Smarrig pasta!

Nu ska jag tipsa om en pasta som är helt sjukt god! Den är superlätt att göra vilket är ett stort plus i kanten!

Först måste man ugnssteka kycklingklubbor och då behöver man detta:

1kg kyckligklubbor
2-3 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 viktlöksklyfta
vatten
smör
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda soja, ketchup, rosmarin, oregano med 1 msk olja och lite peppar och pressa sedan ner vitlöken. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och häll på blandningen och pensla kycklingklubborna. Klicka över 3 msk smör och häll sedan 1 dl vatten i formen. De ska vara i ugnen ca 45 minuter (30min om de är färska). Ös gärna kycklingen ett par gånger. Spara gärna skyn och använd som fond till pastarätten.

Pasta pronto di pollo
2 pers

2 kycklingklubbor
200g tagliatelle
1 gul lök
½-1 röd chili, beroende på hur het ni vill ha den
1 färsk broccolibukett (ca 250g)
2 dl matl.grädde
sky från ugnsstekningen av kycklingklubborna (smaka av å se hur mycket ni vill ha) eller 2 msk konc kycklingfond.

Koka pastan. Skala och hacka löken samt dela och kärna ut chilin. Skär broccolin i bitar. Plocka köttet från kycklingklubborna och skär i bitar. Fräs löken och chilin i en stekpanna i olja till löken blivit mjuk. Tillsätt broccolin och kycklingköttet och fräs 1-2 min. Häll på skyn el. fonden samt matlagningsgrädden. Koka upp. Salta å peppra. Blanda pastan med såsen och hyvla över lite parmesanost. Klart :)


Jag fryser in resten av kycklingklubborna så har man det klart till nästa gång. Man kan även göra en nudelsoppa också men det tar jag en annan gång.

Receptet kommer från Ica Buffé nr 1, 2010.


Kommentarer
Postat av: Josse

Tjo! Det är från den broschyren jag gjort allt än så länge! Den är jättebra! Tack för morotstipset! har dock inte kommit förbi potatisen ännu! haha Tänkte snarare ha moroten kanske brevid, till typ rotmos så att det bara blir lite grann! Ha det bäst!

Kram

Postat av: Maria

nej, jag kan inte se några bilder högst upp!!!

2010-11-05 @ 15:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback