Smarrig chokladkaka

Idag är det dags för fika här hemma med mammorna eller rättare sagt mamman. Sabina och Stella har åkt till Falkenberg och ska fira jul. Idag eller rättare sagt igår bakade jag denna smarriga kaka, en favorit i repris!



Å här är receptet.

200g smör
200g marabou chokladkaka
4ägg
2dl socker
1krm salt
2dl mjöl
1krm bakpulver

Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme. Vispa socker och ägg poröst. Blanda i salt, mjöl och bakpulver och vispa. Blanda sedan ner chokladblandningen. Smörj en form med kokos och häll i smeten. In i ugnen på 200gr i ca 20 minuter, nederst i ugnen. Kan med fördel göras dagen innan och kakan är väldigt lös men det ska vara så. Serveras med vispad grädde eller glass. Jag brukar variera chokladkakorna. Idag har jag mintchoklad, en personlig favorit!

Receptet kommer från en av Stefans jobbarkompisar.

Kommentarer
Postat av: Sabina

Det var ju synd att vi missade den smarriga kakan! Hoppas att ni hade det bra utan mig och Stella:)



God Jul på er!!!

2010-12-23 @ 11:37:46
Postat av: Teza

Åh! Gud vad god den ser ut att vara!

Postat av: Tusensköna

Mm, den där ska jag försöka mig på att göra. Tack för receptet!

2011-01-01 @ 08:55:56
URL: http://www.tusenskona.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback