Mattips

Tänkte jag skulle göra den här bloggen lite roligare, det finns ju andra saker i världen än Tage har jag hört.... Så nu tänkte jag komma med ett mattips på Grekisk pyttipanna som vi bjöd på förra veckan när vi hade middag.

Till 4 personer

500g fläskfilé
färdig klyftpotatis eller hemmagjorda (mkt godare!)
1 gul paprika
1 röd paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Köttet ska marineras dagen innan eller på förmiddagen innan man ska äta.

1½dl olivolja
1½ dl soya (räcker med samma mängd även om man dubblar köttet)
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar

Saltet och soyan kan man vänta med att hälla i tills dagen efter.

Lägg potatisen i botten på en långpanna (med lite olivolja på) sen lägger du över alla grönsaker som är skurna i bitar. Sen lägger du på köttet och när det är ca 10 minuter kvar lägger du på smulad fetaost. Man kan köra potatisen en stund innan om man vill. Det ska vara inne i 45 minuter på 225grader.

Till detta har man en kall sås.

2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

Jag hade även en vanlig grönsallad till, enkelt och gott!

Recpetet kommer från Tasteline.com

Kommentarer
Postat av: Sarah

Nam-nam, det där ska jag testa!!



Hörde av Stefan att du ville träffa Tuss när hon har fått komma hem. Hon ska vara med mig uppe på jobbet och är det från och med den 22/11 så du är mer än välkommen att hälsa på Pyret!!



KRAM KRAM



PS. Hoppas att lilleman mår bättre nu, aldrig roligt med krupp!

Postat av: fotografsara

För min del får du skriva om Tage hur mycket du vill, det är jätteroligt :D!! Sen är det inte helt fel med mat heller och jag tror att svärmor har bjudit på det här en gång, riktigt mumsigt var det :)



Hoppas att Tage är piggare nu! Skönt att Stefan är hemma igen så du får lite hjälp också!

2010-11-02 @ 21:11:59
URL: http://fotografsara.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback