Dagens mattips!
Idag har vi provat en ny maträtt igen. Svamp- och paprikakyckling och det var himla gott, gräddigt och gott! Glömde ju skriva igår att lasagnen var himla god den också, Tage smaskade på som bara den å då är det ett gott betyg! Här kommer dagens recept.
600g kycklingfilé
1 paprika
200g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong
1 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 dl färsk basilika eller persilja (jag tog basilika)
Skär kycklingen och paprikan i bitar. Anska och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja. Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.
Absolut värt att pröva, Tage mumsade i sig ett par skedar trots att han ätit gröt precis innan.

600g kycklingfilé
1 paprika
200g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong
1 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 dl färsk basilika eller persilja (jag tog basilika)
Skär kycklingen och paprikan i bitar. Anska och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja. Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.
Absolut värt att pröva, Tage mumsade i sig ett par skedar trots att han ätit gröt precis innan.

Kommentarer
Trackback