår bebis :)

Ständigt dessa kamper

Kommer ni ihåg det här inlägget?? http://leija.blogg.se/2009/april/jag-forlorade.html

Jag har en ny kamp. I juli var ju vi i Danmark. Vår resväskan har stått på övervåningen nu i snart tre månader och inte kommit upp på vinden än....

En blygis??

Idag var det dags för ett ultraljud igen. Förra gången så upptäckte barnmorskan en, ja, muskelknuta eller blodsjö. Den ena sa en muskelknuta den andre pratade om blodsjöar, anyway, de ville att jag skulle komma tillbaka efter fyra veckor och kolla så att den hade minskat. Det var ingenting som var farligt utan vad jag har fattat det som så kan det vara i vägen vid en förlossning men efter dagens kik så kunde de konstatera att den blivit mindre och inte alls var lika synlig som förra gången. Så det var ju skönt att allt såg bra ut. Svennis hade vuxit på men precis som förra gången så var händerna för ansiktet, undra om han är en liten blygfis? Fast med Stefan som pappa så går det inte redigt ihop ;) Tyvärr fick jag ingen bild denna gång så jag har inget att visa men jag misstänker att han hälsar till alla ändå :)

Ajajajajaj

Igår kväll och inatt har varit den värsta tiden hittills under min graviditet. Jag tror att det hela började med att jag igår satt stilla på en stol i tre timmar, detta var inget min svank klarade av för på kvällen fick jag så fruktansvärt ont att det inte var skönt att ligga eller sitta. Efter en stund blev det jobbigt att vara uppe och gå också. Natten har varit sådär i och med att man vaknar varje gång man ska vända sig och varje gång man har legat för länge i en position. Jag trodde att allt skulle ha gått över tills idag men så är inte fallet. Mitt planerade IKEA-besök för att fixa köket uteblir nog, det är nog sängen/soffan med värmedyna som gäller idag. Tur att jag är ledig i alla fall. Vet inte om det kan vara foglossning, det skulle ju göra ont även på framsidan och det gör det ju inte så jag vet inte redigt vad det är, hur som helst så är det inte skönt i alla fall. Ska se om en dusch kan pigga upp....

Stenläggning, klart!

I helgen har min darling fixat klart stenläggningen vid husväggen och det blev så bra. Skönt att det är klart. När pappa har kryat på sig så blir taket över dörren också klart sen är det dags att riva kök... Projekt finns det ju alltid när man har hus :) Men jag vill så gärna ha ett nytt kök innan Svennis kommer.

Så här fint blev det längs husväggen.

Magen ändras

Ikväll har vi tagit ett nytt kort på magen. Jag tyckte inte det hade hänt så mycket, blev lite besviken när jag såg att magen inte var så stor men hamnade kortet bredvid det jag tog förra veckan och då ser man allt att det händer ganska mycket nu, eller????



Maria nr 2

Ja, så har jag fått heta i två dagar när eleverna inte kommit på vad jag heter egentligen. Jag har ju varit och vikarierat i samma arbetslag som min syster jobbar i så alla elever har ju haft full sjå med att kommentera detta. Dessa två dagar i skolan har varit så kul samtidigt ganska frustrerande. Man kan ju tycka att eleverna på högstadiet är stora men i vissa fall och i de flesta fall faktiskt så är det inte så. Det är lite mellanstadievarning på det men det är något ändå som tilltalar mig med det hela och som gör att jag känner att jag ändå satsat rätt. Det är ju lärare jag vill jobba som även om jag trivs på mitt nuvarande jobb också. Jag har fått endel kommentarer att jag är bra och en del vet jag har menat det medan andra bara tycker det är skönt att ha vikare som inte är likadan som deras ordinarie lärare.

Summa summarum, jag är rätt så nöjd med min insats under dessa två dagar. Ibland är det inte lätt att få igång omotiverade niondeklassare men jag har ändå fått dem till att göra något.

Uppdatering

Jag har varit lite slarvig ett tag med uppdatering här men det finns ju så mycket annat man gör som att ligga på soffan till exempel... Nej, men jag har faktiskt gjort lite annat också. Jag tar vikarierat i en årkurs fyra två dagar, vilket var superkul, kändes verkligen skönt att komma tillbaka till skolan lite. Imorgon och på tisdag ska jag vikariera på högstadiet, där jag ska ha SO och svenska/engelska. Har kollat på två filmer om istiden nu och tittat igenom planeringen av lektionerna, spännande värre. Men det ska bli superkul! Sen är jag ledig på onsdag å så jobbar jag till och med måndag sen.

Jag är nu inne i v.21, 20+3 och i morse lekte Svennis tvättmaskin eller något för det sprattlade runt för fullt. Stefan toksov och fick inte uppleva det tyvärr. Själv så vaknar jag ju innan åtta numera så  imorse fram till jag klev upp har jag lyssnat på den sista boken av Stieg Larsson, det är ju så himla spännande!

Är det något annat som har hänt... Hm.... Nej, jag tror inte det. Det är jobb och pill med huset precis som vanligt.

Hör av mig efter mina två dagar med hormonfulla tonåringar :)

Så dum!

Jag har idag gått på mobilsäljares tjat på stan... Jag brukar vara jäkligt bra på att stå emot men idag så skulle jag få lära mig en läxa! Jag skulle få ringa, skicka sms och mms gratis till två nummer resten av året, tack vare att jag hade Telia innan, och så fick jag en månads gratis surfande. Vad jag inte tänkte på att fråga var vad som gällde när detta fina (yeah right) erbjudande var slut. Vad han inte sa och vad jag inte såg så hade han kryssat i en ruta där jag ska betala 99:-/månad för Telia Familj som det heter. Så nu blir det att ringa kundtjänst imorgon och säga upp avtalet så blir det bara tre månader som jag får betala för sen. Men HERRE JÄVLAR vad sms, mms och samtal Stefan och Maria kommer få!!!! Räkna med 1500 sms var!!!

Stenläggning

Ja, då var vi igång igen med lite stenläggning. Nu är det gruset som ska ramas in så att det ska gå smidigt att klippa gräset nästa år. Jag brukar vara med och pilla men jag får så ont i svanken så fort så nu övervakar jag det hela och kommer med expertråd :)