Skällby

Medan jag jobbade i måndags så roade sig Stefan och Tage på Skällby med Stella och hennes familj. Det var hur skönt väder som helst (satt i alla fall ute en stund på lunchen och på fikan...) så Tage och Stefan cyklade in till Skällby och tittade på djuren. När jag ringde till Stefan så hade han inte tid att prata efter en stund, "din son är på väg ner mot vattnet till änderna..." Önskar så att jag hade fått vara med men nån måste ju hålla i gång Sverige också...
Här är lite bilder från deras dag.
Hallå geten, var är du???
När de sen kom hem så kom grannen över med en bänk till Tage, hur bra som helst ju! Så då fick det bli lite mellanmål på nya bänken.

Tage hjälper pappa att klippa gräset.

dsc00343 (MMS)

Tage hjälper pappa att klippa gräset.


Stefan glömde ta bort ostbågepåsen igår, m...

dsc00337 (MMS)

Stefan glömde ta bort ostbågepåsen igår, men det gjorde ingenting tyckte Tage...


Hos oss just nu... Hoppas han sover sen i ...

dsc00335 (MMS)

Hos oss just nu... Hoppas han sover sen i natt i alla fall!


Mmmm, majskrok

Så här glad kan man bli när man får en majskrok av pappa :)


Egen resväska

Snart är det dags för lite semester, ska bli skönt med sol och värme. När Stefan kom hem från jobbet igår hade han köpt en egen väska till Tagis :)




Galet varmt!

Igår var det ju galet varmt, Tage och jag var ute nästan hela dagen och han kunde vara i t-shirt en stund för det var så himla varmt. 23 grader som mest! Men det var ju inte så bra idé att vara i t-shirt för nu är det en kille som börjar bli snorig men det är nog inte så farligt. På kvällen tog syster Y och jag en långpromenad och det var allt kallt om benen när kom hem sen, som vanligt är man för snabb med lätta kläder...




Den lilla hulliganen är och gräver i alla mina krukor och sätter sig i rabatterna på alla blommor som är på väg upp... Tålamodet prövas inte alls...

Vi hann även med att ta en tur till lekplatsen.



Bra med stor varukorg





Lugn och skön helg

Det blev en lugnt och skön helg, inget stress, inget farande hit och dit utan bara göra sånt som man vill, det är ju det bästa! På lördagen var höjdpunkten inköpet av cykelsadeln och cykelhjälmen till Tage. Tage tyckte det var kul att ut och cykla och så smidigt det är nu när man ska till affären eller hem till Saga och Isak. På kvällen var vi på 40-årsfest där Tage var ute och lekte med de andra barnen till nästan klockan 21. Han hade gärna gått ut igen men då fick vara stopp. På söndagen åkte vi ner till mor och far och gick tipsrunda och åt grillad korv och fikade, jättehärligt väder, ser fram emot sommaren där nere! När vi kom hem tog vi en cykeltur till och grejade lite på altanen så nu är den färdigstädad. Passade på att ta måttet på golvet så jag vet hur mycket matta vi behöver, sen ska jag måla om väggarna så de blir vita å lite nya gardinder och dynor så ska det nog bli bra :) Skulle nog behöva jobba i sommar så man får in lite stålar...


Det tar på krafterna att gå tipspromenad o...

dsc00334 (MMS)

Det tar på krafterna att gå tipspromenad och äta korv hos mormor och morfar :)


Ledig helg

Så äntligen kom den, den lediga helgen. Det var väldigt välbehövlig! Har jobbat fredag till fredag nu och bara varit ledig i tisdags... Men men, jag har önskat liknande schema till nästa period för efter mycket övervägande så är det ett perfekt schema när Tage börjar på dagis.

Lillskrutt ligger och sover, Stefan är och byter däck och den trasiga lampan och jag har plockat lite här hemma. Sen ska vi iväg och köpa en cykelsadel och hjälm till Tage och ta preimärturen på cykeln. Kul, kul! Efter det ska vi iväg på 40-års fest, vi ska fira vår gamla granne. Det ska bli kul för det var jättelänge sedan vi sågs. Annars så är det inte så mycket inplanerat utan vi får se vad vi hittar på. Såg i tidningen att det skullebli fint väder nästa vecka vilket passar mig utmärkt då jag är ledig ganska mycket :)

En trött trött kille!

Nu ligger det en trött kille och sover som en stock uppe i sin säng. Nu på förmiddagen har vi nämligen varit på en lekplats med Stella och Wille. Tage brukar somna runt tio i vanliga fall men nu blev klockan efter 11 och han slocknade så fort han fick i sig lite välling. Hans mamma är också rätt trött så hon ska mysa ner sig i soffan och bara vara tills lilleman vaknar igen. Sen ska Tage hem till kusinerna och busa medan jag ska åka och jobba så kommer Stefan och hämtar honom sen.


Nu är det vår!

Idag kom Wille och Therese lite tidigare så vi gick bort till lekplatsen och gungade och grävde lite i sanden. Men jössess, vi höll nästan på att blåsa bort!




Åka runt på "cyklarna" var jättekul men väldigt snurrigt för hans mamma...

Sen framåt tvåtiden gick vi hem och väntade på Stella och Sabina å vi väntade å väntade å väntade men de kom aldrig. Sabina får inte mina sms längre och fick inte reda på att det var fika :( Så jag fick äta en pollymuffins själv för Therese var så duktigt och hade nyttig mellanmåldrink till sig. Å nästa vecka kan inte vi vara med på fikat för då jobbar jag... om vi inte tar det på tisdagen efter Stella är hemma från dagis??? Vad säger ni mammor, kan ni då?

Prisad vare skatteåterbäringen - yeah right....

Jag har inte haft en tanke på skatten i år så idag när jag fick kuvertet (varför ett kuvert?) blev man ju genast nyfiken på vad man skulle få tillbaka, jag har alltid fått tillbaka pengar men i år ska jag betala tillbaka... Va fan, jag vill ju ha pengar tillbaka som man kan spendera i sommar men nej. Tack å lov var det inte mycket jag skulle betala tillbaka men ändå, det suger! Stefan fick också att han skulle betala tillbaka, yihaa... Får äta en pollymuffins med extra frosting för att muntra upp mig!

Storm

SMHI har varnat för storm i södra Sverige och nog attans blåser det allt men det hindrade inte Tage och mig från att vara ute en stund innan han skulle sova. Jag har gått hårt åt med sekratören idag :) Nu återstår det att se om vindruvorna och klematisen överlever eller om de fick chocken och bestämmer sig för att dö... Nu är det ju så varmt ute så jag tror nog att de skjuter lite mer skott istället. Efter mitt ingripande så var trädgårdstunnan full så nu får jag pausa lite tills det är tömning.
Nu ska jag fortsätta röja inne, vi ska ha hit Wille och Stella med mammor idag och då kan det inte se ut som det bombnedslag det gör nu.... Önskar att jag kunde bli bättre på att plocka i ordning, men jag är en redig soffpotatis jag :) Förresten så bakade jag bröd igår, långpannebröd med linfrön, det blev riktigt gott! Ska lägga ut receptet nästa gång jag gör dem för nu glömde jag ta kort på det. Sen bakade jag pollymuffins och gjorde chokladfrosting som vi ska ha idag på fikat, mmmm.

Otursmorgon

Idag har Tage haft en otursmorgon. Först trillar han ur gästsängen efter att jag har bytt blöjan och sen klämmer han sig i toadörren när han skulle stänga den... Många tårar och mycket skrik men  nu har han somnat så jag hoppas att hans otur har vänt till han vaknar.
Jag hade hoppats på lite sol idag så Tage och jag kunde vara ute i trädgården och fixa lite. Behöver klippa bort alla grenar som snön knäckt och sen röja lite men solen lyser med sin frånvaro så vi får röja lite inne istället. I eftermiddag tänkte jag att vi går upp till Garvaregården så han får leka en stund så blir dagen inte så lång.
Ha en bra dag!

Gummistövlar is da shit!

Tage tycker om sina gummistövlar! Han vill helst gå med dem inomhus så bäst var det är kommer han med dem i handen...


Upp till 18 grader och sol eller???

Ja, man kan ju undra hur bra meterologer är på sina jobb. Jag har inte sett solen i helgen och det har inte varit så varmt som de sa att det skulle bli. Slår vad om att det blir nästa helg då jag jobbar....

I går var vi nere hos mor och far och kollade läget. Var jättelänge sedan vi var där nere. Stefan och pappa tog en sväng till driving rangen medan jag satte mig i pappas stol och plöjde igenom nästan alla mammas Allers tidningar. Mamma fick jaga Tage :) När vi kom hem började vi fixa inför middagen, plankstek :) Så himla gott blev det! Sen hyrde vi en film, så smidigt med Telia! Filmen vi hyrde hette Red där bland annat Bruce Willis och Samuel L Jackson, lagom smårolig film.

Idag började vi med en tipspromenad på Värsnäs med syster Y och hennes familj. Saga hade alla rätt på barnrundan, nästan inget fusk alls där... Vi förlorade med 1rätt mot Maria och Magnus men omtvå veckor tar vi revanch! Sen var det dags för Bananis å sova en stund och jag passade på att löka lite i soffan. Sen åkte vi över en sväng till ÖB och handlade lite rengöringsmedel och en maxipåse med ostbågar för bara 20kr :) Väl hemma fick vi ett litet ryck. Stefan och Tage klippte ner julgranen och gick upp med trädgårdstunnan. Sen bytte vi lakan och röjde lite på ovanvåningen och så äntligen tog jag tag i schablonen som ska sitta på Tages dörr. Köpte den för ganska länge sedan på Tradera men har inte kommit upp än men nu så! Titta här så fint det blev:



Sen var det dags för lite mat för Tage och idag skulle han äta med både sked och gaffel...


Nu ligger han å sover gott i sin säng och laddar inför morgondagens sångstund och jag ska gå å pilla ur linserna och slå upp en skål med ostbågar :)